« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

Вшанування і турбота

Вшанування і турбота

З нагоди відзначення Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана 1 жовтня у Будинку спілок Голова ФПУ Юрій Кулик зустрівся із представниками Ради Організації ветеранів України.

До заходу також до­лучилися голова Ради Організації ветеранів України, народний депутат України Петро Цибенко та за­ступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк. У ході дружнього ді­алогу йшлося про співпрацю та напрацювання, а також об­говорювалися плани на май­бутнє співробітництво заради покращення життя літніх людей.

У вітальному слові Юрій Кулик відзначив важливу роль ветеранських громадських ор­ганізацій у такій важливій справі, як турбота про людей, які зі зброєю в руках відстояли майбутнє нашої Батьківщини, все життя сумлінно пропрацю­вали, вийшли на пенсію та нині потребують уваги.

«Федерація профспілок України постійно привертає увагу влади і громадськості до складного економічного й соціального становища вете­ранів, пенсіонерів, інших ма­лозабезпечених категорій на­селення, – зауважив Голова ФПУ. – Однак представникам влади, роботодавцям спільно з профспілками, ветеранськи­ми та іншими громадськими організаціями потрібно зроби­ти все можливе, аби ті, хто своєю працею створили наше національне надбання, у зрі­лому віці не опинялися у злид­нях, а мали гідне матеріальне забезпечення».

Окрім того, Юрій Кулик по­інформував присутніх про дії ФПУ, спрямовані на відро­дження у суспільстві шано­бливого ставлення до людини праці, повернення робітничим професіям пошани, впрова­дження принципів гідної пра­ці тощо.

Заступник Голови ФПУ Сер­гій Кондрюк у ході зустрічі по­відомив про створення за ініці­ативи ФПУ при Мінсоцполіти­ки робочої групи для напрацю­вання заходів, що становити­муть основу концепції соціаль­ної політики України. До її складу ввійшов і Голова ФПУ.

Петро Цибенко у своєму ви­ступі наголосив, що нині Рада Організації ветеранів України системно співпрацює з Федера­цією профспілок України за­для покращення життя людей похилого віку – ветеранів.

У рамках зустрічі Юрій Кулик вручив представникам Ради Організації ветеранів України відзнаки ФПУ.

Із перших вуст

Борис Балмасов, заступник Голови Ради, голова комі­тету ветеранів вій­ськової служби:

Наша Рада та ре­гіональні відділен­ня плідно співпра­цюють із проф­спілками щодо за­хисту людини праці. Форми ро­боти профспілок позитивно відо­бражаються на нашій діяльності. Одна з них – укла­дання багато­сторонніх догово­рів між Радами організацій облас­тей із місцевою владою та проф­спілками. Така співпраця дає суттєві резуль­тати у питаннях соціального захис­ту ветеранів.

Марія Савченко, член Ради Органі­зації ветеранів України:

Ми разом із Пе­тром Степанови­чем Цибенком ве­демо прийом гро­мадян – наших ве­теранів, пенсіоне­рів, які зверта­ються до органі­зації з різними пи­таннями. Людей похилого віку пе­реважно хвилю­ють низький роз­мір пенсій, важке життя. Проблем у них чимало, тож ми робимо все, аби полегши­ти їхнє життя, допомогти ділом і добрим словом. Нам, ветеранам, потрібна увага, спілкування і надія на краще життя.

Іван Палатний, секретар Ради Ор­ганізації ветеранів України:

На рахунку проф­спілок – велика кількість добрих справ в ім’я тру­дової людини. Се­ред них і активна участь у створен­ні Української рес­публіканської ор­ганізації ветера­нів війни і праці у березні 1987 року. За 25 років нашої співпраці чимало досягнуто, насам­перед у забезпе­ченні соціального захисту ветера­нів війни і праці, ветеранів вій­ськової служби, ін­ших пенсіонерів, у справі передачі ес­тафети старших поколінь молоді.

Петро Калугін, член Ради Органі­зації ветеранів України:

Історія профспі­лок і ветеран­ських організацій засвідчує, що вони завжди стояли на захисті трудя­щих. Тож сьогод­нішня зустріч іще раз довела, що наші організації спільно йдуть до однієї мети. Профспілки ма­ють великий по­тенціал для дієвої допомоги у вирі­шенні ветеран­ських проблем. За­вдяки співпраці ветеранських ор­ганізацій і проф­спілок триває ак­тивна робота на благо людини праці.

 

Молоді душею, енергійні, щасливі

Багато квітів і привітань отри­мали ветерани профспілкового руху 1 жовтня у рамках відзна­чення Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана.

 

Привітати заслужених тру­дівників у теплій атмосфе­рі в Будинку спілок зібра­лися Голова ФПУ Юрій Кулик, його заступники Григорій Осовий, Сергій Кондрюк, Сер­гій Українець, Євген Драп’ятий, голова первинної профспілкової організації апарату ФПУ Марія Гриценко, радник Голови ФПУ у справах ветеранів проф­спілкового руху Михайло Селіхов та, власне, ветерани профспілок. Вітаючи колег і друзів, Михайло Ігнатович Селі­хов наголосив, що Будинок професійних спілок – це рідний дім для тих, хто сьо­годні тут зібрався. «Дуже приємно, що ми маємо таку можливість збиратися разом, згадувати наші починання, успі­хи та навіть невдачі, адже всякого було у роботі. Такі зустрічі продовжують нам життя, вселяють упевненість у майбут­ньому та в тому, що ми потрібні…» – ска­зав Михайло Селіхов.

Юрій Кулик у своєму вітальному сло­ві подякував ветеранам за величезний внесок, який вони зробили у свій час для України, для профспілок, а також за те, що вони й нині не залишаються осто­ронь життя, а подекуди й діяльності ФПУ.

Щира радість, теплі обійми, сльози на очах – у такій дружній, доброзичли­вій, майже родинній атмосфері ветера­ни профспілкового руху згадували часи, коли працювали в Укрпрофраді під ке­рівництвом Віталія Олексійовича Соло­губа, ділилися своїми нинішніми турбо­тами та радостями тощо.

Коментують профспілкові ветерани

Іван Клопов, колишній голова ЦР ФСТ «Україна»:

«Я в профспілках із 1959 року. Згадую, що профспілко­ві спортсмени були забезпе­чені всім необхідним – харчу­ванням, формою, збори про­водилися, навіть квартирні питання вирішувалися. Тож хочу наголосити, що проф­спілки завжди підтримували спортивний рух. Нині настали інші часи, і мені приємно, що ця гарна традиція продовжується й сьогодні, і спортсмени відчувають підтримку ФПУ».

Світлана Остапчук, колишня завідувачка секто­ра обміну кадрів Укрпрофради:

«Ми з вами щасливі люди, тому що більшість із нас пропрацювали багато років в організації, яка ставить перед собою благородне за­вдання і має особливе призначення – допомагати людям. У профспілках закладено багато тради­цій, і мені шкода, що деякі з них втрачені. Напри­клад, втрачено почуття колективізму й спадко­ємність поколінь, що мало велике значення».

Михайло Запольський, колишній секретар Укрпроф­ради:

«Ми працювали в часи, коли профспілки були більш ваго­мими, нас підтримували у ви­щих партійних і державних органах. Нині в країні склали­ся надзвичайно складні умо­ви, та й фінансові можливості не ті, але проф­спілки продовжують боротися за людей праці. Сьогодні нам, ветеранам, дуже приємно, що, не­зважаючи на труднощі, ФПУ завжди знаходить для нас час – ми відчуваємо її підтримку».

Галина Васелашко, колишня завідувачка прото­кольної частини Укрпрофради:

«Трохи ріже слух назва сьо­годнішнього дня – День лю­дей похилого віку! Ну який похилий вік? Ми в душі такі ще молоді, енергійні, щасли­ві. А щасливі через те, що маємо багато гарних спогадів. І я розцінюю нинішню зустріч як зу­стріч із молодістю, бо то були найкращі роки і ми їх провели тут – у профспілках, куди з радіс­тю та гарним настроєм ходили на роботу.

06.10.2013


Анна РЄПІЧ, редактор відділу «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання