« на головну 04.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

Ближче до людей, якщо діяти разом

Ближче до людей, якщо діяти разом

 Загострення соціально- економічної ситуації в Україні та необхідні адек­ватні дії профспілок із за­хисту трудових і соці­альних прав та інтересів членів профспілок обгово­рюватимуться під час Пре­зидії ФПУ, що відбудеться 28 серпня. Про це повідо­мив в. о. Голови ФПУ Сер­гій Кондрюк.

 – Безперечно, можна було б під­готувати пропозиції профспілок щодо цих актуальних питань, си­дячи в київських кабінетах, – за­значив Сергій Кондрюк. – Але ми дійшли висновку, що необхідно радитись безпосередньо з трудови­ми колективами, профспілковим активом на місцях. Тому заплано­вано низку зустрічей, що відбува­ються протягом останніх двох тижнів. Дуже цікавою була, на­приклад, зустріч у Національному науковому центрі «Інститут меха­нізації та електрифікації сільсько­го господарства» у м. Глеваха. Від­булись також зустрічі з профспіл­ковим активом ПАТ АК «Київводо­канал», Трипільської ТЕС, Київ­ського картонно-паперового ком­бінату. На них ми інформуємо профактив про дії, що здійснює Федерація профспілок України у відповідь на загрози, створені ни­нішньою соціально-економічною ситуацією, повідомляємо про наші плани і відверто обговорюємо ті проблеми, з якими самі впоратися не можемо, і пропонуємо не тільки «звірити наші годинники» щодо розуміння проблем, а й спільно знайти можливість солідарних дій на захист трудових і профспілко­вих прав.

В. о. Голови ФПУ зазначив та­кож, що ці зустрічі проходять до­сить бурхливо. «Як стверджують керівники профспілкових органі­зацій, вони дуже рідко, а подекуди й уперше бачать у своїх колекти­вах представників ФПУ, – підкрес­лив він. – Тому вони намагались виплеснути всі накопичені турбо­ти і негаразди. Під час бесід ішло­ся про необхідність та важливість розподілу зон відповідальності між ФПУ, галузевими, регіональ­ними та первинними профоргані­заціями. Але головне – що ми має­мо робити разом. На таких диску­сіях власне і відпрацьовуються певні консолідовані дії профспі­лок, що будуть покладені в основу рішень Президії ФПУ щодо активі­зації діяльності у цих кризових умовах».

– А які саме теми обговорюва­лись під час таких зустрічей з профактивом?

– Варто згадати два важливих додаткових питання. По-перше, членів профспілок цікавить, якою повинна бути участь профспілок у позачергових парламентських ви­борах. Чи маємо ми бути поза по­літикою, чи прийняти умови яко­їсь політичної партії, яка в своїй програмі буде відстоювати пози­ції, близькі профспілкам, і через неї просувати наші ідеї і програм­ні питання? В ході дискусій пере­важна більшість наших співроз­мовників наполягали на тому, що профспілки не мають залишатися осторонь виборчої кампанії і чітко визначити свою позицію.

Друге питання, яке ми обгово­рювали, стосується відродження Будинку профспілок. Дуже склад­но говорити про солідаризацію фі­нансової допомоги на його відбу­дову в умовах, коли ці гроші по­трібні нашим спілчанам, що пере­бувають у зоні АТО, коли люди, втративши роботу, залишаються без засобів існування. Але ми про­сто не маємо права допустити, щоб певні бізнесові кола скориста­лись ситуацією для відкриття на місці Будинку профспілок торго­во-розважального центру чи чо­гось на зразок цього. Нам усім спільно треба активніше діяти для відродження Будинку профспілок. Впевнений, цю та інші актуальні проблеми ми вирішимо, якщо за них узятися разом, якщо діяти спільно.

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР ФПУ

 

 

 ЗУСТРІЧ ІЗ ПРОФАКТИВОМ ТРИПІЛЬСЬКОЇ ТЕС

 В. о. Голови ФПУ Сергій Кондрюк зу­стрівся з трудовим колективом Три­пільської ТЕС в м. Українка Київської області. У зустрічі також взяли участь голова ЦК Профспілки працівників будівництва і промисловості буді­вельних матеріалів України Василь Андреєв та голова Київської облас­ної ради профспілок Валентин Коно­ненко.

Захід відбувся в рамках циклу зустрі­чей керівників ФПУ та її членських організацій з профспілковими комі­тетами і профспілковим активом найбільших підприємств Києва та Ки­ївської області, що проводяться з ме­тою мобілізації профспілкового акти­ву напередодні значних економічних та соціальних подій осені 2014 року, ускладнення економічного стану в країні.

Під час зустрічі було обговорено низ­ку актуальних питань щодо активізації ролі профспілок у соціально-еконо­мічному захисті працівників. Відбула­ся гаряча та гостра дискусія з приводу політико-економічної ситуації в країні, забезпечення прав та інтересів люди­ни праці.

Голова ЦК Профспілки працівників бу­дівництва і промисловості будівель­них матеріалів України, директор Благодійного фонду «Відродження Будинку профспілок» Василь Андреєв використав нагоду такої зустрічі, аби довести до профспілкового активу ве­ликого промислового підприємства інформацію про Благодійний фонд та його діяльність.

 

 

 ВРЕГУЛЬОВАНО ПИТАННЯ СПЛАТИ ЄСВ

До порядку денного засідання Уряду 13 серпня було внесено питання про ухвалення постанови КМУ «Про вне­сення змін до Порядку нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соці­альне страхування за деякі категорії застрахованих осіб». У засіданні взяв участь Голова ФПУ, керівник СПО об’єднань профспілок Григорій Осо­вий.

Цим актом вдалося врегулювати пи­тання сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соці­альне страхування за осіб, які догля­дають за дитиною до досягнення нею трирічного віку та відповідно до зако­ну отримують допомогу по догляду за дитиною або при її народженні, а саме таких, що пішли у відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку до 1 липня 2014 року і продовжують отримувати допо­могу; перебуватимуть у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, починаючи з 1 липня 2014 року, й отримуватимуть лише допомогу при народженні дити­ни. Встановлено, що ЄСВ на загальнообов’язкове державне соці­альне страхування за таких осіб спла­чуватимуть органи праці та соціально­го захисту населення.

24.08.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання