« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спецвипуск

НЕЗАЛЕЖНІСТЬ – ЦЕ СВОБОДА І ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

НЕЗАЛЕЖНІСТЬ – ЦЕ СВОБОДА І ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Володимир Ворох,

голова Молодіжної ради Федерації проф­спілок України,

голова Чернігівської обласної організації Профспілки працівни­ків агропромислового комплексу України:

«У сім добре відоме висловлю­вання, що батьків та Бать­ківщину не обирають. Так от, особисто в мене неймо­вірні батьки і найпрекрас­ніша Батьківщина! Символічним є і те, що моя мама святкує свій день народження в День Незалежності України, тобто 24 серпня. В цьому році святкуватимемо два ювілеї: ма­тері - ненці – 60, а ненці - Україні – 30.

Незалежність для мене, як і для мільйо­нів молодих хлопців та дівчат, це свобода. Свобода бути тим, ким я є, говорити те, що думаю, захищати ідеали, в які вірю. А ще Незалежність – це відповідальність. Відпо­відальність перед тими, кого люблю, знаю, товаришую, з ким працюю і спілкуюсь. На­разі відчуваю на своїх плечах відповідаль­ність за сьогодення і майбутнє країни, щире бажання творити власну державу.

За День Незалежності для моєї України невимовно вдячний всім тим, хто протягом віків покладав заради цього свої життя, тим, хто сьогодні дозволяє не відчувати, що війна дихає нам у спини. Хочу вірити в те, що територіальна і духовна єдність України, скріплена жертвами мільйонів не­зламних борців, назавжди залишатиметься непорушною.

Я безмежно пишаюсь тим, що живу в де­мократичній країні, де кожен може говори­ти і бути почутим. Ми повинні будувати, творити державу з чіткими законами та правилами, а також системами, які непо­рушно діють і яких дотримуються всі без ви­нятку. Ми просто не маємо права втратити надбання вікової боротьби, сховатись, ли­шитись байдужими до процесів державот­ворення. Бо країна починається з кожного небайдужого і свідомого громадянина.

Щиро вітаю усіх колег, спілчан, друзів і партнерів з нагоди святкування 30 - ї річни­ці Дня Незалежності України. Разом – ми сила!».

 

НЕЗАЛЕЖНІСТЬ – ЦЕ МИ!

Катерина Волошко,

провідний інспектор департаменту проф­спілкового руху

та зв’язків з громад­ськими організаціями апарату ФПУ:

«Р овесники Незалежності Укра ї ни – це нове поколін­ня, що народилося і живе у вільніи ̆ державі. Нам, як і Україні, виповнилося 30 років. Ми зростали, вчилися і міцніли разом, загартовували силу волі. Ми маємо самостій­ний характер, цілком сформовані погляди на життя та власні історії успіху.

Народитися в рік Незалежності – це не­проста місія в долі українців. Ніби з цього моменту пишеться нова сторінка історії кра­їни, й ти від самого початку залучений до її написання. Зміна валюти, криза 2008–2009 ро­ків, Революція гідності, неодноразова зміна влади – Україна за час свого становлення за­знала значних трансформацій, і вони зна­йшли своє відображення в новій політичній культурі й менталітеті нового покоління. Су­часна молодь має унікальні шанси й умови для особистісного розвитку та розвитку на­шої держави, адже нас об’єднує прагнення до змін та бажання жити у процвітаючій країні.

Ми – покоління Незалежності: небайду­жі, здатні руйнувати стереотипи минулого, мислити прогресивно, не піддаючись су­перечливому впливу. Ми помічаємо нові можливості і вміємо їх використовувати.

У нас немає обмежень у висловленні своїх думок, ми маємо доступ до величезної кіль­кості інформації, відкриті до всього нового й спокійно реагуємо на неординарні процеси, віримо у власні сили і готові змінювати жит­тя на краще.

Тільки від нас самих залежить побудова незалежної країни, адже чим більша неза­лежність кожної людини (її сила духу, само­достатність, дисциплінованість, віра, реалі­зованість творчого потенціалу, інтелекту­альний і культурний рівень), тим більшою є сила і міць держави. Незалежність треба вмі­ти не лише вибороти, а й утримати та розум­но реалізовувати.

Нині Україна переживає нелегкі часи, до­водиться вкотре захищати свою свободу, не­залежність, самобутність. Та разом нам це обов’язково вдасться, тому що Україна – це кожен з нас.

У день 30 - ї річниці Незалежності України бажаю своїй країні процвітання, достатку, цілісності та єдності, економічного розви­тку. Нехай вона буде вільною, багатою й кві­тучою державою.

Пишаймося нашою країною, оберігаймо її від ворогів, єднаймося навколо перемог, аби усьому світу показати, що Україна – найкраща держава у світі!».

 

НАША КРАЇНА – ЦЕ НАШІ ВЧИНКИ, НАШІ ПРАГНЕННЯ

Анна Кондратьєва,

голова профкому студентів та аспірантів Державного університету інфраструкту­ри та технологій:

«Щ о для мене Незалежність України? Попри все, це свобода! Свобода дій, свобода слова, свобода вибору... ким би ти не був і у що б не вірив.

Я рада, що народилась саме в період проголошення нашої країни Незалеж­ною, що наше покоління не знає, як це, коли тебе утискають і ти не маєш права на висловлення власної думки, особли­во, якщо вона не співпадає з політикою країни. Я вірю, що в нашій державі буде все добре і як співалося в піснях Скрябі­на: «Ми будемо жити в місцях щасливих людей». І це буде в Україні, з якої не ви­їжджатиме за кордон молодь, але, на мою думку, для цього потрібен час, має змінитись покоління. Ми змінюємо під­хід до виховання наших дітей, учнів, студентів – нашого майбутнього, пока­зуючи їм приклад, що наша країна – це ми самі, наші вчинки, наші прагнення».

 

УКРАЇНА ПОЧИНАЄТЬСЯ З ТЕБЕ

Владислав Різник,

голова Молодіжної ради Київської обласної ради професійних спілок:

« Н апередодні Дня Незалеж­ності України чомусь пригадалось дитинство, як своє особисте, так і перші роки України як самостійної і суверенної держави, адже різниця у віці між нами лише декілька місяців.

Швидко промайнув час, багато що зміни­лось від перших кроків державотворення і до сьогодні. 30 років ми йдемо пліч-о-пліч з прекрасною Україною: коли про­блеми в нас, вона надихає і додає сил, а коли їй потрібна підтримка – молодь не лишається осторонь, а приходить на до­помогу.

Хотілося б побажати Україні в цей юві­лей золотих поколінь, миру, розвитку у всіх сферах діяльності, визнання у світі та наснаги втілити все у життя! Ну а всім громадянам хочеться нагадати сло­ва В’ячеслава Чорновола: «Україна по­чинається з тебе».

Зі святом Незалежності, рідна Україно!».

29.08.2021



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання