« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

Навчання профспілкових «акул пера»: комунікаційні стратегії захисту прав працівників

Навчання профспілкових «акул пера»: комунікаційні стратегії захисту прав працівників

 10–12 квітня на базі Навчально-методичного центру Федера­ції профспілкових ор­ганізацій Чернігівської області відбувся три­денний семінар для працівників, відпові­дальних за інформа­ційну роботу в член­ських організаціях ФПУ.

Загалом для участі в семі­нарі прибули понад 40 ін­формаційників з усіх ку­точків України.

На урочистому від­критті навчання перед присут­німи виступили керівник Інформаційно-аналітичного цен­тру апарату ФПУ Юрій Работа, заступник Голови Федерації профспілкових організацій об­ласті Петро Чорнорот, директор Навчально-методичного центру ФПО Ірина Дорожкіна, а також гостя з Росії – координатор Мос­ковського офісу Міжнародної конфедерації профспілок – ВЕРС Анна Сальнікова.

Розпочався семінар з обгово­рення Концепції інформаційної діяльності Федерації профспілок України та напрацювання захо­дів щодо її реалізації, презенту­вав яку керівник Інформаційно-аналітичного центру апарату ФПУ Юрій Работа. Слід зазначи­ти, що в цілому Концепція була сприйнята та здобула схвальні відгуки серед профспілкових ін­формаційників, адже в ході її ре­алізації очікується структуриза­ція інформаційної діяльності ФПУ, розширення матеріально-технічної та фінансової бази, зростання впливу на суспільно-політичні процеси в державі, здійснення дієвого соціально-економічного, правового захисту членів профспілок. Тобто в ре­зультаті буде створено Єдину ін­формаційну систему, що об’єднає профспілковий інфор­маційний простір і в перспективі стане потужною складовою ін­формаційного суспільства, за­безпечить формування прива­бливого іміджу ФПУ.

Навчання проходило в рам­ках чотирьох тематичних сесій, кожна з яких містила як теоре­тичну, так і практичну частини. Під час першої сесії «Комуніка­ційні потреби організації: що комунікуємо, для кого, як?» юрист Чернігівського НМЦ профспілок, експерт із питань діяльності неприбуткових орга­нізацій Володимир Ковальчук визначив комунікаційні страте­гії профспілкової організації, зокрема в таких аспектах, як ці­льові аудиторії, ключові месе­джі, формування лояльності до організації, залучення до дії, мобілізація.

Відповіді на запитання «Чого хоче самоорганізована грома­да?» та «Чого хочуть медіа?» ра­зом з учасниками другої сесії шукав заступник завідувача на­вчального відділу Навчально-методичного центру Федерації профспілкових організацій Чер­нігівської області, журналіст Ві­талій Копиш. Усі разом знахо­дили точки перетину інтересів медіа, громадських організацій та суспільства.

Тренер програм нових медіа МГО «Інтреньюз-Україна» Ан­дрій Маштаков у ході третьої се­сії визначав, чого саме очікує від інтернету користувач, зану­ривши інформаційників в істо­ричний екскурс, а також проаналізувавши потреби, які мож­на задовольнити за допомогою мережі. Лектор приділив значну увагу такому актуальному питанню, як ефективне викорис­тання інтернет-ресурсів для ці­лей громадської організації, розглянув відмінності соціаль­них мереж, групи, сторінки, про­філі, а також дав цінні поради щодо просування в них інфор­мації. Окремо Андрій Машта­ков зупинився на стилістиці та наповненні блогів та сайтів, акцентувавши увагу на таких популярних блогхостингах, як LiveJournal, Blogger та Blogspot.

Особливу зацікавленість ви­кликала лекція «Вірусне відео: як привернути до себе увагу? Ві­руси як спосіб достукатися до потенційної аудиторії. Механіз­ми поширення вірусів». До обго­ворення активно долучилася Анна Сальнікова, яка показала присутнім «вірусні» ролики, за­пропоновані МКП і покликані привернути увагу до злободен­них проблем дитячої та жіночої праці, соціального захисту пра­цівників тощо.

З приводу так званої «інфор­маційної гігієни» Андрій Ма­штаков дав цілу низку корисних порад, як не загубитися в потоці інформації та працювати з елек­тронною поштою від Google – Gmail, а також RSS-форматами, що призначені для опису стрічок новин, анонсів статей, змін у бло­гах. На завершення лектор роз­повів про засоби групової роботи з електронними документами, а також способи зменшення кіль­кості рутинних операцій в що­денній роботі з комп’ютером.

Четверта сесія навчального семінару мала форму рольової гри, під час якої учасники семі­нару розігрували прес-конференцію.

Учасники семінару відвідали Національний історико-культурний заповідник «Гетьман­ська столиця» в Батурині, що має славетну історію. Зокрема, вони побували у палаці гетьма­на України Кирила Розумов­ського, цитаделі Батуринської фортеці, а також у Будинку-музеї генерального судді Васи­ля Кочубея.

Отже, можна з упевненістю сказати, що семінар досягнув по­ставленої мети, адже його учас­ники роз’їхалися по домівках із неоціненним багажем знань щодо комунікаційних стратегій та практичних навичок роботи в електронних медіа.

Слід зазначити, що це не пер­ший навчальний захід для проф­спілкових інформаційників. По­дібний семінар ФПУ проводила наприкінці листопада 2012 року в м. Ірпінь, що на Київщині. Тоді голова парламентського комітету ІІ скликання Юрій Буз­дуган під час презентації «Тру­дівники і глобальні цілі» скон­центрував увагу слухачів на ці­лях України, що стосуються НАТО, ЄС, ЄЕП; досвідом прове­дення інформаційних кампаній з аудиторією ділилася заступ­ник голови Українського журна­лістського фонду Надія Бедри­чук; а дискусію на тему ролі профспілок в умовах глобальної кризи споживання провів про­відний політичний експерт Кос­тянтин Матвієнко.

Наступний семінар заплано­ваний на вересень поточного року.

20.04.2013


Олена ОВЕРЧУК редактор відділу «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання