« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

СПОЧАТКУ – АКТИВНЕ НАВЧАННЯ, ПОТІМ – РЕЗУЛЬТАТИВНА РОБОТА

СПОЧАТКУ – АКТИВНЕ НАВЧАННЯ, ПОТІМ – РЕЗУЛЬТАТИВНА РОБОТА

У рамках дансько-українського проекту з 14 по 18 березня тривав навчальний семінар для першої групи учасників. Нас гостинно прийняли у Зональному навчально-методичному центрі профспілок Дніпропетровської області. Це добре, що навчання проходить у профспілкових навчальних закла­дах. Адже їх підтримка дозволяє не тільки зберегти систему підготовки профспілкових кадрів, а й спонукає до інновацій у профспілковій освіті та подальшого її розвитку.

Протягом п’яти днів ми плід­но й активно працювали, адже програма була складе­на так, що учасникам суму­вати не доводилося: чотири профе­сійних тренери, інтерактивні лек­ції, авторські ділові ігри від учасни­ків проекту, тренінги з лідерства, психології, мотивації та модерніза­ції профспілок, органайзингові стратегії, активні обговорення та презентації завдань, виконаних учасниками.

З Юрієм Буздуганом ми розгля­нули надзвичайно важливі для кож­ного профлідера теми – про історію профспілкового руху, актуальні пи­тання соціально-економічної кризи в Україні та її можливі наслідки.

Із Сергієм Гончарен­ком практикували мис­тецтво мовного спілку­вання, заглибилися в осо­бливості підготовки та проведення презентацій.

Ольга Денисова про­вела тренінг із психоло­гії спілкування та її на­слідків у посиленні мо­тивації профспілкового членства, лідерства та компетенції профспіл­кового лідера.

Особисто я хочу від­значити Світлану Задо­рожню – тренера-викла­дача з Чернігівського навчально-методичного центру, яка провела тренінг із мо­дернізації профспілок в умовах ви­кликів сучасності. За допомогою простих інтерактивних методик, ігор вона наочно висвітлила най­важливіші проблеми, які на сьогод­ні гальмують розвиток профспілко­вого руху. Учасники семінару отри­мали корисний матеріал для своєї подальшої роботи на місцях.

Учасниця групи Надія Матвєєва презентувала власну розробку – діло­ву гру під назвою «Важлива розмо­ва». Завдяки змодельованій ситуації ми мали можливість удосконалити свої навички ведення переговорів.

Особисто для мене це був перший семінар у рамках дансько-україн­ського проекту – на відміну від колег, які вже відсвяткували екватор. Мені було цікаво дізнатися, як участь у на­вчанні вплинула на їхню професійну діяльність, які їхні враження від ви­кладання Пера Айзенрайха, з яким їм пощастило працювати, та чи можуть вони порівняти роботу данського і українських тренерів.

Від себе хочу додати, що спільний дансько-український проект зібрав творчих, прогресивних, сміливих та щирих людей, які не бояться вислов­лювати власні думки і віддають ба­гато часу та сил улюбленій справі. Лише з такими лідерами можливий розквіт проф­спілкового руху в Україні!

Дякую колегам за друж­ню атмосферу під час на­вчання. Окрему вдячність висловлюю організаторам проекту – Федерації профспі­лок України та Об’єднаній федерації робітників Данії – 3F за солідарну підтримку в розвитку молодіжної полі­тики і в цілому профспілко­вого руху України.

Анастасія КЛИМЕНКО,

учасниця першої групи дансько-українського проекту

 

НОВІ ОЧІКУВАННЯ, НОВІ ПІДХОДИ, НОВІ ЗДОБУТКИ

Ми з нетерпінням очі­кували, коли розпо­чнеться третій семестр навчання для учасників першої групи дансько- українського проекту.

Відмінністю третього семестру від попере­дніх, які відбулися на базі НМЦ у Чернігові за участю данських тренерів, є те, що навчання проводили українські викладачі у Зо­нальному навчально-мето­дичному центрі Дніпропе­тровського обласного об’єднання профспілок.

Розпочався п’ятиденний се­мінар 14 березня привітан­ням профлідера Дніпропе­тровщини Віталія Дубіля.

Програма передбачала про­ведення низки важливих та цікавих лекцій, поєднаних із практичними заняттями, що дало можливість кожному з учасників семінару взяти ак­тивну участь в обговоренні різних поглядів і думок. На­самперед, Юрій Буздуган ці­каво розпочав презентацію тем «Історія профспілкового руху», «Україна у світовій геополітиці», чим спонукав аудиторію до жвавого обгово­рення та дискусії.

Цікавими були практичні за­няття на тему «Прикладна риторика та мистецтво мов­ного спілкування», які прово­див Сергій Гончаренко. Ко­жен учасник мав можливість відпрацювати навички пу­блічного виступу з елемента­ми раціо- та емоціо-, проана­лізувати свій вплив на слуха­чів, застосовуючи різні інто­нації та наголоси.

Інтригуючим був тренінг Оль­ги Денисової, тренера міжна­родного класу. За його підсум­ками ми виробили алгоритм успішного лідера, адже сьо­годні профспілки мають змі­нюватися, відповідати вимо­гам суспільства, а очолювати їх мають справжні компетент­ні лідери.

Тренінг, який провела Світ­лана Задорожня на тему «Психологія спілкування та її наслідки у посиленні моти­вації профспілкового член­ства», закріпив навички спіл­кування з працівниками.

Усі лекції були новими та ко­рисними для подальшої профспілкової роботи в ко­лективах.

Олександр ВАЛЕНКЕВИЧ,

учасник першої групи дансько-українського проекту

 

ЗНАЧИМА ПОДІЯ У ЖИТТІ, ЩО ДАЄ ЗМОГУ САМОРЕАЛІЗОВУВАТИСЯ

Укотре, повернувшись із навчального семінару в рамках реалізації дан­сько-українського про­екту, який відбувся у се­редині березня в Дніпро­петровську, впевнився у неоціненній користі но­вих отриманих знань.

Часом важко вирва­тися з роботи на навчання на ці де­кілька днів, проте це варто витрачених зу­силь. За п’ять навчальних днів, які промайнули на одному подиху, вдалося пізнати багато нового та цікавого. Перед початком семінару я трохи сумні­вався щодо якості викла­дання українських трене­рів, оскільки на минулих заняттях данський тре­нер Пер Айзенрайх задав дуже високу планку. Про­те я був приємно враже­ний високим професіона­лізмом наших вітчизня­них лекторів та тренерів, які були залучені для на­вчання під час семінару.

Для мене, як для голови профспілкової структу­ри автоматного цеху на заводі АвтоКрАЗ, була дуже корисною лекція Юрія Буздугана з питань створення профспілок, їхньої історії, сучасного стану, проблем впливу економіки на розвиток профспілок, а також шляхів їх вирішення.

Досить цікавими були лекції Сергія Гончарен­ка та Ольги Денисової. Тренери розповідали про риторику мовного спілкування, під час ін­терактивних занять на­магалися надати нам якомога більше інфор­мації і закріпити її прак­тичними вправами.

Ольга Денисова під час розгляду основ психоло­гії міжособистісного спілкування зосередила увагу на емоційному та раціональному контек­сті та його впливі на ау­диторію під час публіч­них виступів. Саме за­вдяки таким яскравим тренерам, особисто для мене, участь у проекті є справді значимою поді­єю в житті, яка дає змогу самореалізовуватися, а головне – розвиватися як профлідер та підвищува­ти свою компетенцію, отримувати нові знання про профспілкову діяль­ність та ділитися ними з іншими людьми.

Зі словами великої вдяч­ності звертаюся до орга­нізаторів дансько-україн­ського проекту за вели­чезну роботу з організа­ції навчання, пізнаваль­ну екскурсію Дніпропе­тровськом, яка карди­нально змінила мій по­гляд на це славетне міс­то, лекторам – за цікаві, неординарні заняття та нові корисні знання.

Особлива вдячність – ке­рівництву та профспіл­ковому комітету ПАТ «АвтоКрАЗ» за те, що, незважаючи на високе виробниче навантажен­ня, все одно сприяє моїй участі у семінарах дан­сько-українського проек­ту, а також всім учасни­кам першої групи, які постійно з великою твор­чістю, цікавістю, до най­менших дрібниць, добро­зичливістю роблять цей проект неймовірним.

Дмитро ДІБРОВ,

учасник першої групи дансько-українського проекту

22.04.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання