« на головну 28.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

У фокусі профспілкової діяльності – соціальний захист громадян

У фокусі профспілкової діяльності – соціальний захист громадян

30 червня у Верховній Раді відбулася робоча зустріч представників СПО об’єднань профспі­лок із Головою Верхо­вної Ради України Воло­димиром Гройсманом.

Як повідомляє прес-центр ФПУ, у ході зустрічі було зазначено, що наразі Феде­рація профспілок України, СПО профспілок сфокусу­вали свою діяльність на тому, щоб соціальні законопроекти, які піс­ля наради профспілок з керівни­ками всіх депутатських фракцій і Головою ВР 16 червня було внесе­но до порядку денного Верховної Ради, були розглянуті в комітетах і проголосовані протягом цієї се­сії. Це 5 законопроектів, які стосу­ються підвищення пенсій і зарплат, зниження цін на газ і теплокомуненерго, повернення фінансування санаторно-курортного лікування за кошти фондів соціального страху­вання тощо.

«Від вирішення цих питань зале­жить, якими будуть соціальна тем­пература у суспільстві та оцінка діяльності депутатів перед місце­вими виборами восени, – зазначив керівник СПО профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий. – Ми очікує­мо на прийняття цих законів».

За підсумками зустрічі досяг­нуто домовленості про проведення 1 липня ц. р. наради за участю Го­лови ВР і керівників усіх депутат­ських фракцій для визначення по­зиції кожної із фракцій стосовно ставлення депутатів до зазначених законопроектів.

У Верховній Раді відбувся бри­фінг для представників ЗМІ за учас­тю профспілкових лідерів.

Під час брифінгу анонсувалося проведення 2 липня акції профспі­лок з метою захисту конституцій­них прав громадян на працю, гідну її оплату, за гідне життя.

 

НА ЗАХИСТ ТРУДОВИХ ПРАВ ГРОМАДЯН

30 червня профспілко­ві активісти вийшли на підтримку законопро­ектів на захист трудо­вих прав громадян.

Як повідомляє прес-центр ФПУ, на підтримку прохо­дження зазначених проектів через комітети ви­йшло близько півтисячі профспілкових активістів.

Виступаючи перед учасника­ми акції, заступник Голови ФПУ, керівник антикризово­го профспілкового штабу Сергій Кондрюк зазначив, що ми проводимо мітинг не «проти», а «за» ухвалення низки соціальних законопро­ектів, що покликані значно полегшити життя більшості наших співвітчизників, які потребують підвищення зарплат і пенсій, зниження комунальних тарифів, повер­нення дитячого оздоровлен­ня та санаторно-курортного лікування.

«Ми нагадуємо депутатам, що вони лише виконавці волі народу, – наголосив з трибуни голова Профспілки працівників рибного госпо­дарства України Михайло Петров. – Якщо сьогодні за­конопроекти, за які ми ви­ступаємо, будуть розглянуті комітетами, то Верховна Рада зможе за них проголо­сувати вже цього тижня».

До народних депутатів звер­нулася голова Білоцерків­ської міської організації Профспілки працівників ЖКГ Антоніна Мар’янська, яка за­уважила, що нарешті бачимо початок конструктивної співпраці народних обранців з профспілками. «Тепер усе залежить від того, як прого­лосують парламентарі. Не можна ці життєво важливі для мільйонів українців за­кони відкладати до наступ­ної сесії», – застерегла Анто­ніна Мар’янська.

 

ВИСЛОВЛЕНО ПІДТРИМКУ ПИТАННЯМ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ

У Верховній Раді України відбулася робоча зустріч керівника Спільного представницько­го органу профспілок, Голови ФПУ Григорія Осового, голови Об’єднання всеукраїнських автономних профспілок Анатолія Широко­ва, голови Всеукраїнського профспілково­го об’єднання «Єдність» Анатолія Онищука, заступника Голови ФПУ Сергія Українця і фа­хівців апарату ФПУ з головою депутатської фракції політичної партії «Об’єднання «Са­мопоміч» Олегом Березюком, народними депутатами України, членами фракції.

Як повідомляє прес-центр ФПУ, у ході зацікавленої дис­кусії сторони розгляну­ли питання суспільно-політичного життя країни, законотворчої діяльності за участю фракції «Самопоміч», обгово­рили основні положення Тру­дового ультиматуму, висунуто­го профспілками, зокрема, перспективи прийняття парла­ментом законопроектів, вне­сених за згодою з усіма депу­татськими фракціями до по­рядку денного поточної сесії.

Це дасть змогу проіндексува­ти пенсії та зарплати, скасува­ти податок на пенсії для пра­цюючих пенсіонерів та знизи­ти тарифи. Йдеться про:

– проект Закону про внесен­ня змін до деяких законодав­чих актів України (щодо від­новлення повного обсягу пен­сійного забезпечення для працюючих пенсіонерів) № 2698;

– проект Закону про внесен­ня змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» (щодо індексації грошових доходів громадян) № 2883;

– проект Закону про внесен­ня змін до деяких законодав­чих актів України (щодо на­дання соціальних послуг) № 2245;

– проект Закону про внесен­ня змін до статті 164 Податко­вого кодексу України (щодо оподаткування пенсійних ви­плат) № 2682.

Представники фракції «Само­поміч» висловили підтримку питанням соціального захисту, які містять зазначені законо­проекти, і звернули увагу на необхідність забезпечення своєчасного їх проходження через парламентські комітети.

 

ЗАЯВА

Як стало відомо із засобів масової інформації, Михайла Волинця, лідера Конфедерації вільних профспілок України, яка є суб’єктом Спільного представницького органу репре­зентативних всеукраїнських об’єднань профспілок, викликають на допити у Службу без­пеки України. Це вже не перший випадок спроби тиску з боку правоохоронців на проф­спілкових активістів.

Зазначене викликає особливе занепокоєння, оскільки такі дії вчиняються саме в період активних масових профспілкових протестних акцій через антисоціальні дії Уряду, запровадження політики жорсткої економії за рахунок людини праці та соціально незахищених верств населення.

Вимагаємо відкритого публічного пояснення причин втру­чання в Профспілкову діяльність, яка захищена Законом України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльнос­ті», а також міжнародними зобов’язаннями країни за Кон­венцією Міжнародної організації праці № 87 про свободу асоціації та захист права на організацію.

ЗА ДОРУЧЕННЯМ КЕРІВНИКІВ НАЦІОНАЛЬНИХ ПРОФОБ’ЄДНАНЬ – СУБ’ЄКТІВ СПО

ГОЛОВА СПООБ’ЄДНАНЬ ПРОФСПІЛОК

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ

19 ЧЕРВНЯ 2015 РОКУ

05.07.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання