« на головну 28.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спецвипуск

ЗУПИНИТИ АГРЕСОРА МОЖНА ЛИШЕ СПІЛЬНИМИ ЗУСИЛЛЯМИ!

ЗУПИНИТИ АГРЕСОРА МОЖНА ЛИШЕ СПІЛЬНИМИ ЗУСИЛЛЯМИ!

Заява Федерації профспілок України

24 лютого 2022 року президент Російської Федерації ухвалив рішення про проведення так званої спеціальної військової операції із «захисту Донбасу». Вранці Росія цинічно вдерлася в нашу країну, розпочавши повно­масштабну війну з бомбардуван­ням мирних міст та військових об’єктів. Так само у 1941 році це зробив Гітлер.

Наші Збройні Сили ведуть бороть­бу з військами ворога на всіх фронтах та дають їм гідну відсіч. Зараз уже видно, що задум на швидку окупацію країни за «кримським сценарієм» не справдився. Але гинуть воїни, мирне населення, діти вимушені перехову­ватися у бомбосховищах. Тисячі українських матерів з дітьми намага­ються перетнути кордон з Польщею, аби зберегти життя. Десятки тисяч працівників змушені були залишити свої робочі місця, щоб стати на за­хист нашої Вітчизни.

Федерація профспілок України за­кликає всіх працівників, членів профспілок зберігати спокій, не під­даватися паніці, сумлінно виконува­ти свої професійні обов’язки на кож­ному робочому місці, забезпечуючи життєві потреби населення.

Війна, безпідставно розв’язана очільником Кремля, не принесе йому перемоги над волелюбним україн­ським народом, який споконвіку ви­борював свою Незалежність, і здобув­ши її, обов’язково захистить.

У цей складний час Україні потріб­на термінова підтримка інших дер­жав і націй, у тому числі проведення акцій профспілок перед посольства­ми Російської Федерації в країнах, де є організації Міжнародної конфеде­рації профспілок, звернення до своїх урядів і політиків для створення ан­типутінської коаліції, невідкладне запровадження найжорсткіших санк­цій до Росії та надання оборонної і фі­нансової підтримки Україні.

Мир у Європі під загрозою. Зупи­нити агресора можна лише спільни­ми зусиллями. В єдності ми непере­можні!

«Ні» – війні! Миру – «так»!

 

МІСЯЧНИЙ ВНЕСОК – НА ПОТРЕБИ АРМІЇ ТА ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ

Василь Андреєв

голова Профспілки будівельників України,

заступник Голови Федерації профспілок України

«За перший тиждень війни профспілкові організації Профспілки будівельників пер­винного та регіонального рівня масово ухва­лили рішення про перерахування місячного обсягу внесків на потребу армії чи територі­альної оборони, про закупівлю необхідних для оборони товарів та запчастин, про від­криття укриттів та місць тимчасового при­хистку для жінок і дітей з регіонів масового ураження з боку російських військ.

ЦК Профспілки будівельників завдяки ши­рокій мережі профспілкової солідарності із профспілками лісників та будівельників Єв­ропи та світу, в координації з Глобальною профспілковою федерацією BWI організує фонди підтримки біженців у Молдові та Польщі. Особливо надихають листи і фото­графії з велелюдних мітингів проти російської агресії, які надсилають разом з текстом своїх виступів профспілкові лідери від ПАР до Швеції, від Канади до Австралії, від Бразилії до Філіппін.

Пильну увагу зосереджено на збереженні структури Профспілки будівельників, яка в умовах воєнного стану допомагає уряду отримувати правдиву інформацію про зайня­тість і безробіття, про потреби в підтримці тих членів профспілки, які залишились без засо­бів існування в охоплених бойовими діями містах».

 

МОЛИМОСЯ ЗА НАШИХ ВІЙСЬКОВИХ, ВСІЛЯКО ПІДТРИМУЄМО ТИХ, ХТО СВОЄЮ ПРАЦЕЮ ЗАБЕЗ­ПЕЧУЄ ТИЛ І УМОВИ ДЛЯ ЖИТТЯ ВСІХ ГРОМАДЯН

Григорій Осовий

Голова Федерації профспілок України

«Аналітики казали: важливо вистояти перші 4 дні. Вистояли – бліцкриг росіянам не вдався. Інші кажуть: треба вистояти 10 днів. Вистояли, і вже на окремих напря­мах контратакуємо ворога. За оцінкою американських військо­вих, він видихається, ввів у дію 90% накопиченого на кордонах України війська.

До ранку 24 лютого я, як і біль­шість українців, сподівався, що за­гарбницьку війну Росії вдасться відвернути.

Федерація профспілок України, висловлюючи волевиявлення мільйонів спілчан, рішуче засу­джує дії агресора. Путін і його по­плічники обов’язково понесуть відповідальність за скоєний зло­чин перед Україною і міжнарод­ним товариством за цинічне ігно­рування права людей на свободу і мирне життя.

У цей важкий час молимося за наших військових, всіляко підтри­муємо тих, хто своєю працею за­безпечує тил і умови для життя всіх громадян. Будьте розсудливи­ми, не піддавайтеся паніці, робіть свою справу, оскільки це може до­помогти країні зберегти незалеж­ність і територіальну цілісність, за­хистити себе і близьких від ворога, допомогти нужденному.

Єднаймося, бо «ми є народ, якого Правди сила ніким звойова­на ще не була». Бережіть себе, ро­дину і Батьківщину. Попереду ба­гато справ по відбудові країни!».

 

ФПУ ЗАКЛИКАЛА ПРОФСПІЛКОВІ ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ВСІХ НЕБАЙДУЖИХ НАДАТИ ДОПОМОГУ

Федерація профспілок України для надання допомоги відкрила рахунок в АТ «Держав­ний експортно-імпортний банк України» (АТ «Укрексімбанк»).

SWIFT EXBSUAUX

IBAN UA 353223130000002600901282565

Федерація профспілок України

ЄДРПОУ 00014479

Закликаємо міжнародні профспілкові організації, профспілкові орга­ни в Україні, всіх небайдужих пере­раховувати кошти для надання допо­моги.

09.03.2022



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання