« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

По краплі ми зберемо океан, що необхідний для відновлення Будинку профспілок

По краплі ми зберемо океан, що необхідний для відновлення Будинку профспілок

  Будинок профспілок, знищений вогнем у ніч з 18 на 19 лютого, постраждав найбільше серед будівель міста Києва під час Революції кінця 2013 – почат­ку 2014 років, позаяк це був штаб про­тестувальників. Для його відновлення 27 березня Федерація профспілок України створила Благодійний фонд. Безумовно, обсяг коштів, що необхід­но витратити на відбудову, – доволі ве­лика сума, допомогти зібрати яку про­ситимемо кожного члена профспілки, громадян України, кожного протесту­вальника, який прожив із нами пліч-о-пліч три місяці. Разом із тим ми звер­немося до держави, аби вона в цій важкій фінансовій та економічній си­туації допомогла відновити Будинок профспілок. Кожен, хто пожертвує на­віть одну гривню, щодня бачитиме прогрес у відбудові головної будів­лі профспілкової громади. Відновимо нашу будівлю – відновимо нашу країну!

  Василь Андреєв

голова профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України, директор Благодійного фонду «Відродження Будинку профспілок», створеного за ініціативою Федерації профспілок України

Благодійний фонд «Відро­дження Будинку проф­спілок» створений нещо­давно, 27 березня 2014 року, для того, щоб проф­спілки у максимально корот­кий час повернулися у Будинок профспілок, що розташований на Майдані Незалежності, 2.

Створення Фонду необхідне для того, щоб сконцентрувати плани і зусилля у справі відро­дження Будинку. Зусилля у ви­гляді коштів, зусилля у вигляді тих, хто безпосередньо працю­ватиме над відбудовою, зусил­ля у вигляді введення будівлі в експлуатацію у найближчий час.

Основна мета Благодійного фонду «Відродження Будинку профспілок» – збір коштів, роз­роблення плану відбудови спо­руди, виконання будівельних робіт настільки прозоро, на­скільки це тільки можливо з тим, щоб усі мали змогу пере­конатися, що немає жодних ко­рупційних схем. Профспілки відкрито та чесно відновлюва­тимуть свій Будинок.

Як бачимо, стан будівлі за­лишає бажати кращого. Члени Профспілки працівників будів­ництва і промисловості буді­вельних матеріалів України з Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій на за­мовлення Федерації профспі­лок України провели попере­дню експертизу. Слід наголоси­ти, і про це мають знати всі чле­ни профспілок, що відновити Будинок профспілок можна, це абсолютно реально, до того ж за вельми недовгий час за наяв­ності відповідних умов і бажан­ня. Звісно, роботи багато, але це не будівництво космодрому Байконур. Що стосується точ­ної вартості відбудови, то вона буде відома лише після затвер­дження проекту відновлення об’єкта.

За словами в.о. Голови Феде­рації профспілок України Гри­горія Осового, перші кошти, адресовані на відновлення спо­руди, надійшли ще до створен­ня Благодійного фонду «Відро­дження Будинку профспілок» у березні. Разом із тим триває збір коштів у Європі, зокрема допомагають шведські проф­спілки, у тому числі за закли­ком Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів Украї­ни, Профспілки працівників державних установ України та інших членських організацій Федерації професійних спілок України. Так, Профспілка пра­цівників будівництва і промис­ловості будівельних матеріалів України запросила Інтернаціо­нал будівельників у червні від­відати Київ, аби на власні очі побачили стан справ щодо зруй­нованої споруди і вже на гло­бальному рівні розгорнути кам­панію збору коштів.

Слід зрозуміти, що всереди­ні країни ми не зберемо достат­ньо коштів для відновлення Бу­динку профспілок. Варто наго­лосити, що чимало міжнарод­них профспілкових об’єднань, зокрема Міжнародна конфеде­рація профспілок, профспілки Швеції, Ірландії, Бельгії, Між­народна Федерація металістів, Міжнародна Федерація робіт­ників будівельної та деревообробної промисловості, Між­народна Федерація працівників державних установ і громад­ського обслуговування зараз за­питують, чим конкретно вони можуть допомогти. Кожна з на­ших членських організацій ФПУ має шукати допомогу за кордоном. Так, обласні органі­зації профспілок Львівщини та Волині мають гарні контакти з профспілками Польщі, Білору­сі. По краплі ми зберемо океан, що необхідний для відновлен­ня Будинку профспілок.

Я впевнений, що моя ключо­ва роль як директора Благодій­ного фонду «Відродження Бу­динку профспілок», обраного на громадських засадах, – допо­могти Федерації профспілок України наповнити Фонд і, хочу наголосити, прозоро, цілеспря­мовано та ефективно скерувати зібрані кошти за безпосереднім призначенням.

Будинок профспілок – це майданчик для соціального діалогу, тут проводяться заходи загальнонаціонального харак­теру, спрямовані на соціально-економічний захист працівників.

Наразі вже завершено підго­товку документів для реєстра­ції Благодійного Фонду «Відро­дження Будинку профспілок», за що я вдячний професіоналам із Федерації професійних спі­лок України. Невдовзі завер­шиться реєстрація Фонду, і ми зможемо повідомити громаді номер рахунку, на який можна переказувати кошти.

Хочу звернутися до всіх чи­тачів «ПВ», 5–10 гривень, що ко­жен може перевести на раху­нок, безумовно, допоможуть. Навіть гривня зрушить процес відновлення головної будівлі великої профспілкової грома­ди. Люди мають перемогти інертність свого страху стосов­но того, що все втрачено і Буди­нок спілок остаточно знищено. Цей страх – безпідставний. Бу­динок профспілок будувався руками працівників Укрпроф­ради у 80-х роках, які потім там і працювали. Будинок профспі­лок будувався руками проф­спілкових працівників і зараз буде відновлений також рука­ми спілчан для того, щоб туди мав доступ кожен член проф­спілки. Його відновлення вкрай важливе для людини праці.

27.04.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання