« на головну 25.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

ДЕНЬ ДІЙ ЗА ГІДНУ ПРАЦЮ

ДЕНЬ ДІЙ ЗА ГІДНУ ПРАЦЮ

7 жовтня ФПУ від­значила Всесвітній день дій за гідну працю активними солідарними діями в боротьбі за її утвер­дження.

Гідна праця – це те, за що борються проф­спілки в усьому світі, і Україна не виняток. Неспроможність працівни­ка сьогодні прогодувати себе і свою родину, розпач пенсіонерів, які не мають грошей на ліки та предме­ти першої необхідності, шок, що очікує на людей, від платіжок за житлово- комунальні послуги на фоні інфляційного зрос­тання на чільне місце ви­суває саме критерії гідної праці. Адже гідна праця передбачає створення но­вих високотехнологічних робочих місць, справедли­ву оплату праці, безпеку на робочому місці, сприян­ня професійному та кар’єрному зростанню, забезпе­чення трудових прав, укла­дення колдоговору, участь в управлінні підприєм­ством, право об’єднуватися в профспілку.

Реформи, започаткова­ні після Революції гіднос­ті, мають вивести Україну на рівень стабільно про­цвітаючих європейських держав. І профспілки пе­реконані, що це можливо за умови досягнення миру, солідаризації гро­мадянського суспільства, влади і бізнесу. Разом з тим, профспілки критич­но ставляться до резуль­татів проведення реформ сьогодні. Ці реформи не повинні бути формальни­ми і поспішними, а таки­ми, що забезпечать ство­рення нових робочих місць, гідну оплату праці, безпеку на виробництві, робітничу демократію.

Саме про це йшлося на громадських слуханнях «Профспілкові ініціативи з новітньої політики опла­ти праці у контексті євро­інтеграції», що відбулися 7 жовтня і були присвячені Всесвітньому дню дій за гідну працю. Захід провела ФПУ в столичному МЦКМ «Жовтневий палац». Голо­ва СПО об’єднань профспі­лок та ФПУ Григорій Осо­вий у своєму виступі зазна­чив, що одне з головних за­вдань профспілок – при­вернути увагу влади та суспільства до проблем у сфері праці. У слуханнях також взяли участь та ви­ступили представники центральних органів вико­навчої влади, секретаріату Національної тристорон­ньої соціально-економіч­ної ради, СПО сторони ро­ботодавців на національ­ному рівні, профспілко­вих, наукових та громад­ських організацій, за­собів масової інфор­мації.

7 жовтня спілчани провели низку інфор­маційних пікетувань біля центральних ор­ганів виконавчої влади задля привернення ува­ги урядових структур до проблем гідної праці в Україні. У свою чергу, мо­лодь ФПУ організувала святковий флешмоб «Не допустимо існування втра­ченого покоління!», пору­шивши надзвичайно акту­альну тему перспектив для молодих працівників в Україні. Адже молодь по­требує найбільше уваги, аби гідно розпочати само­стійне життя. Проте, за словами голови Молодіж­ної ради ФПУ Василя Ан­дреєва, третина людей у віці до 26 років є безробіт­ними, не маючи власних джерел доходів.

Учасники дійства запро­понували присутнім по­фантазувати на тему, про що ж мріють молоді люди: «Коли я стану літньою лю­диною, усе буде краще: зможу отримати гідну до­ступну освіту, отримаю гарну роботу і зможу заро­бити таку заробітну плату, яку можна назвати гідною, зможу забезпечити сім’ю, купити квартиру, назбира­ти грошей на подорож, за­робити на маленькі радощі життя, приміром, шубу...». Учасники флешмобу пока­зали, що вимагають гідно­го майбутнього для молоді саме зараз, а не колись. А це якісна освіта, перше ро­боче місце, відповідна ви­могам сьогодення оплата праці, можливість наро­джувати та виховувати ді­тей саме в нашій країні. Тож ФПУ і Молодіжна рада роблять усе можливе для того, аби в нашій краї­ні не було втраченого поко­ління, і виступає за гідне майбутнє для молоді.

Акції, присвячені Всесвітньому дню дій за гід­ну працю, відбулися та­кож у Дніпропетровську, Запоріжжі, Рівному, Су­мах, Харкові, Черкасах.

Детальніше про заходи у ре­гіонах читайте на офіційному сайті ФПУ www.fpsu.org.ua.



17.10.2015


Олена ОВЕРЧУК «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання