« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

ПЕРЕГЛЯД ПРОЕКТУ: ВІД ДОСЯГНЕНЬ ДО РЕКОМЕНДАЦІЙ

ПЕРЕГЛЯД ПРОЕКТУ: ВІД ДОСЯГНЕНЬ ДО РЕКОМЕНДАЦІЙ

У ході реалізації дансько-українського проекту, відповідно до його вимог, через півто­ра року після початку заплановане проведення зовнішнього проміжного перегляду. За його результатами проектний документ при потребі буде скорегований з урахуванням отриманих уроків, досягнень, складнощів та відповідних рекомендацій.

ОЦІНКА ЕКСПЕРТА

3F за погодженням з ФПУ обра­ла для здійснення перегляду не­залежного міжнародного експер­та Вадима Борисова, який очо­лює регіональний офіс у країнах СНД глобальної профспілки IndustriALL.

Перегляд здійсню­вався 19–27 грудня 2016 року. Для цього було сформовано надзвичайно інтенсивну програму, що розпоча­лася безпо­середньо зі знайомства з командою Центру з реа­лізації проек­ту на чолі з Ва­лентиною Шев­ченко. Після цьо­го відбулася робоча зустріч експерта з чле­нами Керівного комітету проекту Григорієм Осовим та Віталієм Дубілем, керівництвом ФПУ та деякими керівниками її членських організацій. Також цього дня вдалося зустрітися і з учасниками проекту Петром Дре­валем та Тетяною Євдокимовою. Під час зустрічей їх учасники об­мінялися думками щодо значних досягнень у ході реалізації про­екту, обговорили проблемні пи­тання, загрози й ризики для ре­сурсних осіб, а також узгодили подальший план дій. Вадим Бо­рисов зустрівся також з націо­нальним координатором МОП в Україні Сергієм Савчуком.

Уже наступного дня Вадим Бо­рисов з працівниками Центру з реалізації дансько-українського проекту вирушили у кількаденне відрядження для організації низ­ки зустрічей з учасниками проек­ту в регіонах, а саме: Одеській, Дніпропетровській, Полтавській, Чернігівській, Київській та Львівській областях, а також без­посередньої участі міжнародно­го експерта у заходах в рамках реалізації проекту.

ОДЕЩИНА

Першою відбулася зустріч з учас­ником третьої групи Олексієм Дулею на Обухівському картонно-паперово­му комбінаті. Поспілкувавшись про те, що проект дає його учасникам і як він впливає на розвиток профспіл­кового руху в цілому, делегація ви­рушила на Одещину, до м. Южне. Наступного дня тут, на Одеському припортовому заводі відбулися зу­стрічі з учасниками проекту Іллею Юрченком та Марією Черняєвою. У цей час вони проводили і виступа­ли тренерами на пілотному три­денному тренінгу в рамках проекту. Таким чином, екс­перту вдалося безпосеред­ньо взяти участь в роботі тренінгу та поспілкува­тися з його учасниками. Не залишило байдужи­ми спілкування з профактивістами припорто­вого заводу, які поділи­лися своїми проблема­ми, що виникають у тру­довому колективі в очіку­ванні приватизації підпри­ємства, і заручилися під­тримкою колег.

ДНІПРОПЕТРОВЩИНА

Після тривалого переїзду на Дніпропетровщину наступного дня Вадим Борисов взяв участь у заходах з нагоди 110-річчя утво­рення профспілок Дніпропетров­щини. Й одночасно провів важли­ві зустрічі з керівництвом Дніпро­петровського обласного об’єднання профспілок та соціаль­ними партнерами від облдержадміністрації та об’єднання робо­тодавців. Також відбулися зустрі­чі з учасниками проекту з Дніпро­петровської області Анатолієм Яловим та Наталією Мірошнічен­ко. Досвід колег з Дніпропетров­щини просто вразив своїми тради­ціями, неординарними рішення­ми, успішними показниками в профспілковій роботі.

ПОЛТАВЩИНА

Цього ж дня ввечері відбула­ся зустріч уже на Полтавщині, в м. Кременчуці, з учасницею проекту Ольгою Курінько. Ціка­вим виявився погляд на проце­си децентралізації та роль профспілок, оскільки обласна організація, яку вона очолює, уже розпочала успішно вико­ристовувати на благо спілчан нові ідеї та можливості. Також відбулася зустріч з учасником першої групи, який представляє первинку Кременчуцького авто­заводу, Дмитром Дібровим.

ЧЕРНІГІВЩИНА

Наступного дня завітали на Чернігівщину. У Навчально-ме­тодичному центрі Вадим Бори­сов зустрівся з керівництвом Фе­дерації профспілок Чернігівської області Ігорем Москаленком та соціальними партнерами з облдержадміністрації, об’єднання роботодавців. Плідно пройшло спілкування з керівництвом на­вчального центру Тетяною Осад­чою та Іриною Дорожкіною. Ціка­во розповідали про свою діяль­ність в рамках проекту і його учасники з Чернігівської області Олександр Ганіч та Роман При­ходько. Не оминули своїм візи­том і районні центри Чернігівщи­ни – відвідали м. Городню й ціка­во поспілкувалися з учасником проекту Геннадієм Мироненком. Торкалися знову процесів децен­тралізації й ризиків для проф­спілкових організацій бюджетної сфери у новостворених громадах. Говорили й про пілотні тренінги та необхідність залучення моло­ді до профспілкової діяльності.

ЛЬВІВЩИНА

Далі був візит до Львова. Тут Вадим Борисов зустрівся з очіль­ником профспілок Львівщини Ро­маном Дацьком та його соціальни­ми партнерами. Обговорили осо­бливості проведення профспілко­вих досліджень у рамках проекту з науковцем Романом Берестом. І знову зустріч з учасниками проек­ту – Андрієм Олійником, Ольгою Сорочинською, Наталією Дудою.

КИЇВ

Уже наступного дня відбулися цікава зустріч та дискусія з учас­никами проекту з м. Києва – Віта­лієм Бабичем, Галиною Гайдук, Сергієм Герусом, Лілією Гусечко, Олександром Давиденком, Пав­лом Прудніковим та Олексієм Ша­бановим, представниками робото­давців та соціальних партнерів.

ПІДСУМКИ

Після інтенсивної програми на зустрічі з керівництвом ФПУ Ва­дим Борисов, Григорій Осовий та Валентина Шевченко обговорили попередні висновки та рекомен­дації за підсумками перегляду.

Якщо коротко підбити підсум­ки, очевидно, що дансько-україн­ським проектом перед профспіл­ками України були поставлені дуже амбітні завдання. Результа­ти перших півтора року реаліза­ції проекту вражають. І вже свід­чать про необхідність їх повного досягнення в реальності. Це мож­ливо зробити якомога ефективні­ше та швидше, звичайно ж, у разі продовження співпраці між ФПУ і 3F. Проект ознаменував дуже потужний старт, який демон­струє можливості модернізації ФПУ шляхом її формування як сильного, впливового, демокра­тичного інституту громадянсько­го суспільства. Нинішній проект дозволив реально оцінити те, що профспілки можуть зробити вже сьогодні, й те, чому їх потрібно навчити і підготувати до наступ­ного періоду їх розвитку.

Центр з реалізації

дансько-українського проекту

15.01.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання