« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

ГОТОВІ ДО ПОЗИТИВНИХ ПЕРЕТВОРЕНЬ ФПУ!

ГОТОВІ ДО ПОЗИТИВНИХ ПЕРЕТВОРЕНЬ ФПУ!

Завдяки співпраці Молодіжної ради ФПУ із Центром солідарності АФП-КВП в Україні та Білорусі найочі­куваніша подія нового року серед лідерів молодіж­них профспілок ФПУ – Зимовий профспілковий Campus 2016 «Профспілковий курс на оновлення: зміни, дії, перспективи» – успішно реалізована!

Тож дні 14–16 січня були наси­чені навчальними сесіями, теми яких стосувалися най­важливіших сфер профспіл­кового життя. Модератором та ке­рівником заходу виступила голова Молодіжної ради ФПУ Катерина Баришева, яка й відкривала захід.

Перший навчальний день був присвячений, зокрема, питанням прав людини, аналізу виконання Загальної декларації прав людини в Україні, типовим порушенням трудових прав молоді та тема­тичним практичним завдан­ням. На практиці відпрацьо­вувалися механізми вирі­шення конфліктних ситу­ацій як на підприємствах, так і на рівні галузей. Ви­сновком практичних за­вдань стало те, що проф­спілкова сторона має віді­гравати головну роль у ви­рішенні протиріч у трудо­вих відносинах. Далі учас­ники сесії розглянули питан­ня медіапланування та медіа­грамотності. Вони вчилися шука­ти першоджерело будь-якої інфор­мації ЗМІ, виявляли фейкові нови­ни та пропаганду, дізнавалися про основні маркери неправдивих но­вин та поняття усвідомленого ме­діаспоживання, створювали цікаві новини і презентували їх. На завер­шення на молодих профлідерів че­кали історії профспілкового успіху від Василя Андреєва (Профспілка працівників будівництва і промис­ловості будівельних матеріалів України) та Інни Михальченко (Профспілка працівників освіти і науки України).

НОВІ ПЕРСПЕКТИВИ ТА МОЖЛИВОСТІ

Другий день був повністю при­свячений темам, що стосувалися діяльності ФПУ та її Молодіжної ради. Заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий весь день працював з мо­лоддю. Моделювали різні можливі сценарії майбутнього ФПУ на 10 ро­ків. У процесі дискусії учасники на­вчання, а також запрошені колеги висловлювали різноманітні думки і дійшли висновку, що вірогідний сценарій розвитку ФПУ зовсім не­втішний через відсутність кадрово­го резерву. Після проведеного SWOT аналізу діяльності профспі­лок більшість зійшлися на думці, що керівництво ФПУ не використо­вує всі наявні можливості щодо по­тенціалу молоді. На завершення се­сії її учасники сформували пози­тивне, але наближене до реальнос­ті, бачення того, як ви­глядатиме ФПУ через десятиріччя за умови молодіжного прориву, а також розробили цілу карту дій, що сприяти­муть модернізації та оновленню ФПУ.

Євген Драп’ятий, який координує роботу Молодіжної ради ФПУ, висловив підтримку активній позиції моло­ді. Разом плідно попра­цювали над резолюці­єю «Молодь – майбутнє профспілок!», яку пла­нується представити на з’їзді ФПУ. Розуміючи бажані результати та поділяючи відповідальність, мо­лодь розробила короткостроковий план на 2016 рік для Молодіжної ради ФПУ. А в цій частині висновок один: ФПУ потрібні зміни, карди­нальні дії, більша публічність і від­критість на всіх рівнях.

Цього дня учасники слухали іс­торії успіху Еліни Караван (Проф­спілка працівників морського транспорту України) та Людмили Гуляєвої (Академія праці, соціаль­них відносин і туризму ФПУ).

ФОРМУЛА ПОЗИТИВНОГО ІМІДЖУ

Третього дня організатори за­пропонували попрацювати над темою «Шляхи боротьби за власні права на гідне існу­вання. Активні масові дії». Говорили про умови і пра­вила проведення страйків та інших активних мир­них масових дій, спробу­вали на практиці органі­зувати такі зібрання у рамках заходу.

Жвава дискусія вини­кла навколо питання імі­джу профспілок, профспіл­кових стереотипів, авторите­ту та його складових. Потім зо­середилися на обговоренні теми корупції у профспілковому серед­овищі. Роман Тарасенко (Проф­спілка працівників металургійної і гірничодобувної промисловості України) презентував кращий до­свід побудови позитивного іміджу на прикладі власної організації, наголосив на необхідності поси­лення солідарності між ланками ФПУ і рівної відпові­дальності, в тому чис­лі фінансової.

Насамкінець кожен молодий профлідер, який пройшов навчан­ня протягом трьох днів, отримав відпо­відний Сертифікат.

МОЛОДІЖНА РАДА ФПУ

  • ІЗ ПЕРШИХ ВУСТ

Євген ДРАП’ЯТИЙ, за­ступник Голови ФПУ:

«Досвід і мудрість старших колег – важлива складова по­дальшого розвитку проф­спілок і навіть їх успіху, але це абсолютно немож­ливо без участі молоді. Лише об’єднавши зусил­ля, всі ми маємо шанс на профспілкове майбутнє».

 

 

22.01.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання