« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

ВІВАТ АКАДЕМІЯ! ВІВАТ ЛЮДИНА ПРАЦІ!

ВІВАТ АКАДЕМІЯ! ВІВАТ ЛЮДИНА ПРАЦІ!

Світле й радісне свято – День знань 1 вересня минув в Україні. Батьки й вчителі сподіваються, що цей день стане для учнів шкіл і студентів вищих навчальних закладів вдалим стартом у велике життя та безкрайній світ но­вих знань і цікавих відкриттів. Яскра­вою та барвистою стала цього року першовереснева зустріч в Академії праці, соціальних відносин і туризму.

В актовому залі АПСВТ із самого ранку було багато студентів, їх­ніх батьків, представників науко­во-викладацького складу Акаде­мії. Цікаво, що серед присутніх було чи­мало тих, хто представляє цілі династії випускників і студентів вишу. В урочис­тостях взяли участь Голова Федерації професійних спілок України Григорій Осовий, його заступник Володимир Са­єнко, ректор АПСВТ Вікторія Буяшенко.

Привітавши студентів і викладачів Академії зі святом, Голова ФПУ Григо­рій Осовий зазначив, що навчання у та­кому виші – це велика праця і велика відповідальність. Адже випускники Академії мають бути готовими конкуру­вати на ринку праці України, всюди, де їхні розум і знання будуть необхідні.

Григорій Осовий наголосив, що АПСВТ, яка створена Федерацією проф­спілок України, – це єдиний в Україні вищий навчальний заклад, у назві та на­прямах якого є слово «праця». Тож сту­денти мають добре розуміти значення для розвитку ринку праці, реалізації со­ціальної політики тих знань, які вони тут отримують.

Голова ФПУ побажав студентам успі­ху, міцних знань і відповідальності за результати їхньої праці. Він наголосив на тому, що країна неодмінно розвивати­меться, її потенціал зміцнюватиметься. Негаразди минуть. А щоб прискорити цей процес, профспілки зі свого боку роз­вивають і зміцнюють контакти з Урядом. Так, нещодавно було підписано нову Ге­неральну угоду з Кабінетом Міністрів і роботодавцями. Таким чином, наголосив Григорій Осовий, «покрили такою додат­ковою парасолькою соціального захисту понад 8 млн найманих працівників». Триває боротьба і за соціальний захист пенсіонерів, студентів. Генеральна угода має такі три важливі складові, як робочі місця, заробітна плата, яка має бути гід­ною, і безпечна праця.

Голова ФПУ зазначив, що одним із го­ловних пріоритетів профспілок є соці­альний захист людини праці. Він нага­дав, що 8 жовтня у світі відзначають День дій профспілок за гідну працю, і цього дня керівництво ФПУ планує зу­стрітися з першокурсниками Академії, щоб поінформувати про український та міжнародний профспілковий рух, Феде­рацію профспілок України та її дії на за­хист конституційних, соціально-еконо­мічних та трудових прав людини праці. Це, на думку профспілкового лідера, до­поможе формуванню громадянської по­зиції майбутніх фахівців.

Заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко також привітав студентів, викладачів і батьків з Днем знань, поба­жав їм міцного здоров’я та успіхів. У своєму виступі він зазначив, що студен­ти мають унікальну можливість навча­тися у такому закладі, тому мають зро­бити все, щоб отримати максимум знань, які допоможуть їм у житті. «Ніко­ли не опускайте руки, ніколи не здавай­теся! – порадив Володимир Саєнко сту­дентам. – Ви – майбутнє нашої країни. І вам будувати нашу державу».

Володимир Саєнко від імені ФПУ вру­чив профспілкові відзнаки найактивні­шим студентам Академії, а колективу Академії від ФПУ – кінопроектор.

Студентів і викладачів АПСВТ при­вітала її ректор Вікторія Буяшенко. У своєму виступі вона поінформувала про сьогоднішній стан вишу, його кращі традиції та кращих людей, про досяг­нення та проблеми, які ще мають бути вирішені. Вікторія Буяшенко висловила слова подяки керівництву ФПУ за по­стійну турботу та допомогу Академії.

Після завершення урочистої частини колектив АПСВТ і представники ФПУ зробили спільне фото перед входом до будівлі Академії.

День знань минув у АПСВТ під гас­лом «Віват Академія! Віват людина праці!».

Прес-центр ФПУ


  • ГОВОРЯТЬ СТУДЕНТИ АПСВТ

«МИ ПИШАЄМОСЯ НАШИМ НАВЧАЛЬНИМ ЗАКЛАДОМ»

Що для вас 1 вересня і навчання в Академії праці, соціальних відносин і туризму? З цим запитанням ми звернулися до студентів профспілкового начального закладу.

Софія НОРЕНКО, студентка 2-го курсу:

«Для мене 1 вересня – це на­самперед зустріч з одногруп­никами. Це очікування, що ти цього року дізнаєшся багато нового. Це будуть перемоги та поразки. Але, як відомо, усе, що нас не вбиває, робить нас сильнішими. Дуже хо­четься, щоб наша Академія працювала, процвітала. Та­кож хочеться робити все для того, щоб всі знали, що є та­кий виш і що він дуже багато дає молодим людям».

Максим БУЛАКОВ, студент 5-го курсу:

«Початок нового навчально­го року – завжди хвилююча подія. Це нові зустрічі, нові знання. Минулого року я отримав рівень бакалавра із туризму. А зараз вступив на 5-й курс із маркетингу. Маю надію, що також отримую глибокі знання. Наша акаде­мія – це наш другий дім, і ми пишаємось нашим навчаль­ним закладом».


Юлія СОЛДАТОВА, студентка 3-го курсу:

«Я вже третій рік в Академії і хочу сказати, що наш на­вчальний заклад розвиваєть­ся швидкими темпами. Я ре­ально бачу цю прогресію. Це стосується і кількості студен­тів, і досягнень у навчальному процесі. Адміністрація нашо­го закладу сприяє розвитку молоді в Академії. На своєму прикладі можу сказати, що Академія дала мені можли­вість поїхати до Мінська на конференцію «Темп-2016».

Захар КОВАЛЕВИЧ, студент 1-го курсу:

«Я приїхав із Білорусі, з міста Брест. Вступив на перший курс факультету туризму, ін­формацію про який дізнався в Інтернеті. Мені дуже спо­добалася Академія, тож я ви­рішив, що неодмінно навча­тимуся тут. Тим більше, що прочитав гарні відгуки про заклад. Приїхав, познайомив­ся із персоналом. Мені спо­добалося. Збираюся «підтяг­нути» англійську мову, займа­тися своїм розвитком».

 

ПРОФСПІЛКА ОСВІТЯН ВІДПОВІДАЄ КРИТЕРІЯМ РЕПРЕЗЕНТАТИВНОСТІ

1 вересня, у День знань, Проф­спілка працівни­ків освіти і науки України отрима­ла Свідоцтво про визнання репре­зентативності.

Голова Національної служби посередни­цтва Олександр Окіс урочисто вручив го­лові профспілки працівни­ків освіти і науки Георгію Труханову Свідоцтво про відповідність критеріям репрезентативності Націо­нальної служби посередни­цтва і примирення.

Голова НСПП наголосив, що освітяни стали першою в Україні профспілкою, яка підтвердила репрезентатив­ність на галузевому рівні.

Свідоцтво засвідчує, що профспілка працівників освіти і науки відповідає критеріям репрезентатив­ності на галузевому рівні для участі у колективних переговорах з укладення галузевих (міжгалузевих) угод та для делегування представників до органів соціального діалогу на від­повідному рівні.

«Свідоцтво про репрезен­тативність – визнання дер­жавою повноважень проф­спілки і ще один важіль до вирішення проблем осві­тян шляхом ефективного соціального діалогу на найвищому рівні», – наго­лосив Георгій Труханов.

Прес-служба ППОіНУ

 

СТИПЕНДІЇ. СТАТУС OFF?

8 вересня СД-клуб відкрив новий сезон практичних дискусій із гострої та доволі неоднозначної теми щодо скасування стипендій для укра­їнських студентів.

У фокусі обговорен­ня було зазіхання Мінфіну на соці­альні гарантії сту­дентів, досвід європей­ських колег у сфері соці­ального забезпечення мо­лоді, яка навчається, а та­кож роль стипендії у жит­ті звичайного студента.

Позитивом стало те, що представники різних орга­нізацій дійшли до спіль­них позицій:

l стипендія – це на­самперед мінімальна со­ціальна допомога, і її не­обхідно прив’язати до про­житкового мінімуму;

l за рахунок студентів не збалансувати бюджет;

l скороченнями соці­альних виплат та гаран­тій освіту не реформуєш;

l тільки консолідова­но молоді люди можуть захистити свої права.

Олена ОВЕРЧУК,

«ПВ»


17.09.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання