« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

ПЕРЕГОВОРИ З ЛЕГКІСТЮ

ПЕРЕГОВОРИ З ЛЕГКІСТЮ

Усім відомо, яке важливе значення у сучасному світі має вміння вести ді­лові переговори. Мистецтво ведення переговорів вимагає глибоких знань в галузі комунікації, компетентності в застосуванні технік ділового спіл­кування, уміння керувати своїм емо­ційним станом. Саме тому тренінги щодо ведення переговорів є одними з найактуальніших серед молодого покоління, яке незабаром вирушить у нелегкий світ трудової діяльності.

У листопаді мину­лого року на базі Чортків­ського дер­жавного медич­ного коледжу в рамках реаліза­ції дансько-українського проекту від­бувся тренінг на тему «Перего­вори з легкістю». Його організатори мали на меті навчи­ти студентів ефективно й продуктивно використо­вувати методи і технічні прийоми ведення перегово­рів, уникаючи конфлік­тних ситуацій, допомогти їм опанувати мистецтво пе­реконання.

Тренінг розпочався зі вступної лекції «Профспіл­ки – захисники наших прав», на якій студенти ознайомилися із завдання­ми профспілок, їх роллю у захисті прав та інтересів громадян; з історією виник­нення профспілок, їх розвитком у світі та в Україні. Модератор семінару розпо­віла слухачам про роль профспілок у правовій дер­жаві та місце у структурі громадянського суспіль­ства, продемонструвала пе­реваги членства студентів у профспілці зараз і в май­бутньому.

Учасники тренінгу набули навичок веден­ня ділових перегово­рів, взявши участь у рольових іграх, моде­лювали різноманітні ситуації, виконували завдання в парах і ма­лих групах. Студенти отримали не тільки цін­ну інформацію, а й відпра­цювали ключові навички професійного переговорни­ка: встановлення особистіс­ного контакту, створення сприятливої емоційної ат­мосфери, розуміння і зміна позиції іншої сторони в ході переговорів.

Наталія КИШКАН,

учасниця другої групи дансько-українського проекту

 

 ТРЕНУВАННЯ НАВИЧОК КОМАНДНОЇ ВЗАЄМОДІЇ

У рамках реалізації дансько-українського навчального проекту «Посилення внеску профспілок у забезпечення гідної праці, за­хисту прав працівників та демо­кратизацію в Україні» між проф­спілкою 3F та ФПУ з 15 по 17 грудня 2015 року на базі Навчально-методичного центру Фе­дерації профспілкових організа­цій Чернігівської області відбув­ся навчальний семінар із члена­ми Молодіжної ради Чернігів­ської міської організації проф­спілки працівників агропромис­лового комплексу України.

Модератором заходу виступив Олександр Ганіч, учасник першої групи навчального проекту.

У першій частині семінару, що старту­вав 15 грудня, розглядалися питання законодавчих змін у сфері профспілко­вої та трудової діяльності, фінансової роботи у профспілкових організаціях тощо. Згодом учасники ознайомилися із зарубіжним досвідом профспілкової діяльності, взяли участь у професійно­му тренінгу, на якому опановували на­вички командної взаємодії та вивчали особливості органайзингової роботи (спілкування один на один з працівни­ком та «щеплення» від роботодавця).

У заході взяли участь 20 молодих профспілкових лідерів та активістів первинних профспілкових організа­цій Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадмі­ністрації, Державної установи «Черні­гівська обласна фітосанітарна лабора­торія», Державної фітосанітарної ін­спекції в Чернігівській області, Дер­жавної інспекції сільського господар­ства в Чернігівській області, Інститу­ту сільськогосподарської мікробіоло­гії та агропромислового виробництва, ТОВ «Чернігівська маслосирбаза», ТОВ «Оргагробуд–2012», ТОВ «Агрія».

У ході семінарів спілчани опрацюва­ли останні новації законодавства, ознайомилися з досвідом роботи дан­ської профспілки 3F, обговорили осно­вні проблеми розвитку профспілково­го руху України та визначили ключові напрями, які допоможуть модернізу­вати профспілки. Крім того, обговорю­валися дії профспілок в умовах ни­нішньої суспільно-політичної ситуа­ції в Україні.

Усі учасники семінарів активно долучи­лися до обговорення порушених питань.

Олександр ГАНІЧ,

учасник першої групи дансько-українського проекту

 

ПЕРВИНКИ – ФУНДАМЕНТ ПРОФСПІЛОК

8 грудня 2015 року в м. Обухів Київської області молоді представ­ники цехових ко­мітетів ПАТ «Ки­ївський картонно-паперовий комбінат» взяли участь у круглому столі на тему «Роль і завдання первинної профспілкової організації на підприємстві».

Зустріч відбулася в рамках реалізації дан­сько-українського проекту між Федераці­єю профспілок України та Об’єднаною федерацією робітників Данії (3F). Прово­див круглий стіл голова профкому ППО, учас­ник третьої групи проекту Олексій Дуля.

Тему обрали не випадково, адже первинні проф­спілкові організації є фундаментом професій­них спілок. І від того, як добре члени профспіл­кового активу вміють визначити пріоритети у своїй роботі, скільки членів профспілки буде за­лучено до цієї роботи і залежить міць цього фун­даменту. Одним із показників роботи профактиву є наявність на підприємстві колективно­го договору, який містить додаткові, не передба­чені законодавством України соціальні гарантії та заохочення для трудового колективу. Саме крізь призму колективного договору підприєм­ства присутні оцінювали результативність ро­боти профспілкового активу Київського карто­нно-паперового комбінату. Крім того, обговорю­валися причини поодиноких випадків виходу із профспілкової організації окремих працівни­ків. Як показує практика, рішення про вихід із лав профспілки не залежить від розміру член­ських внесків, а, швидше за все, приймається на підставі філософії споживацького ставлення. Насамперед споживацького ставлення до своїх колег, які сплачують внески, аби мати проф­спілкову організацію, яка через колективний договір захищатиме інтереси трудового колек­тиву. Оскільки законодавство України поши­рює дію колективного договору на всіх праців­ників незалежно від членства у профспілці, то логічним є висновок: необхідно шукати шляхи для надання додаткових послуг на підприєм­стві виключно членам профспілки.

Шляхи вирішення цього питання учасники круглого столу шукатимуть на наступній зу­стрічі. А результатом першої зустрічі стало створення профспілкової молодіжної ради при ППО Київського КПК як дорадчого органу.

Учасники зібрання, прощаючись, дякували за цікаву зустріч. А я хочу подякувати учасни­кам третьої групи дансько-українського про­екту, керівникові Центру з реалізації проекту Валентині Шевченко та тренеру-викладачу з Данії Перу Айзенрайху за нові знання, за спіл­кування з колегами, за позитивний заряд енер­гії, який я отримав на цьому проекті.

Олексій ДУЛЯ,

учасник третьої групи дансько-українського проекту,

ППО ПАТ «Київський КПК»

22.01.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання