« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

ВИРІШУВАТИ СПІЛЬНІ ПРОБЛЕМИ НАБАГАТО ЛЕГШЕ – ОБ’ЄДНУЮЧИСЬ

ВИРІШУВАТИ СПІЛЬНІ ПРОБЛЕМИ НАБАГАТО ЛЕГШЕ – ОБ’ЄДНУЮЧИСЬ

На початку 2015 року ЦК Профспілки працівників АПК України за підтримки міжнародного партнера IUF і Фонду ім. Фрідріха Еберта розпочав реалізацію проек­ту «Створення територіальних профспілкових органі­зацій як форми та об’єднання інтересів робітників різ­них форм зайнятості у сільській місцевості України».

За інформацією Профспіл­ки працівників АПК, у пі­лотному проекті погоди­лися брати участь чоти­ри обласні організації проф­спілки: Київська, Запорізька, Чернівецька, Чернігівська. Вже в ході реалізації до нього приєд­налася Херсонська обласна ор­ганізація профспілки.

Відтак 17 лютого відбулася під­сумкова конференція, на якій учасники підбивали результа­ти річної роботи й аналізували перешкоди, що виникали на шляху реалізації проекту.

Координатор проекту IUF зі створення територіальних профспілкових організацій Дмитро Степанюк зазначив: «Цей проект – надзвичайно цін­ний, особливо для жителів сіль­ської місцевості. Адже сьогод­ні ті, хто працює на землі, у тому числі самозайняті, це най­менш захищена державою ка­тегорія населення. Тож терито­ріальні профспілкові організа­ції пропонують їм конкретний захист і допомогу. Вирішувати спільні проблеми набагато лег­ше – об’єднуючись. Цей проект мав на меті створення терито­ріальних профспілкових орга­нізацій у сільській місцевості, і нам це вдалося».

Позитивні результати вже пока­зали Запорізька та Київська об­ласті. Тим часом у Чернігів­ській області реалізацію проек­ту поки «заморожено» через змі­ну керівника обласної організа­ції, проте прогресивні тенденції там також намітилися. Голова Херсонської обласної організа­ції Профспілки працівників АПК Наталя Харєва розповіла про те, що відбулися перегово­ри з різними громадами райо­нів. Є певні домовленості, тож у найкоротші терміни відбудуть­ся установчі збори. Голова Чер­нівецької профорганізації профспілки Михайло Серець­кий акцентував увагу на реалі­зації проекту у своїй області. Так, за його словами, у межах проекту об’єднано 21 працівни­ка різних сфер зайнятості, і ця робота триває. На його думку, особливу увагу необхідно скон­центрувати на розробленні про­екту колдоговору для ТПО.

Більшість учасників погодили­ся з висновком про результатив­ність взаємодії із сільськими радами – партнерами проекту. Цьому сприяло і те, що проф­спілка три роки тому підписала меморандум із Всеукраїнською асоціацією сільських та селищ­них рад про тісну співпрацю.

У своєму виступі голова Київ­ської обласної профспілки працівників АПК Катерина Ба­ришева наголосила на тому, що серед завдань, на вирішен­ні яких мають зараз об’єднатися учасники проекту, – пи­тання землі, земельних паїв і плати за них, оренди тощо. Та­кож під час взаємодії з меш­канцями сільської місцевості важливо зосередити увагу на вирішенні проблем відсутнос­ті робочих місць, сезонних ро­біт, порушення трудових прав і відсутності колдоговорів на підприємствах, в організаціях, установах, адже це безпосеред­ньо стосується профспілок.

Після завершення підсумкової конференції виступив заступ­ник Голови ФПУ Сергій Кон­дрюк, який зазначив: «Зміни починаються з маленьких до­ріг, а потім переходять в одну велику довгу дорогу». Тобто ми повинні працювати на покра­щення роботи, створення ТПО, частіше спілкуватися з людь­ми, вирішувати їхні проблеми, пропонувати їм захист і допо­могу, залучати їх до профспіл­кових організацій і лише тоді матимемо результати».

 

12.03.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання