« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

На контролі у профспілок

На контролі у профспілок

 У первинці ДП «Укрводшлях» 25 жовтня фа­хівці департаментів правово­го захисту та охорони праці апарату ФПУпровели перше виїзне комплексне консуль­тування профактиву з питань організації громадського контролю профспілок та їх об’єднань за дотриманням трудового законодавства.

У семінарі взяли участь близько тридцяти учас­ників – представ­ники від Федера­ції профспілок України, Центрального комітету Української профспілки працівників річкового транспорту, голови профкомів Київського, Канівського, Кремен­чуцького, Каховського шлюзів, Дніпродзержин­ського судноплавного шлюзу, Запорізького ра­йону гідроспоруд, відо­кремленого підрозділу «Дніпропетровська тех­нічна дільниця водних шляхів», Академії вод­ного транспорту, Київ­ського будівельного суд­норемонтного заводу, керівництво та проф­спілковий актив ДП «Укрводшлях».

Відкрив зустріч за­ступник Голови ФПУ Сергій Українець, який спинився на питаннях відновлення роботи гро­мадського контролю профспілок за дотриман­ням законодавства про працю й охорону праці та ролі ФПУ в цьому процесі.

Керівник департамен­ту правового захисту апарату ФПУ Ірина Тубє­лєць наголосила на необ­хідності створення по­тужної законодавчо-правової бази щодо ді­яльності правових ін­спекторів, а також звер­нула увагу, що статті но­вого проекту Трудового кодексу захищають пра­ва трудівників. Окремо доповідач спинилася на спірних моментах ново­го Закону України «Про громадські об’єднання» щодо діяльності проф­спілкових організацій.

Голова профкому ДП «Укрводшлях» Любов Логінова поінформува­ла про основні напрями роботи профкому в об­стоюванні соціально-економічних прав пра­цівників підприємства.

Головний спеціаліст – довірений лікар департа­менту охорони праці ФПУ Анатолій Стовбун висту­пив з інформацією про стан охорони праці на підприємствах держави.

Для профспілкового активу було проведено практичний тренінг на тему: «Організація гро­мадського контролю на підприємстві». Його про­водили заступник керів­ника департаменту пра­вового захисту Ірина Си­доряк і заступник керів­ника управління захисту трудових прав апарату ФПУ Марія Гриценко.

Керівник приймальні громадян ФПУ Мансур Шахід і заступник голо­ви Української профспіл­ки працівників річкового транспорту – головний правовий інспектор пра­ці Віталій Бабич прокон­сультували працівників з актуальних питань за­стосування трудового за­конодавства.

Учасники семінару по­ставили безліч питань та отримали на них вичерп­ні відповіді. Йшлося, зо­крема, про призначення пільгових пенсій, перера­хунок пенсій чорнобиль­цям, нарахування пенсій за суміщення професій, про особливості проведен­ня скорочення штату.

Підбиваючи підсумки заходу, його учасники од­ностайно наголосили на тому, що сьогодні навчан­ня є рушійною силою про­гресу. Той, хто не володіє знаннями, не зможе ефек­тивно розв’язувати про­блеми. Тож усі запропо­нували частіше проводи­ти такі зустрічі, особливо у первинках, неодмінно залучаючи фахівців ін­ших структурних підроз­ділів ФПУ.

31.10.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання