« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

Ми відмінили кінець світу!

Ми відмінили кінець світу!

 Зустріч Голови ФПУ Юрія Кулика з працівниками Інформаційно-аналітичного цен­тру ФПУ та ре­дакцією газети «Профспілкові вісті» було при­значено саме на день, оголошений знавцями містики «кінцем світу» – 21 груд­ня. Тож, оскіль-ки армагедон не відбувся, присут­ні обговорили плани інформа­ційної діяльності на наступний рік.

 Відкриваючи зустріч, керівник ІАЦ Юрій Работа поінформу­вав про зроблене за рік щодо висвітлення діяльності ФПУ, її членських організацій у на­ціональному інформаційному про­сторі, покращення технічного осна­щення інформаційної роботи. Йшло­ся, зокрема, про зміну формату та змісту центральної профспілкової газети, перехід на нову, більш техно­логічну версію офіційного веб-порталу ФПУ. В своєму виступі ке­рівник ІАЦ підкреслив, що позитив­ні зміни були досягнуті значною мі­рою завдяки постійній дієвій під­тримці з боку керівництва Федера­ції, але потрібно докласти ще чима­ло спільних зусиль для вдосконален­ня інформаційної діяльності.

Голова ФПУ Юрій Кулик підбив попередні підсумки інформаційного року, що минає, а також окреслив пріоритетні завдання на наступний. Дуже важливо, на його думку, що пи­тання вдосконалення інформаційної діяльності були обговорені на нараді з працівниками, відповідальними за цю роботу в галузевих та регіональ­них профспілкових організаціях та об’єднаннях, у листопаді ц. р. «Ці пи­тання постійно перебувають у цен­трі уваги на пленумах, нарадах бага­тьох членських організацій ФПУ, що свідчить про те, що розвиток інфор­маційної діяльності – один із голо­вних наших пріоритетів», – наголо­сив у своєму виступі Юрій Кулик.

Голова ФПУ зазначив, що для по­дальшого вдосконалення, підвищен­ня оперативності та якості інформа­ційної діяльності передбачено низку заходів. Насамперед, з 1 січня поба­чить світ новий інформаційний про­дукт – паперова та електронна версії «Інформаційного бюлетеня ФПУ». Це офіційне видання покликане інфор­мувати галузеві та регіональні член­ські організації ФПУ про діяльність Федерації, її заходи та результати роботи.

 Що стосується газети «Профспіл­кові вісті», наголосив Юрій Кулик, необхідно підвищувати її наклад, оновити склад редакційної колегії, більше писати про те, що відбуваєть­ся на місцях, у регіональних облас­них, районних, первинних профспіл­кових організаціях. Потрібно також розробити комплексний план під­тримки газети «ПВ» з боку ФПУ та її членських організацій. Було б корис­ним, підкреслив Голова ФПУ, провес­ти широку дискусію на тему «Якою б ви хотіли бачити газету «Профспіл­кові вісті?». Це, безперечно, допомо­же покращити її роботу.

Торкнувшись Концепції інформа­ційної діяльності ФПУ, Юрій Кулик висловив упевненість, що її буде під­готовлено до наступного засідання Президії ФПУ. «Але ми обов’язково маємо винести її текст на широке об­говорення в усіх членських проф­спілкових організаціях ФПУ, – додав він. – Тут повинні бути як стратегіч­ні, так і конкретні завдання. Ми ма­ємо зробити якісно новий крок у ін­формаційній сфері, текст проекту Концепції для широкого обговорен­ня буде розміщено на офіційному веб-порталі ФПУ і в газеті «Проф­спілкові вісті».

Заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий розповів присутнім про ті головні питання, які, на його думку, мають бути в центрі інформаційної діяльності Федерації. Це, насампе­ред, завершення розробки і прийнят­тя Стратегії розвитку профспілково­го руху як основи формування гро­мадського суспільства в питаннях захисту соціальних, економічних і духовних прав членів профспілок, їх родин та інших громадян. Заслуго­вує на увагу також розробка і реалі­зація пілотного проекту із запрова­дження системи мотивації членства в профспілках (встановлення пільго­вих норм на послуги в сфері оздоров­лення і лікування, освіти і підвищен­ня кваліфікації, в сфері обслугову­вання, кредитування, страхування, запровадження електронної картки члена профспілки і т. ін.).

Дуже важлива тема для висвіт­лення в наступному році, на думку Євгена Драп’ятого, стосується ство­рення системи профспілкового гро­мадського контролю і моніторингу за використанням надр, природних ресурсів та потенціалу регіонів і те­риторій, як одного з механізмів за­хисту соціально-економічних прав членів профспілок та їхніх родин.

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ


27.12.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання