« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

СОЦІАЛЬНІ МЕДІА ТА ПРОФСПІЛКИ

СОЦІАЛЬНІ МЕДІА ТА ПРОФСПІЛКИ

Сьогодні неабияку роль у діяльності профспілок усіх галузей та рівнів відіграють інформація та новітні інформаційні технології як комунікативні засоби, що сприяють поширенню ідей проф­спілкового руху, залученню нових членів у галузеві профспілки, а також об’єктивному висвітленню їхньої діяльності у ЗМІ.

Інформаційне забезпечення профспілко­вих організацій і членів профспілки є важливим і необхідним компонентом успіху у формуванні позиції членів проф­спілки, мотивації профспілкового членства, досягненні поставлених цілей та завдань.

Розуміючи надзвичайну важливість цього напряму профспілкової роботи, 16–19 червня Чернігівський навчально-методичний центр профспілок гостинно відчинив двері для учасників Міжнародного семінару «Соціаль­ні медіа та профспілки» – профспілкових ак­тивістів з Білорусі, Молдови, України, пред­ставників данської профспілки 3F. Врахову­ючи, що семінар проводився в рамках дан­сько-українського проекту, який нещодавно провів другу національну конференцію, саме його учасники представляли Україну.

Чому сьогодні соціальним мережам при­діляють так багато уваги і роблять акцент на їх важливості? З однієї простої причини: зна­йти певну конкретну цільову аудиторію з конкретними інтересами можна лише там. Це безкоштовні ресурси, за допомогою яких можна легко та оперативно інформувати чле­нів профспілки, вести мотиваційну та агіта­ційну роботу тощо. Соцмережі як інструмент дають велику кількість можливостей.

Відкриваючи семінар, співробітник між­народного департаменту данської профспіл­ки 3F, член керівного комітету дансько-укра­їнського проекту Йонас Девантьєр наголосив на важливості переходу профспілкової робо­ти на новий рівень, а також зауважив моло­дий вік учасників заходу і побажав усім плід­ної співпраці.

Першою до справи популяризації соцмереж у роботі профспілок долучилася Луїза Томсен – менеджер із соцмедіа у відділі комунікацій 3F, яка поділилася своїм досвідом роботи адмі­ністратором потужної групи данської проф­спілки у всесвітній мережі Facebook.

Далі виступив член профспілки РЕП Ан­дрій Стрижак з Гомеля, який на практиці по­казав, як треба просувати свою групу у Facebook, за рахунок чого новина чи пост ви­ходять у топ, тобто «верхівку» стрічки новин, ознайомив присутніх із різними цікавими програмами для роботи та порталами, що міс­тять якісний фото- та відеоконтент. Андрій продемонстрував багато «лайфхаків», завдяки яким новина матиме більше успіху і її неодмінно помітять у масі іншої інформації.

Керівник Центру освіти дорослих «Перспек­тива» Чернігівського НМЦ профспілок Віталій Копиш поділився аналізом роботи українських профспілок усіх рівнів зі ЗМІ та пояснив, як гра­мотно та якісно робити наповнення сайтів, як планувати та урізноманітнювати цю роботу.

Надзвичайно цікавим був виступ учасника третьої групи дансько-українського проекту голови цехкому на Одеському припортовому заводі Іллі Юрченка. Це був його перший до­свід тренерської роботи на такому рівні, про що він згодом сказав: «Це було неймовірно. Емоції переповнюють мене досі. Це був мій перший досвід виступу з презентацією на семі­нарі. До того ж це був міжнародний семінар, особлива відповідальність. Були представни­ки Данії, Молдови, Білорусі. В цілому всім усе сподобалося, і мені особливо. Хочеться продо­вження. На семінарі я розповідав про принци­пи формування іміджу сторінок та груп у соцмережах з точки зору дизайну та психології. Було багато практичної інформації з прикла­дами, які сформували яскраву презентацію. Вдалося під час семінару тримати увагу ауди­торії «на собі», активно залучаючи її до обміну думками та досвідом. Звісно, є нюанси, не все вийшло так, як планував, в майбутньому ви­правлятимусь».

Іон Скліфос, який представляв Національну конфедерацію профспілок Молдови, під час своєї презентації показав на практичному при­кладі, у якому напрямі потрібно рухатися вітчизняним профспілкам у використанні сучас­них інформаційних технологій. Twitter, влас­ний постійно наповнюваний канал на Youtube, програма на центральному телебаченні, сайт та багато іншого викликали неймовірний ажі­отаж та жваве обговорення у присутніх.

Голова Профспілки працівників торгівлі, громадського харчування, споживчої коопе­рації, ресторанного та готельного обслугову­вання Молдови «SindLucas» Валентина Кіріяк поділилася досвідом роботи очолюваної орга­нізації та наголосила на важливості мотива­ції профспілкового членства і залученні но­вих профспілкових активістів.

Кожен тренер вміло тримав увагу аудито­рії, під час свого виступу використовував як теоретичні, так і практичні підходи. Учасни­ки семінару виконували пізнавальні завдання у групах і згодом представляли їх у вигляді напрацювань та презентацій.

Федір СМІРНОВ,

учасник дансько-українського проекту

 

09.07.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання