« на головну 27.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

ПРОФСПІЛКИ: ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ

ПРОФСПІЛКИ: ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ

3 листопада молодь вирішу­вала питання власного профспілкового майбутньо­го та обрання нового курсу. Нове бачення. Нові обличчя. Нове керівництво.

Як повідомляє ініціативна гру­па Молодіжної ради ФПУ, на засіданні були присутні по­важні запрошені: Голова ФПУ Григорій Осовий, його заступник Во­лодимир Саєнко, автор гімну ФПУ Григорій Заброда.

Молодіжна рада мала кворум, отже, розпочали традиційно з гімну та привітань.

Із звітом про діяльність Молодіж­ної ради за останні п’ять років – вико­нання цільової програми VI з’їзду ФПУ «Молодь – надійна опора проф­спілок» виступив голова ради Василь Андреєв. У своїй доповіді він, зокре­ма, зазначив, що Молодіжна рада на­разі – це дорадчий орган, утворений на демократичних та добровільних засадах, але без належного фінансу­вання та важелів впливу. Отже, Мо­лодіжна рада матиме змогу ефектив­но функціонувати на всіх рівнях лише за можливості бути представ­леною у виборних органах профспі­лок та реально впливати на прийнят­тя рішень. Звіт викликав чимало за­питань та коментарів, але зрозумі­лим стало одне – молодь готова до активної участі в житті профспілок України.

Єдність та солідарність власних уподобань і думок щодо розвитку мо­лодіжного крила ФПУ члени ради проявили й під час обрання голови Молодіжної ради ФПУ. На цю посаду одностайно було обрано голову Київ­ської обласної організації Профспіл­ки працівників АПК України Катери­ну Баришеву.

Ініціативна група Молодіжної ради в ході засідання презентувала фотопроект «Профспілки. Перезаван­таження!». Активісти показали влас­ні обличчя та мотиваційними фразами продемонстрували свою позицію щодо ролі профспілок у своєму жит­ті. На титульній сторінці проекту активісти звер­нулися з чітким месе­джем до всіх профспіл­кових керівників. Ци­туємо: «Кожна людина народжується з певною місією. Показником якості її життя є кіль­кість справ, які продо­вжують жити далі. Жодне життя не є даремним. Але вибір – у наших руках: підко­рювати чи коритися!? Ми не мо­жемо обрати свій рідний край. Ми не обираємо батьків. Але в наших руках – творити історію сьогодення. Проф­спілки – голос громади, совість пра­цівників та гордість молоді! Я оби­раю свій гідний шлях – профспілко­вий – я підкорюю!»

Приємною несподіванкою стало те, що Григорій Осовий за власним підписом нагородив іменними подя­ками трьох активістів, які тривалий час працювали на користь ФПУ, а та­кож сприяли розвиткові молодіжно­го профруху. Катерина Баришева, Дар’я Лазарева та Володимир Майда­нюк отримали подяки Голови ФПУ.

Заступниками голови Молодіжної ради було обрано чотирьох лідерів. Це Андрій Івашина (Профспілка праців­ників нафтової і газової промисловос­ті України), Маргарита Майорова (Профспілка працівників освіти і на­уки України), Дар’я Лазарева (Проф­спілка виробничників і підприємців України) та Антон Смородин (Проф­спілка авіабудівників України).

Радикальні та чіткі позиції були запропоновані під час складання Ре­золюції, за яку на завершення засі­дання Молодіжна рада ФПУ проголо­сувала. Серед них, зокрема, про представництво молоді у виборних органах ФПУ та її членських органі­зацій, тобто ініціювання внесення відповідних змін до Статуту ФПУ та статутів інших організацій, призна­чення голови Молодіжної ради рад­ником Голови ФПУ з питань моло­діжної політики, створення дієвого кадрового резерву; розроблення й за­твердження оновленої Концепції роз­витку молодіжної політики ФПУ на VII з’їзді ФПУ; щорічне фінансуван­ня діяльності Молодіжної ради через передбачення в бюджеті коштів за окремою статтею та ін.

 

ІЗ ПЕРШИХ ВУСТ

Григорій ОСОВИЙ,

Голова ФПУ:

«Ви, молодь, – майбутнє профспілкового руху. І ми розраховуємо на ваш потенці­ал, енергію та ініціативу. Перед вами постає завдання правильно зрозуміти всі ці важливі процеси, що наразі відбуваються в країні, зорієнтуватися, чого хочуть спілчани, і стати в лавах нашої організації на захист прав трудящих. Я вам бажаю успіхів на цьому шляху. Ми готові до комунікацій із Молодіж­ною радою для пошуку спільних рішень, що дозволить нам поєднати молодість, зрілість, практику та енергію!»

Володимир САЄНКО,

заступник Голови ФПУ:

«Вам, молоді, надається великий картбланш у нашій роботі. Ви будете генератором, який реформуватиме ФПУ. Все, що буде залежати від керівництва ФПУ в пи­таннях розвитку молодіжної політики, отри­має нашу підтримку. Ми надамо максимальну допомогу й безпосередньо братимемо в цьому участь. Будемо пропонувати внести зміни до Статуту, щоб представник Молодіжної ради став членом Президії ФПУ. Федерації сьогодні необхідний новий поштовх у роботі, і Моло­діжна рада Федерації буде її локомотивом. Я хочу, щоб ви знали, що на вас покладається ве­лика надія. Хочу побажати, щоб ви вимагали, добивалися, тягнули за собою, завжди висту­пали ініціаторами всіх позитивних змін і на­давали всім нам поштовх. Хочу подякувати Василю Андреєву за сумлінну роботу».

Василь АНДРЕЄВ,

голова Молодіжної ради ФПУ, голова Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України:

«Молодіжна рада, як вона існує зараз, – це дорадчий орган, до складу якого входять мо­лоді лідери з членських організацій ФПУ, які беруть участь у формуванні молодіжної полі­тики. Проте без належного фінансування як з боку ФПУ, так і членських організацій це ро­бити неможливо.

Які основні завдання стоять перед нами? По-перше, молодь має бути представлена в основних виборних органах ФПУ, необхідно думати про фінансування діяльності молодіж­них рад, а також розвивати свої навички, більш активно доносити політику ФПУ до всього суспільства».

Катерина БАРИШЕВА,

новообрана голова Молодіжної ради ФПУ,

голова Київської обласної організації Профспілки працівників АПК:

«Досвід минулих років нас багато чого на­вчив, і ми вдячні за перемоги й здобутки, за негаразди й втрати, які були на шляху Моло­діжної ради минулої каденції. Все це зробило нас міцнішими і сьогодні запалило вогнище в серцях кожного з присутніх у цій залі. Ми при­йняли відповідальне рішення – йти вперед та зробити все можливе для розвитку профспіл­кового руху України. Разом!»

 

14.11.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання