« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спецвипуск

Людині праці – якісні та конкурентні послуги

Людині праці – якісні та конкурентні послуги

На розгляд Президії ФПУ, що відбудеть­ся 6 листопада, винесено питання про Стратегію управління профспілковим майном і використання його в інтересах людини праці. З огляду на те, що поло­ження Стратегії стосуються питань роз­витку профспілкових об’єктів господа­рювання, створення сприятливих умов для реалізації сучасних завдань щодо надання членам профспілок якісних і конкурентних послуг за доступною ці­ною, своїми думками та пропозиціями щодо ефективного використання проф­спілкового майна поділилися керівники низки профспілкових оздоровниць.

 КОМЕНТУЮТЬ КЕРІВНИКИПРОФСПІЛКОВИХ ОЗДОРОВНИЦЬ

Тетяна МАЛИХІНА,

головний лікар «Клінічного санаторію ім. Горького» ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», м. Одеса:

«Клінічний санаторій ім. Горького в Одесі є перспективним закладом у сфері розвитку медичного туризму України та туризму в ці­лому. Це санаторій, який швидко розвиваєть­ся, покращує свій рівень і з кожним роком оздоровлює та приймає все більше громадян України та інших держав.

Так, майже за два роки (2013–2014 рр.) для підвищення якості обслуговування та конку­рентоспроможності у сегменті оздоровчих закладів морського узбережжя були прове­дені такі дії, як:

– модернізація матеріально-технічної бази;

– реконструкція і капітальний ремонт двох жилих корпусів, із введенням в експлуатацію додаткових 142 місць;

– покращення організації харчування, модер­нізація їдальні;

– підвищення рівня сервісу;

– реорганізація служби розміщення та реалі­зації путівок;

– благоустрій території із заміною старого ас­фальтового покриття на плиткове, заміна ла­вок і паркового освітлення, облаштування га­зонів.

Нестандартний підхід до розвитку санаторно-курортного закладу дає можливість адап­туватись до умов сучасної ринкової ситуації.

Перспективними напрямами санаторію ім. Горького є: створення умов для конференц-сервісу; модернізація водогрязеліку­вальні із додатковим облаштуванням басей­на та банного комплексу; відновлення літ­нього кінотеатру; створення центру дитячої культури та відпочинку.

Усі ці заходи дадуть можливість залучити більшу кількість відпочивальників і зайняти сегмент ринку конференц-послуг.

Враховуючи переваги географічного розта­шування та ресурсів санаторію, ми прагнемо стати центром оздоровлення одеситів і гос­тей міста.

Ознайомившись зі Стратегією управління майном ФПУ, ми підтримуємо її і вважаємо, що необхідно правильно визначитись із ціля­ми та кінцевим результатом, який неможли­вий без розвитку всієї галузі».

Ігор ПАШКОВСЬКИЙ,

головний лікар ДП «Санаторій «Славу­тич» ім. Б.В.Пашковського» ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», м. Верхньодніпровськ Дніпропетровської обл.:

«Дочірнє підприємство «Санаторій «Славу­тич» ім. Б. В. Пашковського» ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» – багатопрофільний санаторно-курортний заклад. За останні роки оздоровниця здійснила модернізацію за всі­ма напрямами своєї діяльності. Завдяки вжи­тим заходам і вдосконаленню лікувальної бази було зроблено ставку на реабілітаційне обслуговування хворих.

Завдяки тому, що почало діяти 12 реабіліта­ційних відділень, оздоровниця перетворила­ся на один із найпотужніших реабілітаційних центрів в Україні.

За останні 10 років у санаторії пройшли курс лікування близько 45 тисяч відпочивальни­ків, із них реабілітаційно-відновлювальне лі­кування отримали близько 15 тисяч хворих. У нас працюють фахові спеціалісти, яких вда­лося зберегти і не втратити впродовж усіх ро­ків. Завдяки впровадженню нових технологій змінився підхід до водопідготовки, підготов­ки теплопостачання та водовідведення. Ко­жен об’єкт оздоровниці має окрему комп’ютеризовану міні-котельню. За останні два роки повністю модернізовано та відремонто­вано ліжковий фонд.

Велика увага приділяється благоустрою тери­торії, поступово замінюємо старе асфальтове покриття на нове, плитку, оновлюємо парк. У 2014 році реконструйовано очисні спору­ди, які тепер відповідають європейським стандартам. Пройшов навчання обслуговую­чий персонал оздоровниці.

Цього року санаторій одержав акредитацій­ний сертифікат вищої категорії Головної акре­дитаційної комісії МОЗ України. Повністю атестовано ліжковий фонд і харчоблок. Ми отримали сертифікати відповідності Мініс­терства економічного розвитку і торгівлі України.

Маємо ще багато питань, які треба вирішува­ти. І адміністрація, профспілковий комітет, колектив оздоровниці готові до подальшої роботи та покращення якості пропонованих послуг у сфері оздоровлення трудящих нашої країни».

Олександр ГАЛАЧЕНКО,

головний лікар профспілкового санаторію «Хмільник» ПрАТ «Укрпрофоздо­ровниця», м. Хмільник Вінницької обл.:

«Розмірковуючи над таким важливим доку­ментом, ми обов’язково маємо дати собі чіт­ку та зрозумілу відповідь на запитання: хто ми є в системі державних координат. Мож­ливо, ми організація, котра виконує соціаль­не замовлення, надаючи доступну санаторно-курортну допомогу широким вер­ствам населення, а відтак, має урядову під­тримку, пільгове оподаткування (приміром, від ПДВ тощо) або, можливо, ми порозумі­лись із минулою чи нинішньою владою в пи­танні майнового комплексу і несправедливе відчуження через суди профспілкового май­на зупинено? Вочевидь, що ні.

Держава нам дає чіткий меседж, що за ви­значенням ми є ПрАТ, тобто приватне акціо­нерне товариство, а конкретніше – комерцій­на установа, яка сплачує податки на рівні промислових підприємств і розвивається, отримуючи прибуток. Безумовно, профспіл­кові заклади відчутно втратили, системно іг­норуючи ринкові умови роботи та закони біз­несу, котрі стверджують, що розвивати по­трібно ті напрями або підприємства, які збільшують надходження, а не дотувати лу­зерів. Переконаний, завдання Стратегії щодо управління майном ФПУ з урахуванням його ліквідності абсолютно обґрунтоване та назріле.

Поза сумнівом, що Стратегія управління профспілковим майном має стати дорож­ньою картою для динамічного комплексного розвитку профспілкових підприємств».

Любомир ПРОКОПОВИЧ,

головний лікар ДП «Санаторій «Шаян» ПрАТ «Укрпрофоздо­ровниця», с. Шаян Хустського р-ну Закарпатської обл.:

«Санаторій працює прибутково, протягом січня-вересня тут оздоровилося майже 3,1 тис. осіб. Від усіх видів діяльності отрима­но понад 13,6 млн грн доходів, порівняно з відповідним періодом минулого року їх об­сяг зріс на 26%. Результатами ефективної фінансово-господарської діяльності санато­рію стало отримання понад 3,3 млн грн при­бутку, рентабельність склала 25,2%. З почат­ку року освоєно 410,5 тис. грн капіталовкла­день. Враховуючи проблеми минулих років із водопостачанням прісної води, адміністрація санаторію прийняла рішення про будівни­цтво власного водогону прісної води протяж­ністю 5 км, який введено в експлуатацію. Почали діяти кілька нових медичних кабіне­тів, облаштовано територію оздоровниці. У стадії запуску – іще низка оздоровчих новацій.

Я переконаний, що розроблена Стратегія управління профспілковим майном – на часі і конче потрібна. Як і передбачено в ній, необ­хідно законодавчо закріпити статус проф­спілкового майна. У зв’язку з цим хотілося б, щоб нова Верховна Рада України врахувала позицію профспілок і якнайскоріше ухвалила відповідний законопроект, аби виключити майнові спори та спроби вилучення майна у профспілок.

У свою чергу, впровадження системи підви­щення конкурентоспроможності та прибутко­вості профспілкових суб’єктів господарюван­ня, як це передбачено Стратегією, їх високоефективна, стабільна робота, постійна мо­дернізація сприятимуть забезпеченню фінан­сування діяльності профспілок, відтак – реа­лізації соціальних програм для спілчан».

07.11.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання