« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

ВІРНІ СВОЇМ ПОКЛИКАННЯМ - ЗАХИСТУ ПРАВ СПІЛЧАН!

ВІРНІ СВОЇМ ПОКЛИКАННЯМ - ЗАХИСТУ ПРАВ СПІЛЧАН!

З нагоди 25-річчя утворен­ня Федерації профспілок Вінницької області відбу­лося урочисте засідання Президії ФПО. В урочис­тостях взяли участь керів­ники Федерації профспі­лок області, обласної дер­жавної адміністрації, об­ласної ради, виконкому Вінницької міської ради, обласного об’єднання ор­ганізацій роботодавців, низки обласних управлінь і відомств, члени Президії і Ради Федерації профспі­лок області, голови район­них координаційних рад голів профкомітетів, голо­ви профспілкових коміте­тів підприємств, організа­цій та установ області, представники культурно-мистецької, спортивної, молодіжної рад ФПО, ве­терани профспілкового руху, представники ЗМІ.

Голова Федерації профспілок області Микола Колесник у своїй доповіді наголосив, що за 25 років Федерація профспі­лок області пройшла великий і складний шлях, залишившись вірною своєму головному покли­канню – захисту прав та інтересів трудящих.

21 грудня 1990 року відбувся пленум облпрофради, на якому було підписано Декларацію про добровільне об’єднання профспі­лок Вінниччини у Федерацію неза­лежних профспілок області. Доку­мент підписали представники усіх на той час 17 обкомів і 20 профко­мітетів, які не мали обкомів, у тому числі і залізничники. Голо­вою Ради Федерації незалежних профспілок Вінницької області було обрано Павла Лук’янчикова.

Розпочалася нова ера в діяль­ності профспілок Вінниччини.

Сьогодні Федерація залишаєть­ся найбільшим громадським об’єднанням області (майже 400 тис. спілчан), яке об’єднує 26 галузевих організацій та одну обласну проф­спілку. Наразі у складі членських організацій – 4 міських, 168 район­них організацій профспілок, по­над 4 тисячі первинних профорга­нізацій. Найчисленнішими є галу­зеві організації профспілок пра­цівників освіти і науки, охорони здоров’я, агропромислового комп­лексу, житлово-комунального гос­подарства, працівників держав­них установ.

За активної участі профспілок в області вдалося вибудувати сучас­ну систему соціального діалогу, рівноправними учасниками якого є профспілки, роботодавці, органи державної влади. На захист тру­дівників працюють Регіональна та міська угоди, 9 обласних галузе­вих угод, 27 районних і міських міжгалузевих угод, 4220 колектив­них договорів, якими охоплено 93% працівників області. Най­більш гострі питання виносяться на розгляд Територіальної тристо­ронньої соціально-економічної ради.

Робота Федерації спрямовува­лася на посилення впливу проф­спілок щодо підвищення рівня життя громадян, захист законних прав спілчан на працю, гідну заро­бітну плату, безпечні та нешкідли­ві умови праці. ФПО вживала захо­дів щодо організації колективних дій трудящих із захисту своїх жит­тєво важливих прав та інтересів. Тисячі спілчан області брали участь в акціях протесту.

Микола Колесник висловив щиру подяку ветеранам профспіл­кового руху за відданість проф­спілкам та активну громадську позицію, за те, що вони своєю не­втомною працею закладали підва­лини діяльності сучасних проф­спілок.

Насамкінець він зазначив, що 25-річчя – це слушна нагода для кожної профорганізації проаналі­зувати пройдений шлях, накресли­ти нові історичні завдання для по­силення свого вкладу в загальну справу забезпечення гідної праці, її престижності і суспільної значи­мості. Побажав усім нових профе­сійних здобутків, солідарності та єдності дій, твердого поступу в бо­ротьбі за права трудящих.

З нагоди 25-річчя утворення Фе­дерації профспілок області ветера­ни профспілкового руху, проф­спілковий актив були відзначені нагородами та відзнаками Федера­ції профспілок України, ФПО, облдержадміністрації та облради, ви­конкому Вінницької міської ради.

Після закінчення урочистостей відбувся святковий концерт.

Власна інформація Федерації профспілок Вінниччини

 

ПОДАРУВАЛИ ДІТЯМ КАЗКУ

Гарною традицією Федерації профспі­лок Рівненщини є організація та про­ведення головної проф­спілкової ялинки під час новорічно-різдвяних свят. Не став винятком і прийдешній 2016 рік.

12 січня під час дійства, яке відбулося у Рівнен­ському академічному об­ласному театрі ляльок, профспілковці разом зі своїми дітлахами радо зустрічали Діда Мороза та Снігуроньку, милува­лися ялинкою-красунею та насолоджувалися но­ворічною виставою.

Прес-служба ФПО

 

НА ПОРОЗІ РІК НОВИЙ - ДОБРИЙ, СВІТЛИЙ, ЧАРІВНИЙ!

Профспілкові органі­зації Запорізької об­ласті разом із робото­давцями, органами влади, закладами культури провели по­над 350 новорічних святкових заходів, у яких взяли участь більш як 130 тисяч дітей і підлітків.

Цікаво і на високому рівні були організо­вані новорічні свята для дітей у Палаці культури ім. Т. Г. Шевчен­ка ПАТ «Мотор Січ» (ди­ректор Володимир Котов).

У палацах культури мета­лургів (директор Микола Володьков) ТОВ «Соціальні ініціативи Запоріжжя» ПАТ «Запоріжсталь» і ПАТ «Дні­проспецсталь» (директор Ірина Зозуля) у святкових дійствах взяли участь діти працівників базового під­приємства і жителі міста.

Цікаво організували ново­річні свята ялинки в кому­нальних закладах «Палац культури «Титан» (дирек­тор Григорій Камлик), «Па­лац культури «Орбіта» (ди­ректор Віктор Лемаренко).

Святкові заходи традиційно відбулися в Запорізькому академічному обласному музично-драматичному те­атрі ім. В. Г. Магара (керів­ник Володимир Панькін), академічному обласному театрі юного глядача (ди­ректор Віталій Шкляренко), обласному театрі ляльок (директор Анатолій Колб). Усі заклади культури про­вели благодійні акції для дітей із соціально незахи­щених сімей, дітей учасни­ків АТО та інших пільгових категорій.

Понад 700 юних артистів – учасників художньої само­діяльності показали свої таланти у новорічних ви­ставах та інтермедіях. Для них були організовані зи­мові табори з харчуванням. Найактивніші учасники свят ялинки отримали при­зи і подарунки. Профкоми разом із роботодавцями по­дбали про юних артистів, виділивши на їхнє харчу­вання та заохочення більш як 200 тис. гривень.

Облпрофрада разом із членськими організаціями металургів і гірників, осві­ти і науки, держустанов, АПК, житлово-комуналь­ного господарства, місце­вої промисловості, побуто­вого обслуговування насе­лення, а також профоргані­зацій ВАТ «Запоріжгаз», Придніпровської залізниці придбали подарунки ді­тям, які перебували на лі­куванні в обласній клініч­ній дитячій лікарні.

Анатолій ЧЕРЕПЄХІН

22.01.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання