« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

ЧВЕРТЬ СТОЛІТТЯ НА ЗАХИСТІ ЛЮДИНИ ПРАЦІ

ЧВЕРТЬ СТОЛІТТЯ НА ЗАХИСТІ ЛЮДИНИ ПРАЦІ

6 ЖОВТНЯ У СТОЛИЧНОМУ ПРОФСПІЛКОВОМУ ГОТЕЛІ «ТУРИСТ» ВІДБУЛОСЯ УРОЧИСТЕ ЗІБРАННЯ З НАГОДИ 25-РІЧЧЯ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ

В урочистому розширеному засіданні Президії ФПУ взя­ли участь ветерани проф­спілкового руху, керівники та представники членських органі­зацій, представники Спільного представницького органу репре­зентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національно­му рівні, органів державної влади й організацій роботодавців, керів­ники навчальних закладів проф­спілок, члени молодіжної ради ФПУ, а також представники ЗМІ.

Відкриваючи засідання, Голова ФПУ Григорій Осовий звернувся до учасників та гостей засідання з ві­тальним словом, у якому подяку­вав ветеранам профспілкового руху, керівникам членських орга­нізацій, що були безпосередніми учасниками створення найчисель­нішого професійного об’єднання країни, людей, які своєю невтом­ною працею не одне десятиріччя допомагали становленню україн­ських профспілок.

Зі сцени конференц-залу готелю «Турист», де відбувалися урочис­тості, лунали привітання від на­родних депутатів України, пред­ставників органів державної вла­ди, спілчан, ветеранів та друзів профспілкового руху. У вітальних виступах зазначалося, що в цей не­легкий для держави час профспіл­ки відіграють як ніколи важливу роль у захисті трудових, соціально- економічних прав та інтересів пра­цюючих. Звучали побажання миру, добра і натхнення в діяльності.

Учасники засідання відрядили представників профспілок покласти кошик квітів до пам’ятника героям Небесної Сотні та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Голова ФПУ Григорій Осовий на честь 25-річчя Федерації вручив на­городи ФПУ членам профспілок та ветеранам профспілкового руху, соціальним партнерам.

Захід продовжили виступи твор­чих колективів. Скромно і без зайвого пафосу ФПУ відзначила чверть століття боротьби за права людини праці, а вже наступного дня знову в «бій» – на інформаційне пікетування центральних органів законодавчої та виконавчої влади до Дня дій за гідну працю.


  • ІЗ ПЕРШИХ ВУСТ
Олександра КУЖЕЛЬ, народний депутат України:

«Сьогодні – зірковий час для профспілок. Нам треба об’єднуватися! Ви дуже потрібні для за­хисту людей. Ви пови­нні стати авангардом, щоб усі політичні сили мали за честь з вами співпрацювати. Бо ви відстоюєте ін­тереси людей. А нам є що вістоювати...».

Олександр ОКІС, голова Національної служби посередни­цтва і примирення:

«Ви знаєте, що в дуже непростий час Григо­рій Васильович очо­лив ФПУ. Він – люди­на, з якою можна до­мовлятись, яку не просто слухають, а чують. Тому Григорій Осовий нагороджу­ється нашою найви­щою нагородою – на­грудним знаком «За заслуги».

Сергій КАПЛІН, народний депутат України:

«Якби не тривали й надалі, по суті, «від­жим» і рейдерство власності профспілок, припинилося ігнору­вання наших соціаль­них ініціатив у вигляді законодавчих актів, і якби угоди, які підпи­сувала ФПУ з парла­ментом, дійсно були реалізовані – це був би чудовий подарунок до 25-річчя».

Григорій ОСОВИЙ, Голова Федерації професійних спілок України:

«Ми дійсно не прагну­ли пишного відзна­чення 25-річниці утворення ФПУ, оскільки в країні скру­та, війна на сході. Але ми не маємо права за­бувати свою історію, де кожен з нас гарту­вав професійні спілки та захищав права та інтереси спілчан».

Валерій ЯРОШЕНКО, заступник міністра соціальної політики:

«Щиро вітаю з 25-річ­чям утворення найпо­тужнішого об’єднання – Федерації профспі­лок України. Дякуємо всім, хто невтомно за­хищає права й інтереси найманих праців­ників, хто завжди за будь-яких умов від­стоює принципи вза­ємної підтримки та допомоги, поваги до справедливості».

 

ВІТАННЯ З 25-ю РІЧНИЦЕЮ УТВОРЕННЯ ФПУ

Володимир ГРОЙСМАН,

Голова Верховної Ради України:

«Сердечно вітаю вас із 25-річчям з дня утворення Федерації профспілок України – найчисельнішої гро­мадської організації країни, що наполегливо захи­щає конституційні права людини на працю, її безпе­ку і гідну оплату, збереження соціальних гарантій... Упевнений, що лише разом ми зможемо побудувати державу, в якій утвердяться верховенство права, со­ціальна справедливість, повага до людини праці».

Арсеній ЯЦЕНЮК,

Прем’єр-міністр України:

«Дякую всім, хто невтомно захищає права та ін­тереси найманих працівників, удосконалює систему взаємодії між державою, роботодавцями та проф­спілками, хто завджи за будь-яких умов відстоює принципи взаємної підтримки та допомоги, поваги та справедливості... Нехай ваша праця завжди слугує людям та перетворенню України на успішну, еконо­мічно потужну європейську державу...».

Людмила ДЕНІСОВА,

голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення:

«Хочу висловити вдячність за допомогу та фахові експертні висновки при розробці та ухваленні важ­ливих законопроектів соціальної сфери. Ми завжди відкриті до співпраці з профспілками! Бажаю Феде­рації та її членським організаціям не зупинятися на досягнутому, впевненості та наснаги до роботи!».

Також з нагоди 25-річчя утворення Федерації профспілок України учасників урочистого зібрання привітали міністр соціальної політики України Пав­ло Розенко, міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, депутатські фракції політичних партій «Всеукраїнське об’єднання «Бать­ківщина» та «Об’єднання «Самопоміч», Федерація роботодавців України, Національна тристороння со­ціально-економічна рада, Національна служба посе­редництва і примирення, Організація ветеранів України, фізкультурно-спортивні товариства «Спар­так», «Колос», «Україна».

Лише шість місяців минуло відтоді, як я мав задоволення розпочати співпрацю між ФПУ та 3F над проектом «Посилення внеску профспілок у гідну працю, захист прав пра­цівників та демократизацію в Україні». Не­зважаючи на короткий час, вже доведено, що це найбільш успішна та плідна співпраця. Ми багато чого домоглися та подолали бага­то проблем.

У цей день, 25-ту річницю ФПУ, хочу висловити свої вітання та вшанування. Ваша робота із забезпе­чення гідної праці та її умов важлива не лише для робітників України, а й для робітників Данії. У зв’язку з цим наш проект є виявом солідарності між трудящими наших країн, і ми дуже цінуємо вашу підтримку. Я вітаю всіх працівників України з цим днем і сподіваюсь, що вони насолоджуватимуться не лише свободою, а також і фінансовим благополуч­чям своїм і своїх сімей.

Прошу передати мої вітання ФПУ, а також іншим учасникам свята.

З повагою,

Йонас ДЕВАНТЬЄР

17.10.2015


Олена ОВЕРЧУК «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання