« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

ДОПОМОГА ВІД 3F

ДОПОМОГА ВІД 3F

2–3 березня представни­ця Об’єднаної федерації робітників Данії – 3F До­рота Йоргенсен провела дводенний тренінг для працівників Центру з реа­лізації дансько-україн­ського проекту з питань покращення підготовки та подачі щоквартальних звітів про перебіг навчан­ня. Тренінг мав на меті на­вчити учасників вдоско­налювати та оптимізувати інформацію, що подаєть­ся до 3F.

Згідно з програмою семінару-тренінгу докладно розгля­дався кожен розділ звіту, вносилися зауваження та пропозиції щодо їх більш чіткого формулювання.

Реалізація проекту, як і будь-який процес, має свої досягнення та певні складнощі. Не завжди вдається у визначені терміни про­вести всі заплановані заходи чи в повному обсязі досягти очікува­них результатів. Іноді ситуація та людський фактор вносять свої ко­рективи у хід реалізації проекту. Проте головне – не зважати на труднощі й виносити корисні уро­ки на майбутнє. Процес складання звітності – це не тільки підбиття підсумків і суха констатація ста­тистичних показників. Це насам­перед глибокий аналіз власних до­сягнень та помилок, факторів і причин, що призвели до них, а та­кож врахування їх у майбутньому. Саме це і є глибокою солідарністю та найголовнішим у досвіді, яким поділилася з нами Дорота Йоргенсен.

У рамках семінару організовано та проведено зустріч з учасниками проекту міста Києва та Київської області Тетяною Бувайлик, Оле­ною Нижник, Лілією Гусечко, Віта­лієм Бабичем, Олексієм Дулею, під час якої присутні в невимушеній дружній атмосфері спілкувалися із данським представником, поді­лилися своїми враженнями від ре­алізації проекту, а також зауважи­ли на окремих викликах, з якими вони стикаються під час виконан­ня поставлених завдань.

ЦЕНТР З РЕАЛІЗАЦІЇ ДАНСЬКО-УКРАЇНСЬКОГО ПРОЕКТУ

 

НОВИЙ ІМПУЛЬС У РОБОТІ

Навесні 2015 року розпочався дансько-український на­вчальний про­ект «Посилен­ня внеску профспілок у забезпечення гідної праці, захисту прав працівників та демократиза­цію в Україні».

Для моєї роботи, для мого особис­того розвитку проект став дуже важливим і цінним, він дав змогу познайомитися з розумними, цікавими, талановитими та відкри­тими людьми, які готові допомогти, яким небайду­жа подальша доля проф­спілкового руху України.

Дансько-український на­вчальний проект пока­зав, що в українських професійних спілок є майбутнє. Це – згуртова­на, ініціативна, енергій­на молодь, яка у поєднан­ні з досвідом і знаннями старшого покоління по­винна стати основою для розвитку профспілкового руху.

Проект заряджає оптиміз­мом, дає відчуття впевне­ності у собі та у завтраш­ньому дні, відчуття пра­вильності обраного шляху й усвідомлення того, на­скільки важлива й відпо­відальна щоденна проф­спілкова робота.

Тому щиро дякую органі­заторам проекту – Федера­ції профспілок України та Об’єднаній федерації ро­бітників Данії (3F) за мож­ливість взяти участь у цьому проекті, а також ке­рівникові проекту Вален­тині Шевченко та курато­ру групи Володимиру Майданюку за підтримку під час навчання.

Упевнена, що нові знання дадуть усім учасникам проекту новий імпульс у роботі.

Тетяна БУВАЙЛИК,

учасниця першої групи дансько-українського проекту

 

НАВЧАННЯ ПРОФАКТИВУ – ВАЖЛИВИЙ ЧИННИК СТВОРЕННЯ ПОТУЖНИХ ПРОФСПІЛОК

Сьогодні вочевидь стає зрозуміло, що проф­спілки як одне з найчисленніших громадських об’єднань не в повному обсязі вирішують про­блеми організації соціального діалогу щодо захисту прав і свобод громадян у сфері трудо­вих відносин. В Україні спостерігається суперечлива тенденція розвитку профспілкового руху. Тому потрібно якнайповніше оволодіти методикою профспілкових дій, грамотно вико­ристовувати її у повсякденній діяльності.

Важливий чинник створення потужних впливових профспі­лок, здатних ефектив­но обстоювати інтереси пра­цівників, це навчання профактиву – від голови первин­ної профорганізації до ліде­рів галузевих профспілок. Адже саме професійні спіл­ки повинні поставити перед державою питання про необ­хідність ухвалення нових за­конів, спрямованих на відро­дження економіки, на захист інтересів працівників; послі­довно й наполегливо вимага­ти їх виконання, що можли­во лише в умовах консоліда­ції профспілкового руху.

Завдяки дансько-українсько­му проекту, який стартував у березні 2015 року, відбуваєть­ся навчання та обмін досвідом представників українських та данських профспілок. Під час наших семінарів обговорюва­лися питання рекрутингу і мо­тивації вступу до лав проф­спілки. Ми отримали можли­вість докладно ознайомитися з принципами соціального за­хисту спілчан у Данії, з про­гресивними методами досяг­нення найголовнішої мети – примусити державу прислу­хатися до профспілок. Проте слід зауважити, що українські учасники не лише вчилися у колег із Данії, а й ділилися власним досвідом.

Вінницька обласна організа­ція профспілки працівників освіти і науки приділяє зна­чну увагу мотивації членів профспілки та навчанню мо­лоді, вирішенню її проблем та потреб. Так, уперше в Україні за організаційної підтримки обласної організації у Тиврів­ській районній організації профспілки створено євро­клуб, учасники якого мають змогу вивчати досвід інших країн з питань соціально-еко­номічного захисту спілчан, особливості надання освітніх послуг у США, Польщі, Кана­ді тощо. Учасниками євроклу­бу є не лише профактив та ке­рівники навчальних закладів, а й молодь – студенти та учні.

Неабияку увагу наша облас­на організація приділяє мо­тивації профчленства, адже жодне навчання не матиме сили без вагомих результа­тів роботи. Лише за 2015 рік нашим членам профспілки завдяки втручанню юристів обкому профспілки та голів членських організацій було повернуто через суди та при­писи 1 млн 536 тис. 535 грн. Облорганізація також дбає про оздоровлення спілчан. Так, протягом п’яти років діє обласна програма «Оздоров­лення і відпочинок», скорис­тавшись якою тисячі спіл­чан мали змогу пройти курс лікування в санаторіях та відпочити влітку на морі.

Світлана ГОРОБЕЦЬ,

учасниця першої групи

дансько-українського проекту

 

18.03.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання