« на головну 27.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

СВІЖИЙ ПОГЛЯД НА ПРОФСПІЛКИ

СВІЖИЙ ПОГЛЯД НА ПРОФСПІЛКИ

З 20 по 22 травня в рамках реалізації дансько-українського навчального проекту «Посилення внеску профспілок у забезпечення гідної праці, захисту прав працівни­ків та демократизацію в Україні» тривав регіональний навчальний захід для молодіж­ної групи Харківської Укрелектропрофспілки.

Захід відбувся на жи­вописній базі відпо­чинку «Елат», що на березі Печенізького водосховища Харківської області.

Семінар-тренінг було присвячено питанню «Ін­формаційна політика: від внутрішньої мобілізації до мотиваційної підтрим­ки профспілок суспіль­ством. Комунікативна компетентність профспіл­кового мотиватора». Учас­ники обговорили питання законодавчої та норма­тивно-правової бази ді­яльності профспілок, Укрелектропрофспілки зокрема, у напрямі реалі­зації інформаційної полі­тики, джерел інформації та цільової аудиторії профспілок, окреслили го­ловні завдання, що сто­ять перед первинни­ми та обласною ор­ганізаціями профспілки.

Слухачі взя­ли участь у тренінгах, на яких набува­ли навичок налагодження невербальної комунікації, вчилися форму­вати поведінку та імідж задля сприй­няття партнерами, об­говорили та напрацюва­ли методику вербальної комунікації між проф­спілковими активістами й потенційними членами профспілки.

Спираючись на SWOT- аналіз, група розглянула широку палітру ділових проблем та можливі варі­анти їх вирішення. Були апробовані ситуативні за­вдання з практики тощо.

У ході реалізації на­вчального заходу були сформовані рекомен­дації для вдоско­налення інфор­маційної робо­ти первинних, обласної орга­нізацій проф­спілки, а та­кож Укрелек­тропрофспіл­ки в цілому.

Насамкінець учасники семінару-тренінгу отримали роздатко­ві матеріали, які неабияк знадобляться їм у повсякденній роботі.

Олександр ПРОСКУРНЯ,

учасник першої групи дансько-українського проекту

  • ІЗ ПЕРШИХ ВУСТ

ГОВОРЯТЬ УЧАСНИКИ СЕМІНАРУ-ТРЕНІНГУ:

Світлана ШЕХОВЦО­ВА, Юлія ДРЮЧКОВА, Харківське вище про­фесійне механіко-тех­нологічне училище:

«…Ми вкотре впевни­лися, що профспілка була і залишається ві­рним захисником на­ших інтересів, надій­ним другом та порад­ником у життєвих ситуаціях».

Таміла СКАЧКО, АК «Харківобленерго»:

«…Я отримала нові знання, обмінялась досвідом роботи. Те­пер у мене багато друзів і я зрозуміла, що після наших тре­нінгів можу з легкіс­тю знайомитися і першою заводити розмову. Дякую орга­нізаторам!»

Ольга ЛАКІНСЬКА, Анастасія АМЕЛІЧКІ­НА, ДП завод «Елек­троважмаш»:

«Дякуємо за змістов­но проведений час! За пізнавальний семінар, який допоможе нам покращити нашу ро­боту з людьми, адже це дуже важливо для голови цехового комітету».

Анатолій КОЛОДЬКО, ПАТ «Харківська ТЕЦ-5»:

«Дякуємо дуже за чу­довий семінар! Спо­добалося абсолютно все. Прекрасне спіл­кування, веселі тре­нінги, креативний від­починок. Профспілка – так тримати. Ми тебе любимо!»

Вікторія ФЕДОРЧЕН­КО, ТОВ «БрокЕнергія»:

«Висловлюю щиру по­дяку за організацію та проведення виїзного семінару. Ця поїздка для мене запам’ятається насамперед спілкуванням з гарни­ми молодими людь­ми, цікавими завдан­нями. Дізналася бага­то нового з профспіл­кової тематики».

 

ДАНСЬКО-УКРАЇНСЬКИЙ ПРОЕКТ КРОКУЄ РЕГІОНАМИ

18 травня в рамках реалізації навчального проекту між ФПУ і данською профспілкою 3F відбувся другий етап навчання у Вінницькій обласній організації профспілки працівників ЖКГ, до якого було залучено 20 молодих спілчан – представників проф­спілкових організацій підприємств КП «Вінницька транспортна компанія», КП «Вінницяоблтеплоенерго», МКП «Вінницяміськтеплоенерго».

На семінарі було презентовано на­шого партнера по проекту – дан­ську профспілку 3F.

Досвід данських колег, особливо у питаннях ор­ганізації профспілково­го захисту, викликав за­цікавленість у молодих профспілкових активіс­тів – учасників проекту. Адже багато проблем, які вирі­шують данські колеги, схожі на ті, з якими стикаємося і ми в нинішніх українських реаліях, тож перейнявши досвід, ми змо­жемо змінити на краще жит­тя профспілко­вої громади.

Докладно були розглянуті пи­тання з органі­зації та мето­дики профспіл­кового навчан­ня в профспіл­ці 3F. Методи ведення пере­говорів у Данії з метою укладання колективних договорів формувалися тривалий час і мають майже вікову історію, детально регламентова­ні, до того ж держава не є стороною перемовин, а лише арбітром, який встановлює правила гри, обов’язкові для сторін.

Практичні заняття в гру­пах, виконання завдань були побудовані на за­стосованих Пером Ай­зенрайхом «п’яти поли­цях», що є універсаль­ною моделлю, на основі якої можна будувати власні проекції необхід­них змін та очікуваних результатів. Психологіч­ні тести, що їх викорис­товували під час навчан­ня, були по­кликані за­кріпити на­буті вміння та отримати знання, які ми раніше не врахову­вали, проте які сприяти­муть ефек­тивній під­готовці до ведення ко­лективних переговорів. Виконані в групах за­вдання були презентова­ні для за­гального об­говорення та продемон­стрували не тільки мож­ливості більш плідної праці у команді, а й дали змогу розкрити себе ба­гатьом молодим проф­спілковцям.

Олександр СІЛЬНІЦЬКИЙ,

учасник третьої групи дансько-українського проекту

04.06.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання