« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

Відроджений з руїн

Відроджений з руїн

  Останніми роками ми вже звикли до критики з боку засобів масової інформації, що стосується збережен­ня майнового комплексу Федерації профспілок Укра­їни. І чомусь не помічаємо, що крім негативу існують чимало показових прикладів ефективного господа­рювання в системі акціонерних товариств та унітар­них підприємств, створених за участю ФПУ. Одним з таких прикладів, гідних наслідування, є ДП «Санато­рій «Новомосковський», що на Дніпропетровщині.

Олексій РОМАНЮК,

голова Наглядової ради ПрАТ «Укрпрофоздоровниця»

ДП «Санаторій «Новомос­ковський» було створе­но на базі будинку від­починку ЦК Профспіл­ки робітників металур­гійної і гірничодобувної про­мисловості України, що функці­онував з 1937 року. Рішення про реорганізацію приймалося 1999 року. На той час в одному з кор­пусів у пристосованих примі­щеннях організували спальне відділення на 92 ліжко-місця та розмістили лікувальну базу й адміністрацію оздоровниці. Технічний стан санаторію абсо­лютно не відповідав санітарно- гігієнічним вимогам, а фінансо­во-господарська діяльність була збитковою. План обслуго­вування в перші три роки функ­ціонування оздоровниці вико­нувався лише на 30–50%. Після призначення у 2005 році голо­вним лікарем санаторію Олек­сандра Андрієвського було взя­то курс на підвищення ефектив­ності роботи та забезпечення рентабельності закладу, вдоско­налення медичного обслугову­вання хворих, покращення культурно-масової роботи та розвитку соціальної сфери.

Крок за кроком в оздоровниці було здійснено реконструкцію всіх чотирьох корпусів, у резуль­таті якої її потужність збільши­лася до 294 ліжко-місць, тобто більш ніж утричі. В досить ко­роткі терміни споруджено сучас­ний бювет мінеральної води та приймальне відділення, проведе­но газифікацію та телефонізацію закладу, реконструкцію системи водовідведення, збудовано очис­ні споруди, нову котельню, про­кладено електричні кабельні ме­режі для зовнішнього освітлення території, реконструйовано сана­торну поліклініку й придбано нове сучасне медичне обладнан­ня для діагностичних обстежень та лікування. Значну роботу про­ведено колективом санаторію з благоустрою території, створено систему поливу, облаштовано дитячий і спортивний майданчи­ки, впорядковано пляж. Окрім того, проведено реконструкцію їдальні, обідні зали якої облад­нані кондиціонерами, модернізо­вано обладнання харчоблоку та вентиляційну систему. Кількість місць у їдальні доведено до 280. Гордістю санаторію є культурно- діловий центр «Козацька слобо­да».

Та найголовнішим надбанням цієї оздоровниці є дружний і ви­сокопрофесійний колектив. По­рівняно з 2005 роком кількість штатних працівників тут збіль­шилася вдвічі. Поступово зрос­тає і заробітна плата. Якщо в 2012 році середньомісячна зарплата в санаторії складала 1691 грн, то в 2013-му вже 2016 грн. За період усього існування оздоровниці не було жодного випадку заборгова­ності із зарплати.

Колектив зріс якісно. Сьогод­ні це випробувана та сформована команда професіоналів, здатна розробляти та впроваджувати нові форми послуг і новаторські ідеї, які сприяють підвищенню іміджу та подальшому розвитку санаторію.

За своїм профілем цей оздо­ровчий заклад спеціалізується на лікуванні захворювань киш­ково-шлункового тракту й ендо­кринної системи, чому сприяє місцева мінеральна вода та інші природні фактори. Водночас за­вдяки ентузіазму працівників тут запроваджено нові ефективні лікувальні програми «Корекція ваги», «Схуднення», «Очищення організму», «Антистрес».

Основними споживачами са­наторно-курортних послуг ДП «Санаторій «Новомосковський» є громадяни від дитячого до пен­сійного віку, які направляються до оздоровниці соціальними фондами, профорганізаціями підприємств. Чимало людей ку­пують путівки і за власні кошти. Окрім українців до санаторію приїжджають громадяни Німеч­чини, Австралії та Ізраїлю.

Звісно, що структура ринку санаторно-курортних послуг, го­стра конкурентна боротьба за клієнта змушує оперативно та гнучко змінювати тактику робо­ти санаторіїв залежно від спо­живчого попиту, сезонності, від­шукувати додаткові джерела надходження коштів.

За словами головного лікаря оздоровниці, наразі основним на­прямом діяльності трудового ко­лективу є виявлення внутрішніх резервів збільшення чистого прибутку, обсягів реалізації за рахунок кращого використання виробничого потенціалу, оптимі­зація грошових потоків для за­безпечення платоспроможності санаторію. Оздоровниця має можливість і працює над подаль­шим розвитком своєї лікуваль­но-діагностичної та матеріаль­но-технічної бази, підвищенням рівня комфортності, зменшен­ням собівартості обслуговування хворих і збільшенням конкурен­тоспроможності на ринку сана­торно-курортних послуг.

17.05.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання