« на головну 25.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

НОВІ ЗНАННЯ У НОВОМУ НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ

НОВІ ЗНАННЯ У НОВОМУ НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ

Для учасників третьої групи дансько-укра­їнського проекту но­вий навчальний рік розпочався у соняч­ній та привітній Одесі.

Враховуючи поба­жання та рекомен­дації учасників проекту, семінар вирішили максимально наблизити до членів профспілок та провести заняття на базі підприєм­ства «Одескабель». Це своєрідний подарунок, особливо новообраним керівникам профоб’єднань Донецької та Луган­ської областей Петру Дре­валю та Валерію Черни­шу, які не тільки завер­шили офіційне юридичне визнання своїх організа­цій, а й встигли укласти регіональні угоди. Тож і змогли взяти участь у на­вчальному семінарі IV се­местру, який, на думку присутніх, виявився надзвичайно цікавим і корисним.

Головне завдання голо­ви профспілкової органі­зації – вчасно і якомога повніше укласти колек­тивний договір чи угоду. Тому центральною на се­мінарі була тема щодо психологічних аспектів ведення переговорів. Вони уособлюють обмін думками, пропозиціями, аргументами, що відобра­жають інтереси сторін. І в цьому плані надзвичайно важливо, на думку трене­ра, дотримуватися пра­вил ведення переговорів. А саме:

l визначати, у якій моделі триватимуть пере­говори;

l не допускати спон­танної емоційної реакції;

l знаходити ефектив­ні способи реакції на жор­стку поведінку партнерів;

l відрізняти аргумен­ти від загальних слів;

l не переходити у площину особистих від­чуттів;

l примушувати парт­нерів надавати конкрет­ну інформацію, а не пере­конання у їхній правоті;

l правильно, аргу­ментовано й послідовно формулювати свої цілі, не викликати супротив та агресію партнерів, гово­рити позитивно.

Друга тема, що заціка­вила слухачів, – це нави­чки ораторської майстер­ності та особливості пу­блічних виступів. Під час тренінгу, особливо його інтерактивних завдань, практикуючий психолог Ірина Глушко надала неоціненні рекомендації щодо підготовки висту­пів, особливостей поведін­ки, врахування окремих нюансів під час спілку­вання з аудиторією. Крім того, кожен з учасників мав змогу застосувати отримані знання у міні- тренінгах як доповідач безпосередньо перед коле­гами. Таке поєднання тео­рії і практики, що застосо­вує Ірина Глушко, дуже важливе й допомагає учасникам глибше зрозу­міти особливості оратор­ської майстерності та роз­крити власний потенціал.

Чимало різноманітних порад профспілковим лі­дерам під час своїх тре­нінгів надала Ольга Де­нисова. Її заняття зажди проходять неординарно, оригінально та є надзви­чайно пізнавальними. Один з учасників семіна­ру так сказав про свої вра­ження: «Ольга Денисова – педагог, яка прагне не тільки вкласти у нас зна­ння, а й хоче також, щоб ми були здорові».

Наступний семінар V семестру для третьої групи заплановано на­прикінці листопада ц. р.

Валентина ШЕВЧЕНКО,

керівник Центру з реалізації дансько- українського проекту


ПОШУК АДЕКВАТНИХ СЬОГОДЕННЮ ВІДПОВІДЕЙ

Знання роблять лю­дину сильною, віль­ною і гармонійно роз­виненою особистіс­тю. Знання, що допо­магають у роботі з людьми, роблять тебе мудрішим.

Дансько-україн­ський проект – це, по суті, унікаль­ний шанс отрима­ти теоретичні й практичні знання та навички. Про­грама вийшла надзвичай­но насиченою. Теми, які порушували на заняттях, дуже актуальні для нас. Пошук виважених, адек­ватних сьогоденню відпо­відей, дає нам бачення того, що ми прагнемо до справедливості й сповнені бажання працювати, буду­вати власне майбутнє і майбутнє нашої країни.

Проте найголовніше, на мій погляд, це спілкуван­ня з учасниками групи з різних регіонів України, що забезпечує можли­вість поділитися досві­дом, враженнями, погля­дами на багато речей.

Безсумнівно, хочеться по­дякувати тренерам, які брали участь у семінарі. Їх колосальний життєвий, професійний досвід роби­ли заняття яскравими й цікавими.

Ігор ПОДГОРНЄВ,

учасник другої групи дансько-українського проекту

 

ЯКА ГЛОБАЛЬНА МЕТА УКРАЇНИ?

У рамках дансько-українського проекту у Києві відбувся одноденний семінар для мо­лодіжного профактиву первинної профспіл­кової організації Київського картонно-папе­рового комбінату в одному із конференц-за­лів готельного комплексу «Турист».

Тема семінару була присвячена визна­ченню глобальної цілі України та ролі профспілок у її до­сягненні, а формат захо­ду був побудований та­ким чином, що надав кожному з учасників можливість висловити свою думку з цього пи­тання, щоб разом осмис­лено і консолідовано відповісти – яка глобальна мета України? За підсумками обговорення всі погодились, що глобальна мета України – стати країною з розвинутою економікою. Україна має підняти свою економіку до рівня розвинених країн, таких як Да­нія, Німеччина, США, Японія тощо.

У досягненні цієї мети профспілки не повинні стояти осто­ронь, а брати найактивнішу участь. Так, як це відбувається у Данії, про що розповідав Пер Айзенрайх – міжнародний ви­кладач і тренер Об’єднаної федерації робітників Данії. Так, як це відбувалось в Японії, яка за 22 післявоєнних роки в 1968 році стала другою державою у світі за економічними показ­никами. І цьому значною мірою сприяв профспілковий рух.

Так має відбутися і в Україні. А сприяти цьому мають семіна­ри, наприклад, такий, що відбувся в рамках дансько-україн­ської співпраці. І їх необхідно проводити не тільки серед профспілкового активу, а й серед рядових членів профспілки. Кожна працююча людина повинна знати, що вона має отри­мувати справедливу заробітну плату унаслідок забезпечення справедливого розподілу ВВП у країні. Так, як цей розподіл відбувається у розвинутих країнах, де зарплати, пенсії та со­ціальні видатки становлять від 60 до 80%. В Україні, для по­рівняння, це близько 32%. І єдина сила, що здатна очолити рух за справедливу заробітну плату, – це профспілки.

Тільки після здійснення справедливого розподілу валового внутрішнього продукту в Україні з’явиться внутрішній по­пит на товари й послуги. Відтак можна буде переходити до наступного етапу – побудови ефективної економіки. Її варі­анти теж були розглянуті в рамках семінару на прикладі роз­винутих країн. І головне – послідовність повинна бути саме такою: спочатку справедливий розподіл ВВП і тільки потім побудова ефективної економіки.

Тема семінару виявилася надзвичайно цікавою і актуальною з огляду на нинішні реалії, тому навіть після завершення семі­нару учасники продовжували обмінюватися своїми думками.

З повною впевненістю можна сказати, що семінар минув ак­тивно й плідно. Всі учасники, зарядженні енергетикою спіл­кування, висловили бажання зустрічатися якомога частіше на подібних заходах.

Олексій ДУЛЯ,

учасник третьої групи дансько-українського проекту

01.10.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання