« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

ПрАТ «Укрпрофтур» ФПУ: курс на оптимізацію діяльності

ПрАТ «Укрпрофтур» ФПУ: курс на оптимізацію діяльності

 25 травня у Києві відбу­лася нарада керівниц­тва ФПУ з представни­ками дочірніх підпри­ємств та акціонерних товариств ПрАТ «Укрпрофтур», у якій узяли участь перший заступник Голови ФПУ В. Горбатов, голова На­глядової Ради Я. Жугає­вич, в. о. голови правлін­ня ПрАТ «Укрпрофтур» С. Доротич.

 У своєму виступі пер­ший заступник Го­лови Федерації профспілок Украї­ни В. Горбатов, проаналізувавши економі­ку, стан комплексу в ціло­му, зробив висновок, що система ПрАТ «Укрпроф­тур» на сьогодні працює на межі банкрутства. Перевір­ки суб’єктів господарюван­ня на місцях підтвердили той факт, що робота 70 від­сотків туристичних об’єктів є сьогодні не рен­табельною, а відповідно і не ефективною та потребує негайного втручання влас­ника з метою наведення елементарного порядку, підвищення виконавчої та фінансової дисципліни ке­рівників, які без відповід­ного контролю використо­вують об’єкти ПрАТ «Укр-профтур» з метою особис­того збагачення. Ситуація вимагає нових підходів до вирішення економічних та інвестиційних завдань. По­трібен централізований підхід для оптимізації ді­яльності системи туризму та відпочинку в Україні, інвестиційні проекти, по­тужна реклама, автомати­зація багатьох процесів, які не змінювалися з радян­ських часів, і перш за все – централізація та автомати­зація реалізації путівок, розроблення і впроваджен­ня комплексної автомати­зованої системи управлін­ня виробничими та фінан­совими процесами й запро­вадження інформаційно-аналітичної системи контролю та реагування у господарській діяльності в усіх підприємствах та орга­нізаціях. Буде розроблено по кожному підприємству індивідуальні програми виходу з кризового стану, виходу на принципово нові економічні показники.

В. Горбатов також під­креслив повідну роль ФПУ як власника у діяльності системи ПрАТ «Укрпроф­тур». Він окреслив основні завдання туристського комплексу профспілок у 2012 році, вирішення яких полягає у запровадженні системних заходів із роз­роблення кінцевого турис­тичного продукту, з розпо­ділом за територіальними групами, за наближеністю до моря, за спеціальними оздоровчими послугами, підвищення якості та роз­ширення асортименту ту­ристичних послуг для представлення потенцій­ним споживачам.

У ході зібрання розгля­далося питання про активі­зацію роботи щодо недопу­щення відчуження майна, юридичного визначення його правового статусу ор­ганами судової влади. Учасники наради вислови­лися за підвищення рівня міжпрофспілкового співро­бітництва, стимулювання розвитку ринкових меха­нізмів у туристичній сфері та активного виходу на віт-чизняний і міжнародний ринки туристичних послуг. Перший заступник Голови ФПУ наголосив на необхід­ності проведення щоквар­тальних нарад з метою об­говорення наявних про­блем і надання звітності щодо проведеної роботи, організації навчання та тренінгів працівників.

У ході наради виступи­ли голови дочірніх підпри­ємств та акціонерних това­риств ПрАТ «Укрпрофтур», зокрема голови правління ПрАТ «Запоріжтурист» В. Білоблоцький і ПрАТ «Херсонтурист» М. Гусар звернулися до керівництва ФПУ і ПрАТ «Укрпрофтур» з проханням надати додат­кову допомогу в питаннях упровадження касаційних скарг й отримали запев­нення керівництва ФПУ щодо підтримки та надан­ня спеціалістів для вирі­шення цих проблем.

Голова правління ПрАТ «Львівтурист» P. Дацько висловився за необхідність поліпшення корпоратив­ної співпраці з ПрАТ «Укр-профоздоровниця», прове­дення рекламних турів із метою просування турис­тичної продукції підпри­ємства, а також розширен­ня міжнародної співпраці у туристичній галузі, спів­робітництво із зарубіжни­ми туристичними компані­ями та вихід на міжнарод­ний ринок. Генеральний директор ДП «Черкаситу­рист» О. Петренко наголо­сив на необхідності ство­рення рекламної кампанії із просування туристично­го продукту на ринок та створення маркетингового відділу з кваліфікованими фахівцями, які б займали­ся питаннями реклами й допомагали ефективно працювати дочірнім під­приємствам.

У своєму виступі голова Наглядової ради ПрАТ «Ук­рпрофтур» Я. Жугаєвич спи­нився на питанні розвитку корпоративних зв’язків між структурними підрозділа­ми системи «Укрпрофтур» та «Укрпрофоздоровниця». Було обговорено важли­вість цієї співпраці, її про­блемні питання та подаль­ші перспективи.

Перед учасниками на­ради виступив ректор Ін­ституту туризму С. Попо­вич, у процесі обговорення якого була досягнута до­мовленість розробити про­граму підготовки, перепід­готовки та підвищення кваліфікації для всіх кате­горій працівників.

У презентації радника в. о. голови правління ПрАТ «Укрпрофтур» М. Плахот­ного було проінформовано про сучасний стан системи ПрАТ «Укрпрофтур», пока­зані основні конкуренти на туристичному ринку, роз­крито сучасний механізм роботи ринку, наведені при­клади покращення роботи конференц-сервісу.

В. о. голови правління ПрАТ «Укрпрофтур» С. До­ротич підсумував виступи учасників наради. За її ре­зультатами підписано Ме­морандум про основні за­сади розвитку суб’єктів господарювання системи ПрАТ «Укрпрофтур».

Вл. інф.

 Ситуація вимагає нових підходів до вирішення економічних та ін­вестиційних завдань. Потрібен централізований підхід для оп­тимізації діяльності системи ту­ризму та відпочинку в Україні, інвестиційні проекти, потужна реклама, автоматиза­ція багатьох процесів, які не змінювалися з радянських часів, і перш за все – централіза­ція та автоматизація реалізації путівок, розроблення і впровадження комплексної ав­томатизованої системи управління вироб­ничими та фінансовими проце­сами й запровадження інфор­маційно-аналітичної сис­теми контролю і реагуван­ня у господарській діяльності в усіх підпри­ємствах та організаціях.

Валерій Горбатов, Перший заступник Голови ФПУ

 

 

08.06.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання