« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

НОВІ ПІДХОДИ ДО ПІДГОТОВКИ ПРОФСПІЛКОВИХ ЛІДЕРІВ

НОВІ ПІДХОДИ ДО ПІДГОТОВКИ ПРОФСПІЛКОВИХ ЛІДЕРІВ

У Зональному на­вчально-методич­ному центрі Дні­пропетровського обласного об’єднання профспілок 14 березня розпо­чав свою роботу п’ятиденний семі­нар для учасників першої молодіжної групи дансько- українського проекту.

На відкритті семінару профспілковців приві­тав лідер профоб’єднання Дніпропетровщи­ни, член Керівного комітету проекту Віталій Дубіль. Він роз­повів про основні заходи, що проводить профоб’єднання на захист трудових прав працівни­ків у складних умовах стрімко­го спаду економіки, акцентував увагу на роботі з молоддю, орга­нізації профспілкового навчан­ня та особливостях ведення пе­реговорів із соціальними парт­нерами.

Після того розпочалася насичена та цікава про­грама навчання. За п’ять днів учасники розгля­нули безліч тем, які презентували чотири відомих українських тренери.

Так, Юрій Буздуган у формі інтерактивних лек­цій презентував теми «Істо­рія профспілкового руху», «Україна у світовій геополіти­ці», а також провів тренінг «Роль та завдання профспілок у сучасному світі». Молоді проф­спілковці під час жвавої диску­сії обговорили питання, які їх цікавили найбільше, зокрема проблеми соціально-економіч­ної кризи в Україні та її можли­ві наслідки для профспілок. Емоції під час обговорення за­шкалювали – так можна корот­ко охарактеризувати атмосфе­ру, що панувала в аудиторії.

Наступного дня розпочався блок навчальних тем, які мали суто практичне значення. Адже справжній профспілковий лідер має досконало оперувати мо­вою. Саме такі знання учасники засвоїли під час тренінгу «При­кладна риторика та мистецтво мовного спілкування», який провів Сергій Гончаренко. Осо­бливо цікаво молодь відпрацьо­вувала навички застосування раціонального та емоційного виступу та його вплив на при­йняття рішень слухачами. Окрім риторики цікаво було ді­знатися про особливості підго­товки та проведення презента­цій. Учасники засвоїли, як пра­вильно та ефективно готувати різноманітні проекти, та дізна­лися про те, що саме впливає на результат їх просування.

Нетрадиційно підійшла до проведення тренінгу із психоло­гічних аспектів лідерства тре­нер міжнародного класу Ольга Денисова.

За підсумками заняття учас­ники виробили алгоритм успіш­ного лідера:

• Знаходь прості рішення для складних питань.

• Май бачення мети. Люди хо­чуть йти за тими, хто знає, куди йти; вони хочуть знати, чому їх ведуть саме туди, а не в інший бік, і їх дратує, коли мета по­стійно змінюється.

• Довіряй своїм підлеглим. Відповідальність має розпо­ділятися по всіх щаблях службових сходинок.

• Будь «холоднокров­ний». Демонструй витри­маність у кризових ситуа­ціях. Це спонукає оточую­чих зберігати спокій і діяти продумано.

• Не бійся ризикувати. Ліде­ри спонукають своїх підлеглих не тільки йти на ризик, а й від­крито визнавати помилки, яких припускаються під час пошуку нового.

• Будь експертом. Кожен спів­робітник має бути переконаний: лідер знає щонайменше стільки ж, скільки вони самі.

• Стимулюй існування різних точок зору. Якщо ти оточений людьми, які кажуть тобі тільки «так», отже, вони обов’язково «підставлять» тебе.

Виконання спеціальних вправ сприяли формуванню в учасників навичок створення ефективної команди.

Тренінг «Психологія спілку­вання та її наслідки у посиленні мотивації профспілкового член­ства», який провела Світлана За­дорожня, надзвичайно зацікавив молодих людей, адже вони мали змогу поповнити свої навчальні кейси декількома рольовими іграми, в яких потренувалися «агітувати» до вступу у профспіл­ку нових працівників та визначи­ти їхній рівень мотивації. Учас­ники також дізналися, якою є мо­тивація до профспілкової діяль­ності у різних соціальних групах, серед яких рядові члени проф­спілки, члени виборних проф­спілкових органів, фахівці їх апа­ратів та керівники. Присутні за­уважили, що фінансові й матері­альні блага є далеко не головни­ми чинниками мотивації людей для членства у профспілках. Го­ловне – відчувати себе частиною певної профспілкової спільноти, яка не тільки захищає, а й дає можливість самореалізуватися у колі однодумців.

Учасники першої групи про­екту презентували також власні розробки, які вони використову­ють під час навчання зі своїми молодіжними групами на міс­цях. Зокрема, Надія Матвєєва презентувала та провела ділову гру «Важлива розмова», у ході якої присутні моделювали ситу­ацію із ведення колективних пе­реговорів на підприємстві.

На завершення Валентина Шевченко проаналізувала вико­нання попередніх завдань учас­никами групи та визначила нові, а також поінформувала про низку заходів, які здійсню­ватимуться в рамках проекту протягом півріччя.

Володимир Майданюк розпо­вів про порядок підготовки що­квартальних індивідуальних звітів та планування заходів, одноденних та триденних пілот­них тренінгів, візитів на підпри­ємства тощо.

Швидко проминув цей наси­чений тиждень. І завжди сумно розлучатися з друзями і тими, хто щиро та професійно допома­гав отримувати нові знання.

Проте вже завтра час творити нові справи, здобувати досвід лідерства, змінювати профспіл­ки на краще та навчати інших. Отже, в добру путь, молоді та креативні!

ЦЕНТР З РЕАЛІЗАЦІЇ ДАНСЬКО-УКРАЇНСЬКОГО ПРОЕКТУ

01.04.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання