« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спецвипуск

ДІЇ ФПУ В УМОВАХ КРИЗОВИХ ЗМІН НА РИНКУ ПРАЦІ

ДІЇ ФПУ В УМОВАХ КРИЗОВИХ ЗМІН НА РИНКУ ПРАЦІ

Лише за останні 3 роки український ринок праці втра­тив понад 2 млн працюючих, з яких майже половину (905 тис.) – у промисловості. У бюджетній сфері тричі відбувалось масове вивільнення працівників. Рівень безробіття серед осіб працездатного віку (за методоло­гією МОП) становить 9,5% економічно активного насе­лення і має тенденції до зростання. Кожна п’ята молода людина у віці до 25 років є безробітною!

 За різними оцінками, обсяг мігра­ції сягає від 2 до 6 млн осіб, тобто майже кожен четвертий украї­нець є трудовим мігрантом, а кількість зайнятих у нефор­мальному секторі економіки – до 8 млн осіб. Разом з тим, кількість вимушено перемі­щених осіб з Донецької та Лу­ганської областей, а також АР Крим станом на березень п.р. перевищила 1,7 млн осіб.

За офіційними даними Держстату, падіння реальної заробітної плати в 2014–2015 роках склало майже 30%. Для нинішньої ситуації ха­рактерна диференціація в оплаті праці за видами економічної ді­яльності, яка досі значною мірою пов’язана з різним ступенем адаптації галузей до ринкових умов господарю­вання. Вкрай низька зарплата тради­ційно склалася у працівників бюджет­ної сфери, яка на 30% нижча, ніж у се­редньому по економіці (станом на 01.05.2016 – 4895 грн). Головним чинни­ком зростання рівня заробітних плат у країні є підвищення державної соці­альної гарантії – мінімальної зарпла­ти, яка в травні п.р. становила 1450 грн.

Профспілки переконані, що зрос­тання зарплати, насамперед мінімаль­ної, забезпечить підвищення плато­спроможності громадян, своєчасність сплати комунальних платежів, дозво­лить відновити економічну актив­ність, розпочати реальну боротьбу з бідністю і гігантським розривом між українськими реаліями та європей­ськими стандартами. Результатом, зо­крема, наполегливої профспілкової роботи стало прийняття 19 травня п.р. Верховною Радою ЗУ «Про внесення змін до Закону України «Про Держав­ний бюджет України на 2016 рік», яким пропонується підвищити з 1 грудня 2016 року розмір мінімальної зарплати не на 6% (як раніше передбачалося за­коном), а на 10% – до 1600 грн.

В умовах катастрофічного падіння рівня доходів українців відбувається зростання зарплатних боргів. Так, про­тягом 2014 року вони збільшилися втричі, у 2015 році – на 35%. Станом на 01.05.2016 сума заборгованості склала 1849 млн грн. Не виконують свої зобов’язання як приватні, так і держав­ні підприємства. На сьогодні п’яту час­тину (20,6%) зарплатної заборгованості складають борги на державних та ко­мунальних підприємствах. Федерація профспілок переконана, що питання вирішення цієї проблеми лежить в пло­щині політичної волі, і її вдасться вирі­шити лише за умови, коли невиплата зарплати стане для роботодавця еконо­мічно невигідною. Таку пропозицію, а саме щодо посилення відповідальності посадових осіб підприємств за пору­шення трудового законодав­ства шляхом зобов’язання роботодавця сплатити пра­цівнику відшкодування у розмірі подвійної ставки На­ціонального банку у розра­хунку на рік за кожний день затримки, а також надання права працівнику тимчасо­во призупинити роботу в разі затримки виплати зарплати та інших сум, належ­них працівникові, на термін більше 7 днів, за наполяган­ням ФПУ, закладено до проекту Трудо­вого кодексу України.

Зважаючи на особливу соціальну значущість забезпечення конститу­ційного права працівників на своєчас­ну винагороду за працю, профспілки усіх рівнів також тримають на постій­ному контролі питання про стан ви­плати заробітної плати та вживають заходів впливу задля повернення за­боргованості, у тому числі спонукаю­чи соціальних партнерів до ухвалення конкретних рішень в цьому напрямі.

ФПУ виступає за розбудову Украї­ни на засадах солідарності, єдності, рівності, соціальної справедливості та демократії, за стійке економічне зрос­тання, повну зайнятість, якісні робочі місця, справедливу оплату праці та оподаткування, високої якості гро­мадське обслуговування, освіту та на­вчання, ефективне державне управ­ління, гендерну рівність.

Так, VII з’їздом ФПУ затверджено Стратегію діяльності Федерації профспі­лок України на 2016–2021 роки «Європей­ський вибір», якою в числі стратегічних завдань визначено, що реформування економіки повинно здійснюватися за підтримки широких верств суспільства з одночасним підвищенням соціальних стандартів, розширенням виробничої демократії, відновленням повноцінного соціального діалогу на всіх рівнях.

Департамент захисту соціально-економічних прав апарату ФПУ

  • ІЗ ПЕРШИХ ВУСТ
Андрій ДЕНЧИК, голо­ва первинної профорга­нізації КЗОЗ «ЦЕМД та МК», Харківська обл.:

«На VII з’їзді Федерації професійних спілок України прийнято низку резолюцій, зміст яких висвітлює питання, які стосуються не лише чле­нів профспілки, а й по­дальшого шляху розви­тку всієї України. Не є ви­нятком і наша первинна профорганізація Кому­нального закладу охоро­ни здоров’я «Центр екс­треної медичної допо­моги та медицини ката­строф» Харківської об­ласті, для якої зазначені в резолюціях питання є особливо актуальними, зважаючи на специфіку роботи та географічне розташування нашого регіону. Попереду нас очікує тривала робота, результати якої залежать від нашої профспілкової згуртованості та наполе­гливості».

Омелян РЕШЕТАР, го­лова профорганізації Мукачівської централь­ної районної лікарні, За­карпатська обл.:

«Профспілки є найбіль­шою громадською орга­нізацією, яка обстоює за­конні права та інтереси працюючої людини в складних соціально-еко­номічних умовах сього­дення. На мою думку, суттєвим кроком уперед є новий підхід ФПУ щодо посилення відпові­дальності та контролю в реалізації пріоритетів ді­яльності профспілок, який озвучив очільник ФПУ Григорій Осовий. Йдеться про взаємодію всіх ланок профспілкової структури: ФПУ, ЦК профспілок, регіональ­них профоб’єднань тощо. Адже від цього за­лежить дієвість і резуль­тативність дій профспі­лок різних рівнів, підне­сення їх ролі й авторите­ту у суспільному житті».

Михайло КУЗНЄЦОВ, голова профкому ДПДГ «Оброшине», член пре­зидії Пустомитівської районної організації працівників АПК, Львів­ська обл.:

«У стратегії розвитку Федерації профспілок України захист вітчизня­ного товаровиробника має бути сміливо озна­чений діями. ФПУ має бути активним організа­тором і координатором всіх наших акцій протес­ту, домагатися активної участі профспілок у на­писанні та прийнятті за­конів. А також врахову­вати потреби хліборо­бів, бо вони годують всіх і представляють страте­гічну галузь держави, її продовольчу безпеку. Тож якщо й надалі буде­мо такими «чемними» і не вивеземо старі трак­тори під вікна владних кабінетів, щоб побачи­ли, то аграрії в Україні просто зникнуть».

 

СОЦІАЛЬНЕ СТРАХУВАННЯ МАЄ ЗАБЕЗПЕЧИТИ ГІДНИЙ РІВЕНЬ ЖИТТЯ

Нинішня cкладна ситуація в сфері пенсійного за­безпечення пов’язана із значним скороченням (за останні 25 років у 2,5 раза) кількості легально працюючих осіб, зменшенням із січня 2016 року розміру єдиного внеску вдвічі (до 22%).

Попри те, що пенсії ви­плачуються своєчас­но (дефіцит коштів Пенсійного фонду погашається з державного бюджету), розміри їх зали­шаються низькими:

– мінімальний розмір пенсії вдвічі нижчий за фактичний прожитковий мінімум, вста­новлений для непрацездат­них осіб (відповідно 1130 і 2102 грн);

– меншим за фактичний про­житковий мінімум для не­працездатних осіб є навіть середній розмір пенсії;

– розміри пенсій, призначе­них у різні роки, майже втричі різняться між собою;

– існують обмеження щодо працюючих пенсіонерів, яким виплачується лише 85% призначеної пенсії, але не менш ніж півтора розміру прожиткового мінімуму, встановленого для непрацездатних осіб.

Непроста, навіть загрозли­ва, ситуація складається в сфері соціального страху­вання. Непродумані, непро­фесійні рішення Уряду в останні роки призвели до численних негативних на­слідків: зменшення розмірів страхових виплат потерпі­лим на виробництві і їхнім сім’ям, скасування за раху­нок страхових коштів сана­торно-курортного лікування та оздоровлення дітей, затя­гування з вирішенням пи­тання щодо об’єднання фон­дів соцстраху з тимчасової втрати працездатності та від нещасних випадків.

Ситуацію поглибило змен­шення розміру єдиного вне­ску майже вдвічі (до 22%), включення єдиного внеску, що сплачували працівники, до податку й спрямування цих коштів до державного бюджету. Гальмується соці­альний діалог з питань соц­страхування.

Тому Стратегія діяльності ФПУ на 2016–2021 роки «Євро­пейський вибір» ставить за мету домогтися відновлення належної системи соціаль­ного страхування, яка пра­цюватиме для людей. Про­понується, насамперед, від­новити соціальний діалог у сфері соцстрахування, поси­лити роль профспілок в управлінні фондами соц­страху, домагатися перехо­ду до двостороннього управ­ління страховими фондами.

Управління соціального страхування апарату ФПУ

24.06.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання