« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

ПІДСУМКИ РОБОТИ: З ТУРБОТОЮ ПРО ПРАЦІВНИКІВ ЛІСУ

ПІДСУМКИ РОБОТИ: З ТУРБОТОЮ ПРО ПРАЦІВНИКІВ ЛІСУ

Днями в Черкасах відбулася V звітно-виборна кон­ференція обласної організації профспілки праців­ників лісового господарства. В її роботі взяли участь голова Профспілки працівників лісового господар­ства України Степан Кривов’язий, голова Федерації професійних спілок Черкаської області Петро Шев­ченко, начальник Черкаського обласного управлін­ня лісового та мисливського господарства Олек­сандр Дзюбенко, а також директори, голови профкомів держлісгоспів, делегати конференції.

Про роботу Черкаської обласної організації профспілки праців­ників лісового господарства за минулих п’ять років відзвітував її голова Микола Опанасюк. Зазна­чалося, що станом на сьогодні профспілка налічує 2748 членів. Усі лісгоспи області охоплені ко­лективними договорами. Незважа­ючи на стрімкі соціально-еконо­мічні зміни в країні, за цей період багато зроблено для покращення умов і безпеки праці, посилення соціального захисту працівників. Так, завдяки злагодженій роботі трудових колективів підприєм­ствам вдалося відчутно збільшити обсяги виробництва, поліпшити свої фінансово-економічні показ­ники. Все це суттєво вплинуло на розмір середньої заробітної плати і рівень життя працівників галузі.

У 2011 році на охорону праці було спрямовано 843 тис. грн, у 2015-му – 1,8 млн грн, а цього року – вже 1,5 млн грн. За звітний період на оздоровлення дітей працівників лісової галузі було ви­ділено 480,5 тис. грн. За участю профспіл­кового активу постійно надавали грошо­ву та іншу допомогу на закупівлю вій­ськової амуніції, побутових речей, дров, необхідних харчів учасникам АТО та в центр переселенців, допомагали фінан­сово підприємствам південних областей.

«З початку року до бюджетів усіх рів­нів лісівники Черкащини сплатили 152 млн грн податків та зборів і 30 млн грн єдиного соціального внеску, – наголосив начальник обласного управління лісового та мисливського господар­ства Олександр Дзюбенко. – Середня зарплата по управлінню становить по­над 9 тис. грн. Відтак має­мо працювати в такому са­мому ритмі, згуртованим колективом, тоді й будуть соціально захищені наші працівники, адже робота профспілок прямо зале­жить від ефективної діяль­ності лісогосподарських підприємств».

Голова Профспілки працівників лісового гос­подарства України Степан Кривов’язий зазначив, що останні роки виявилися для лісівників нелегкими і, зокрема, саме завдяки профспілкам, га­лузі вдалося з гідністю вистояти. Проте не слід заспокоюватися, бо є чимало проблем, і одна з найбільших – відсут­ність фінансування лісогосподарств південних і східних областей і масове звільнення працівників у цих регіонах.

Роботу Черкаської обласної проф­спілки працівників лісового господар­ства Степан Кривов’язий відзначив як ефективну і таку, що виконує одне з го­ловних своїх завдань – дбає про соціаль­но-економічних захист працівників. За це і за командну роботу він подякував керівництву обласного управління та директорам лісгоспів.

Високим вважає рівень соціального діалогу в лісовій галузі області голова ФПУ Черкаської області Петро Шевчен­ко. Він подякував лісівникам за активну участь у профспілковому житті країни.

Про профспілкове життя на місцях, про свої досягнення та якими бачать пріоритетні напрями подальшої роботи розповіли під час своїх виступів голови профорганізацій лісгоспів області.

Проаналізувавши роботу обласної профспілки працівників лісового гос­подарства за звітний період, делегати конференції одностайно підтримали кандидатуру Миколи Опанасюка на по­саду голови, відзначивши його виваже­ну профспілкову позицію та ефективну роботу щодо підвищення соціального та матеріального добробуту спілчан, захисту їхніх прав.

Учасники конференції проголосува­ли за керівний склад, президію, ревізій­ну комісію та склад делегатів на Всеукраїнський з’їзд профспілок працівни­ків лісового господарства.

 

У ЧЕРНІГОВІ ВІДНОВЛЮЮТЬ ПОВНОЦІННИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ДІАЛОГ

У приміщенні Федерації профспілкових організацій Чернігівської області відбулася зустріч міського голови Чернігова Владислава Атрошенка з членами президії ФПО. На початку зустрічі голова ФПО Ігор Москаленко озвучив низку проблем, які найбільше турбують спілчан. Це відновлення повноцінної роботи промислових підприємств міста, ліквідація заборго­ваності із зарплати, зменшення державної субвенції на фінансування бю­джетних установ, збільшення вартості комунальних послуг тощо.

Міський голова Владислав Атро­шенко акцентував, що налашто­ваний на співпрацю із профспіл­ками та усією громадою у вирі­шенні проблем чернігівців. Він охаракте­ризував сучасний стан економіки міста, а також вплив на перспективи її розвитку процесів, що відбуваються у державі.

Значну увага приділили учасники зустрі­чі обговоренню міського бюджету. «Ми бачимо зростання обсягу бюджету, проте паралельно збільшується тягар на нього, адже нам передаються цілі напрями, як-от профтехосвіта, частково освіта і ме­дицина тощо», – наголосив очільник Чер­нігова. Відтак, вважає міський голова, належить мислити більш прагматично: порахувати, скільки реально необхідно місць у лікарнях, як оптимізувати управ­лінські структури в бюджетній сфері, як зробити так, щоб профтехосвіта гнучко реагувала на потреби ринку праці й готу­вала справді потрібних спеціалістів.

Підсумовуючи, Владислав Атрошенко визначив одне із завдань своєї діяль­ності так: «Необхідно навчити чинов­ників усіх рівнів мислити стратегічно (чого досі не було) й концентрувати об­межені ресурси в конкретному напря­мі. В цьому питанні я завжди готовий почути профспілки».

Профспілкові лідери продовжили розмо­ву з керівником міста у формі запитань – відповідей і домовилися зробити такі зу­стрічі регулярними. Наступного разу об­говорюватимуться конкретні проблеми різних галузей та підприємств міста.

Віталій КОПИШ

 

МОЛОДІЖНІ ПРІОРИТЕТИ

Відбулося перше засідання Молодіжної ради Закарпатської облпрофради, до складу якої обласні організації галузевих профспілок де­легували кращих молодих профактивістів.

Голова облпрофради Володимир Фленько, виступаючи на за­сіданні, наголосив, що профспілки області потребують при­току ініціативної молоді, особливо до виборних профспілко­вих органів. Молодь краю вже проявила себе у протестних акціях профспілок, більше половини учасників яких становили молоді профактивісти. Вони сказали своє вагоме слово і у ході благодійної акції «Профспілки Закарпаття підтримують військо­вослужбовців 128-ї гірсько-піхотної бригади», під час збору підпи­сів проти зазіхань держави на профспілкове майно, зокрема на бу­дівлю профспілок на площі Народній в Ужгороді, у змаганнях міжгалузевої та галузевих щорічних спартакіад профспілок.

Серед пріоритетів молодіжної політики профспілок Володимир Фленько назвав участь молоді у розробленні регіональних соці­ально-економічних програм, формування її лідерських якостей, підвищення іміджу профспілок, роботу з творчою молоддю, орга­нізацію в області різноманітних цікавих заходів, у тому числі все­українських і міжнародних, спортивно-оздоровчу роботу тощо.

Молоді профактивісти освіти і науки, охорони здоров’я, держуста­нов, соціальної сфери, машинобудування, торгівлі, споживчої ко­операції, житлово-комунального господарства, інших галузей підтримали пропозиції профлідера області, який готовий допома­гати молоді у всіх її починаннях. Вони поділилися своїми думка­ми щодо своєї роботи у молодіжному середовищі та профспілках.

Головою Молодіжної ради обрано спеціаліста з інформаційної та аналітичної роботи обласної організації профспілки працівників освіти і науки, члена Молодіжної ради Федерації профспілок України Федора Смірнова, його заступником – начальника юри­дичного відділу облспоживспілки, голову обласної профорганіза­ції працівників споживчої кооперації Богдану Данканич.

На засіданні презентацію дансько-українського проекту «Поси­лення внеску профспілок у забезпечення гідної праці, захисту прав працівників та демократизацію в Україні» провів учасник проекту, голова Молодіжної ради Федір Смірнов.

Сергій БАРАНЧИКОВ,

завідувач відділу організаційно-

гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради

19.11.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання