« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

На профспілковому п’єдесталі

На профспілковому п’єдесталі

 Нещодавно, 23 квіт­ня, у Будинку спілок відбулася урочиста подія – нагороджен­ня переможців Все­українського огляду-конкурсу первинних організацій профспі­лок і Всеукраїнсько­го конкурсу на кра­щого профспілкового лідера-жінку. Наго­роди вручав Голова Федерації професій­них спілок України Юрій Кулик.

 Метою конкурсів є акти­візація діяльності первинних профспіл­кових організацій для забезпечення належ­ного рівня внутрішньоспілкової та організаторської роботи у за­хисті трудових і соціально-економічних прав та інтересів найманих працівників, посилен­ня мотивації профспілкового членства, узагальнення та по­ширення досвіду роботи.

Серед первинних профорга­нізацій Профспілки трудящих металургійної і гірничодобув­ної промисловості України пе­ремогла первинна профспілко­ва організація проммайданчи­ка «Миколаївський глинозем­ний завод». Голова первинної профспілкової організації Олександр Чередніченко отри­мав нагороду ФПУ (вручалася вперше) – нагрудний знак ФПУ «Профспілкова звитяга» № 1. Очолювана ним первинна проф­спілкова організація вирішує питання виробничого й соціально-економічного розви­тку підприємства, поліпшення умов праці, виплати заробітної плати, постійно здійснює контроль за охороною праці на підприємстві. Протягом мину­лого року працівники повною мірою забезпечувалися спецодягом, засобами індивідуаль­ного захисту. Первинка бере ак­тивну участь у житті підприєм­ства й трудового колективу. Пропозиції профкому врахову­ються.

Олександр Чередніченко, голова первинної органі­зації Проф­спілки трудя­щих металур­гійної і гірни­чодобувної промисловості України пром­майданчика «Миколаїв­ський глиноземний завод»:

– Хочу висловити подяку Пре­зидії Федерації профспілок України, Президії Централь­ного комітету профспілки трудящих металургійної і гір­ничодобувної промисловості України за високу оцінку на­шої праці. Приємно одержува­ти таку високу оцінку в період непростий як для України, так і світу. З 2009-го по сьогод­ні ми зберегли чисельність працюючих на промислових майданчиках. Вважаємо, що параметри, які встановлю­ються Генеральною і галузе­вою угодами, позитивно впли­вають на роботу адміністра­ції нашого підприємства та стимулюють її.

Первинна профспілкова ор­ганізація ПАТ «Глорія Джинс», м. Луганськ була відзначена се­ред первинних профорганіза­цій Профспілки працівників текстильної та легкої промис­ловості України. Первинка плідно працює над збережен­ням мотивації та зростанням профспілкового членства. У тіс­ному контакті з керівництвом підприємства вирішує соціально-економічні питання ко­лективу щодо забезпечення працівників робочими місця­ми, вчасної виплати заробітної плати, дотримання вимог з охо­рони праці та поліпшення її умов, профілактики захворюва­ності та оздоровлення членів профспілки.

Упродовж останніх двох ро­ків на підприємстві не зареє­стровано жодного випадку ви­робничого травматизму. Всі працівники своєчасно та по­вною мірою забезпечуються за­собами індивідуальної гігієни. Профком активно проводить роботу з організації оздоров­лення членів профспілки та їх­ніх дітей. Одним із важливих напрямів роботи є організація культурно-масових заходів. Уже стало доброю традицією в колективі організовувати та святкувати новорічні свята, 8 Березня, День Перемоги тощо.

Тамара Власенко, голова первин­ної профспілко­вої організації ПАТ «Глорія Джинс»:

– Хочу від усієї душі подякувати Федерації профспілок за оцінку нашої праці. Щиро дякую за те, що у такий важкий для галузі час була оцінена праця 3,5 тис. працівників нашого підприєм­ства, 3 тис. із яких – жінки-трудівниці, які встигають не лише плідно та якісно працю­вати, а й брати активну участь у житті підприємства та профспілки, у спортивних змаганнях, туристичних по­їздках, які ми організовуємо.

Ольга Чаба­нюк, голова первинної профспілкової організації студентів та аспірантів ДВНЗ «КНЕУ імені Вадима Гетьмана», м. Київ, перший студент­ський Президент України, радник Прем’єр-міністра України, була визнана однією з переможниць Всеукраїнсько­го огляду-конкурсу на кращого профспілкового лідера-жінку у номінації «Краща молода жін­ка (віком до 35 років) – лідер первинної профспілкової орга­нізації»:

– Наша організація цікава тим, що у нас стовідсоткове членство. Починаємо працю­вати зі студентами ще відто­ді, як вони стають абітурієн­тами. Наші активісти у пере­важній більшості є відмінни­ками. Адже людина, яка орга­нізована, – організована в усьо­му. Вони встигають і навча­тися, і проводити чимало за­ходів. Зокрема таких, як фес­тиваль «Осіння казка» для студентів-першокурсників, аби ті згуртувалися й прояви­ли себе. З першого курсу нама­гаємося виховати у них лідер­ські якості, корпоративну культуру. Зараз у нас прохо­дить фестиваль «БУМ» (бене­фіс університетської молоді), у якому задіяні всі курси. Розробляємо багато методичної літератури. Зокрема, щороку випускаємо «Щоденник проф­групорга». Наша профорганіза­ція входить до складу Проф­спілки працівників освіти і на­уки міста Києва і є членом Студентської профспілкової асоціації столиці. Наші сту­денти можуть розраховувати на те, що наша організація гід­но представлятиме й обстою­ватиме права та інтереси кожного перед адміністрацією факультету й університету, органами державної влади та місцевого самоврядування, а також перед іншими об’єднаннями громадян.

У номінації «Краща жінка-лідер первинної профспілкової організації» Все­українського конкурсу на кра­щого профспіл­кового лідера-жінку однією із переможниць стала Леся Гусак, голова пер­винної профорганізації ПАТ «Миколаївцемент», Львів­ська область:

– Я хочу подякувати Федера­ції профспілок України та Юрію Кулику особисто за повагу до жінки. Нагорода, яку нам сьогод­ні вручили, надаватиме нам на­снаги, сили та впевненості у сво­їх діях і стимулюватиме, щоб і в майбутньому стояти на за­хисті людини праці. Були у нас проблеми, але ми відстояли, всі виплати відстояли й наразі все у нас нормально. З 1984 року я на заводі. Дуже давно і у профорга­нізації, а з 2008 року очолюю її. Зараз нас 540 осіб. Усіх людей знаю в обличчя. Легше працюва­ти, коли знаєш людей, їхні по­треби, їхні проблеми.

 

13.05.2013


Олена ОВЕРЧУК редактор відділу «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання