« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

Профспілки об’єднують зусилля для розвитку фізичної культури та спорту в державі

Профспілки об’єднують зусилля для розвитку фізичної культури та спорту в державі

15 січня у Будин­ку спілок відбулася нарада з питань співпраці ФПУ, фізкультурно-спортивних това­риств «Україна», «Спартак», «Колос», Державної служби молоді та спорту і Виконав­чої дирекції Фонду соціаль­ного страхування з тимчасо­вої втрати працездатності щодо розвитку фізкультури та спорту у 2013 році.

За інформацією де­партаменту розви­тку профспілково­го руху ФПУ, в на­раді, яку провів за­ступник Голови ФПУ Єв­ген Драп’ятий, взяли участь керівники вище­зазначених товариств, ор­ганів влади та фонду.

На порядку денному було розглянуто, зокре­ма, такі питання:

– про фінансову під­тримку фізкультурно-спортивних товариств ФПУ в цьогорічному держбюджеті;

– про фінансування в I кварталі 2013 року Ви­конавчою дирекцією Фон­ду соціального страху­вання з тимчасової втра­ти працездатності дитячо-юнацьких спортив­них шкіл;

– про основні заходи ФСТ у I кварталі;

– про проведення в I півріччі 2013 року Всеукраїнської наради голів обласних осередків фізкультурно-спортивних товариств «Україна», «Спартак», «Колос», голів обласних рад профспілок та керівників структур­них підрозділів з питань фізичної культури та спорту Міністерства осві­ти і науки, молоді та спорту АР Крим, облас­них, Київської та Севас­топольської міських дер­жавних адміністрацій.

Відкриваючи нараду, Євген Драп’ятий зазна­чив, що профспілкова сторона в Правлінні Фон­ду соціального страху­вання з тимчасової втра­ти працездатності під­тримувала й буде підтри­мувати фінансування ДЮСШ із бюджету фон­ду. Наголошувалося, що з 1 січня 2013 року набрав чинності новий Порядок часткового фі­нансування дитячо-юнацьких спортив­них шкіл за ра­хунок коштів Фонду соціаль­ного страху­вання з тимча­сової втрати працездатнос­ті, який набли­зив кошти до ДЮСШ. Відте­пер спортивні школи отриму­ватимуть їх безпосередньо з обласних відді­лень фонду в регіонах.

Заступник директора департаменту фізичного виховання та масового спорту Держмолодьспор­ту Леонід Мирський по­інформував про те, що в бюджеті 2013 року перед­бачено 23,2 млн грн на підтримку фізкультурно-спортивних товариств «Україна» та «Спартак». Голова ФСТ «Україна» Микола Ципло зазначив, що нинішнього року фі­нансування на утриман­ня обласних осередків то­вариства збільшено на 85%, проте майже не пе­редбачено коштів на про­ведення фізкультурно-спортивних заходів.

Перший заступник ФСТ «Колос» Марія Вла­сенко порушила пробле­му відсутності фінансо­вої підтримки обласних осередків товариства в Харківській, Запорізькій, Хмельницькій, Херсон­ській, Київській та Чер­каській областях. Проф­спілкова сторона запро­понувала розглянути та узагальнити це питання, а також звернутись від імені ФПУ та ФСТ до цен­тральних і міс­цевих органів влади з прохан­ням збільшити фінансування спортивних то­вариств.

В. о. заступ­ника керівни­ка фінансово-економічного департаменту, заступник го­ловного бух­галтера ФПУ Вікторія Беспала доповіла, що на 2013 рік у бюджеті Феде­рації передбачені кошти на часткову участь у фі­нансуванні культурно-масових і спортивних за­ходів та заохочення фіз­культурних та спортив­них працівників до Дня фізичної культури і спор­ту. З метою популяриза­ції фізкультури і спорту, залучення дітей до за­нять у ДЮСШ ФПУ за­пропоновано спільно з ФСТ виготовити наочно-інформаційні матеріали спортивної тематики.

Заступник начальни­ка управління соціаль­них послуг Виконавчої дирекції Фонду соціаль­ного страхування з тим­часової втрати працездатності Галина Гопка повідомила, що на поча­ток року отримані заявки на часткове фінансуван­ня від 603 ДЮСШ з усіх регіонів України. Цього­річ на фінансову під­тримку спортивних шкіл передбачено витратити 180 млн грн.

Серед недоліків у цьо­му напрямку було визна­но недостатність фінан­сування, адже з усіх виді­лених коштів 80% витра­чаються на заробітну плату, решта – на кому­нальні платежі. На навчально-тренувальну ро­боту, придбання та онов­лення спортивного облад­нання та інвентарю, утри­мання спортивної бази кошти практично не ви­діляються. Вирішити це питання, наголосив Єв­ген Драп’ятий, можливо за умови прийняття та ре­алізації Загальнодержав­ної соціальної програми розвитку фізкультури і спорту на 2013–2017 роки.

Найближчим часом за­плановано провести пре­зидію ФСТ за підсумками роботи в 2012 році й орга­нізувати низку спортив­них заходів.

Учасники наради обмі­нялись думками з інших питань розвитку фізкуль­тури та спорту, а також домовились про наступ­ну зустріч у ФПУ через місяць.

20.01.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання