« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

Федерація профспілок Луганської області відсвяткувала 70-річний ювілей

Федерація профспілок Луганської області відсвяткувала 70-річний ювілей

20 грудня, у Міжнародний день солідарності людей, Федерація профспілок Луганської області відсвяткувала своє 70 - річчя.


Н а святкових заходах були при­сутні члени Ради і Президії ФПЛО, керівники і представ­ники обласних профспілкових організацій, керівник депар­таменту правового захисту Федерації профспілок України Дмитро Лях, началь­ник управління праці та зайнятості насе­лення Луганської ОДА Євген Жданов.

На засіданні Ради ФПЛО згадували іс­торію створення організації, людей, при­четних до її діяльності. Було обговорено досягнення ФПЛО з моменту відновлен­ня її діяльності у квітні 2016 року:

– підписання Угоди про співпрацю з ГУ ПФУ у Луганській області;

– підписання Угоди про співпрацю з Луганським регіональним відділенням Асоціації міст України і Луганським ВПУ «Центр розвитку місцевого самовря­дування»;

– підписання Меморандуму про співпрацю з Луганською обласною держав­ною адміністрацією і Організацією робо­тодавців Луганської області;

– підтвердження й отримання статусу репрезентативності за допомогою відді­лення НСПП у Харківській області, співпраця з вказаним відділенням НСПП з питань виплати заборгованості із заро­бітної плати на підприємствах Луган­ської області;

– відновлення діяльності територіаль­ної тристоронньої соціально-економіч­ної ради області;

– підписання Територіальної угоди;

– співпраця з народними депутатами;

– вирішення питань погашення забор­гованості із зарплати працівникам ву­гільної, хімічної галузей промисловості, охорони здоров’я;

– взаємодія з ФПУ і територіальними профспілками інших областей.

Також оголосили вітання від керівни­цтва Федерації профспілок України, Лу­ганської обласної державної адміністра­ції і Організації роботодавців Луган­ської області, профспілкових організацій України.

Після закінчення засідання Ради за ре­зультатами роботи було відзначено наго­родами ФПУ і ФПЛО найкращі профспіл­кові організації та кращих профспілко­вих активістів Луганської області.

ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФСПІЛОК ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 


Марафон атомників

13–14 грудня у м. Києві відбувся XIV форум Ор­ганізації молоді Профспілки працівників атом­ної енергетики та промисловості України Atomic marathon 2018. Цей головний захід профспілко­вої молоді з 2018 року носить ім’я Олександра Валентиновича Юркіна, в пам’ять про засновни­ка і першого керівника Атомпрофспілки.


У часть у форумі взяли керівники Атомпрофспілки Ва­лерій Матов та Олексій Лич, заступник Голови Феде­рації профспілок України Євген Драп’ятий, представ­ники молодіжних організацій підприємств Атомпроф­спілки, а також керівництво ДП «НАЕК «Енергоатом». Також на захід було запрошено представників профспілок АПК, Укрелектропрофспілки, авіабудівників, металургів, шахтарів та білоруських профспілок.

Під час форуму було проведено панельні дискусії щодо впрова­дження нового ринку електричної енергії, стану атомної енергети­ки та перспектив її розвитку в Україні, соціального захисту моло­дих працівників підприємств галузі та ролі молоді в сучасному профспілковому русі.

Окремим блоком розглянуто питання професійного вигоряння пра­цівників галузі, організації роботи з кадровим резервом та збереження працівників галузі. Також відбулися панельні дискусії щодо міжна­родного профспілкового руху та ролі українських профспілок у ньому.

Представники профспілок авіабудівників, працівників АПК, Укрелектропрофспілки, металургів та гірників, а також вугільни­ків презентували свої здобутки в організації навчання, питаннях соціального захисту молодих працівників та колективно-договір­ного регулювання.

Після завершення заходу учасники отримали дипломи про участь у форумі.

ОРГАНІЗАЦІЯ МОЛОДІ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ АТОМНОЇ ЕНЕРГЕТИКИ ТА ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ

 


Відзначено кращі первинки працівників культури

Задля активізації роботи первинних профспілкових організацій галузей культури, підвищення їх ролі у здій­сненні соціально - економічного за­хисту спілчан, вирішенні статутних завдань та у зв’язку з 65- річчям ство­рення профспілки працівників куль­тури у Закарпатті протягом 2017–2018 років в області проводився огляд-конкурс на кращу первинку. Його підсумки підбила президія обласної профспілкової організації.

С еред профорганізацій, що об’єднують до 40 членів профспілки, перше місце прису­джено первинній профспілковій організації Буштинської дитячої школи мистецтв (голо­ва Оксана Реплюк). Друге місце отримала первинна профспілкова організація Мукачівської місь­кої централізованої бібліотечної системи (голова Олена Дьордь), третє – ППО Закарпатської обласної ради проф­спілок (голова Сергій Баранчиков). Заохочувальними преміями відзначено профорганізації Дубівської дитя­чої школи мистецтв (голова Тетяна Канюка) та СДЮ­ШОР із гандболу «Карпати» (голова Вікторія Зубанич).

Серед профорганізацій, що об’єднують понад 40 чле­нів профспілки, перше місце присуджено первинній профспілковій організації комунального закладу «За­карпатська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Ф. Потушняка» Закарпатської обласної ради (голова Ірина Гопко). Друге місце отримали дві первинні проф­спілкові організації: Мукачівської дитячої школи мис­тецтв № 1 ім. С. Мартона (голова Андрея Хазіна) та пра­цівників закладів культури клубного типу Рахівського району (голова Любов Кокерч). Третє місце присуджено також двом первинкам – Іршавської районної центра­лізованої бібліотечної системи (голова Марія Федорич­ко) та Виноградівської районної централізованої біблі­отечної системи (голова Галина Шапко).

ПЕРЕМОЖЦІ ОБЛАСНОГО ОГЛЯДУ-КОНКУРСУ ОТРИМАЛИ ДИПЛОМИ ТА МАТЕРІАЛЬНУ ВИНАГОРОДУ ОБЛАСНОЇ ПРОФСПІЛКОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ. НИЗКУ ПЕРВИНОК ЗА АКТИВНУ УЧАСТЬ У КОНКУРСІ ВІДЗНАЧЕНО ПОДЯКАМИ ГАЛУЗЕВОЇ ПРОФСПІЛКИ. НА ЗБОРАХ ГОЛІВ ПЕРВИННИХ ПРОФСПІЛКОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ НАГОРОДИ ВРУЧИЛА ГОЛОВА ОБЛАСНОЇ ПРОФСПІЛКОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ, ЧЛЕН РАДИ ФПУ НАТАЛІЯ ТОВТИН.

СЕРГІЙ БАРАНЧИКОВ,

ЗАВІДУВАЧ ВІДДІЛУ ОРГАНІЗАЦІЙНО-

ГУМАНІТАРНОЇ РОБОТИ

ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛПРОФРАДИ


16.01.2019



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання