« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Збагачуємо здоров`ям

Життя та розквіт попри все

Життя та розквіт попри все

 Незважаючи на труднощі сьогодення, Дніпропетров­ський обласний, міські ко­мітети галузевої проф­спілки, управління житлово-комунального господарства ОДА разом із керівниками підпри­ємств і профкомами до­кладають значних зусиль для збереження та розви­тку створеної трудовими колективами протягом багатьох років потужної соціальної бази, де праців­ники мають можливість оздоровлюватися разом із родинами за прийнятни­ми для сімейних бюдже­тів цінами.

 У сфері впливу тери­торіальної органі­зації профспілки діють шість дитя­чих оздоровчих за­кладів, чотири з яких пере­бувають на балансі обкому профспілки, три санаторії-профілакторії, пансіонати «Стандарт» і «Юний» на бе­резі Азовського моря, а та­кож близько 20 облаштова­них баз відпочинку.

Унікальну можливість щодо запобігання хроніч­ним захворюванням та їх профілактики надає пра­цівникам галузі збудова­ний з ініціативи обкому профспілки санаторій-профілакторій «Лісовий», у якому успішно лікують різні захворювання із за­стосуванням лазерної тера­пії, барокамер, фіто- й во­дотерапії, тепло- та елек­тропроцедур, мінеральної води «Моршинська», «зеле­ної» глини та лікувальної фізкультури.

У 2002 році на базі закла­ду відкрито обласний медико-діагностичний центр, що має сучасне обладнан­ня (широкоформатний флюорограф, УЗІ, лазерний сканер, біостимулююча гідролазерна система «То­нер», комп’ютерна електро­кардіологія тощо). Це дає змогу повністю забезпечи­ти потребу у проходженні медогляду робітниками підприємств галузі.

На будівництво, облад­нання та розвиток цих со­ціальних об’єктів територі­альна організація проф­спілки залучила з різних джерел фінансування по­над 7 млн грн.

Дніпропетровська об­ласна організація проф­спілки також бере участь у будівництві загальногалу­зевого пансіонату ім. О. Ка­теринчука поблизу Севас­тополя на березі Чорного моря. За участю профорга­нізацій підприємств галузі збудовано один із трьох корпусів і два поверхи ін­шого корпусу цього об’єкта, у яких щоліта відпочи­вають понад 1,7 тисячі спілчан і членів їхніх родин.

Загалом завдяки влас­ній соціальній сфері облас­на організація профспілки щороку забезпечує оздо­ровлення та відпочинок по­над 20 тисяч дорослих і близько 16 тисяч дітей.

Нинішнього року в ди­тячому оздоровчому закла­ді «Комунарець» під час підготовки до оздоровчого сезону реконструйовано чотири житлових корпуси на 320 місць. Зокрема, деся­тимісні кімнати переоб­ладнано на п’ятимісні, встановлено нову сантехні­ку, двері та вікна. Також капітально відремонтовані душові кабіни, замінені металеві труби подачі хо­лодної та гарячої води; від­ремонтовані їдальня, хар­чоблок, приміщення клу­бу, адміністративний кор­пус і спортивний комплекс. Практично наново відбудо­вано басейн розміром 30x14 метрів, придбано 200 нових ліжок.

Аналогічні роботи вико­нані в дитячих оздоровни­цях «Великий Луг», «Орлят­ко», «Евріка», ім. В. Тереш­кової, «Корчагінець».

Обком профспілки по­стійно дбає про забезпечен­ня оздоровниць продукта­ми (тривалого зберігання) від виробників за цінами до 50% нижче від ринко­вих, що дає змогу забезпе­чити висококалорійне, шестиразове харчування дітей, збільшити у їхньому раціоні кількість свіжих овочів, ягід, фруктів, м’ясних, рибних, молочних де­лікатесів, кондитерських виробів, меду, різноманіт­ної випічки тощо.

Для обміну позитивним досвідом керівників оздо­ровниць із питань ремон­ту, утримання об’єктів та організації якісного відпо­чинку дітей обком проф­спілки практикує поїздки й зустрічі з керівниками оздоровчих закладів інших галузей.

Педагогічні колективи дитячих оздоровчих табо­рів докладають максимум зусиль для організації якіс­ного дозвілля дітей, розви­тку їхніх здібностей і само­вдосконалення. Підвищен­ню якості оздоровчої робо­ти з дітьми сприяє органі­зований обкомом проф­спілки щорічний галузе­вий конкурс на кращого ро­бітника дитячої оздоровни­ці в номінаціях кращий ви­хователь, вожатий, робіт­ник харчоблока, медичний працівник.

Для поширення інформа­ції про роботу профспілки галузі з організації оздоров­лення та відпочинку дітей обком ініціював створення відеофільмів про оздоров­ниці, зокрема про табори «Орлятко», «Комунарець», «Великий Луг» тощо.

Робота закладів із орга­нізації відпочинку дітей, участь у цьому процесі профспілкових організа­цій, господарських керів­ників підприємств галузі регулярно обговорюється на засіданнях президії об­кому профспілки, висвіт­люється на сторінках Ін­формаційного бюлетеня ЦК профспілки, газетах профспілок області та га­лузевої профспілки, у місь­кій та обласній пресі, на те­лебаченні та радіо.

Працівники обкому, міськкомів профспілки по­стійно тримають на контролі забезпечення літнього відпочинку дітей. У вихід­ні дні організовується чер­гування профспілкового активу підприємств галузі. Особлива увага громад­ських контролерів приді­ляється питанням охорони життя та здоров’я дітей, ор­ганізації харчування, до­тримання санітарно-гігієнічних норм і правил, орга­нізації виховної роботи.

Підсумки оздоровчої кампанії проводяться у два етапи.

На першому етапі відбу­вається засідання президії, на якому підбиваються під­сумки роботи з організації оздоровлення спілчан і їх­ніх дітей, визначаються кандидати-переможці все­українського та обласного оглядів. Також обговорю­ються виявлені недоліки у роботі та плануються захо­ди з підготовки до наступ­ного оздоровчого сезону.

Другий етап підбиття підсумків оздоровчого се­зону, як правило, прово­диться на базі одного з ди­тячих оздоровчих закладів або санаторію-профілакторію із залученням госпо­дарських керівників і профспілкового активу, ор­ганізаторів дитячого оздо­ровлення, вихователів і во­жатих оздоровниць. Тут аналізуються успіхи й не­доліки, узагальнюється на­копичений досвід, напра­цьовуються конкретні ре­комендації щодо покра­щення роботи.

У таких нарадах зазви­чай беруть участь голова ЦК галузевої профспілки та голова Дніпропетров­ського обласного об’єднання профспілок. Вони обговорюють з учасниками проблеми оздоровчої робо­ти, висловлюють пропози­ції щодо її вдосконалення, вручають Почесні грамоти та дипломи кращим орга­нізаторам літньої оздоров­чої кампанії.

Підготувала Анна Рєпіч, «ПВ»

 Яскраве життя в оздоровницях

 Для духовного, культурного, естетичного розвитку дітей в оздоровницях діють творчі об’єднання різноманітних тематичних напрямів, пра­цюють комп’ютерні класи з ігровими та навчаль­ними програмами, радіо-й відеостудії, випуска­ються фотогазети.

Фізичне загартування підлітків забезпечують спортивні гуртки та секції, в яких займаються до 80% відпочивальників. Щоліта в оздоровницях галузі близько 800 дітей навчаються плавання, беруть участь в екскурсіях на підприємства, від­відують краєзнавчі музеї, зустрічаються з цікави­ми людьми, ветеранами війни та праці, батька­ми, залучаються до конкурсів, ігор, змагань.

 

26.07.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання