« на головну 27.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спецвипуск

Звернення Генерального секретаря міжнародної конфедерації праці до членських організацій

Звернення Генерального секретаря міжнародної конфедерації праці до членських організацій

 ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

У той час, коли прості люди все ще відчувають на собі важкі наслідки глобальної економічної кризи, проф­спілки організовують нові заходи, присвячені Всесвіт­ньому дню дій за гідну пра­цю – 7 жовтня. Профспілки вимагають гідних робочих місць та поваги до прав трудящих.

Криза та неможливість (або небажання) урядів країн відновлювати робочі місця особливо важким тягарем лягають на плечі молоді. За офіційною інформацією, 75 млн молодих людей у світі не мають роботи, кілька мільйонів працюють за від­сутності будь-якого захисту своєї зайнятості, десятки мільйонів шукають роботу, не мають ні шансів її зна­йти, ані можливості отри­мати освіту, яка б покращи­ла їхні перспективи на рин­ку праці. У деяких країнах рівень молодіжної неза­йнятості сягає 60%, що фак­тично виключає ціле поко­ління з ринку праці. Це ве­личезна соціоекономічна бомба сповільненої дії. Тому ми пропонуємо при­святити заходи цьогорічно­го Всесвітнього дня дій за гідну праці проблемі моло­діжного працевлаштування.

Цього року 7 жовтня при­падає на неділю, тож у бага­тьох країнах заходи трива­тимуть два дні. Крім того, кожна організація, що про­водитиме заходи в ці дні, буде акцентувати увагу на найбільш, на її думку, акту­альних аспектах гідної пра­ці. Відбудуться також акції міжнародної солідарності. Незабаром запрацює веб-сайт, присвячений Всесвіт­ньому дню дій за гідну працю 2012, де ви зможе­те спостерігати за подія­ми в світі та розмістити інформацію про заходи вашої організації. Інфор­мацію можна буде роз­містити на сайті і після Всесвітнього дня гідної праці, надіславши її на електронну адресу wddw@ituc-csi.org.

Також найближчими днями ми надішлемо вам плакати. Цьогоріч їх дизайн відпові­датиме гаслу «За найяскра­віші будні». Крім того, на сайті будуть представлені прогнози перспектив гідної праці для молоді в різних країнах, які можна буде ко­ментувати. Якщо ви наді­шлете переклад нашого гасла на мову вашої країни, наші дизайнери зможуть зробити плакат для вашої організації.

Ми можемо надати неве­личку фінансову допомогу на проведення заходів тим організаціям, які її потребу­ють. Якщо така допомога вам потрібна, просимо по­відомити нам про це якнай­швидше.

Сучасна економічна криза і подальший наступ на пра­ва робітників – це найсер­йозніший виклик для проф­спілок. Мобілізуючись пе­ред Всесвітнім днем дій за гідну працю, ми показуємо світові, що профспілки го­тові продовжити боротьбу з негараздами сьогодення за гідне майбутнє трудя­щих, особливо молодих ро­бітників.

Чекаємо на вашу активну участь у Всесвітньому дні дій за гідну працю та інфор­мацію про заходи вашої ор­ганізації – як заздалегідь, так і безпосередньо з місця проведення або відразу після проведення. За до­датковою інформацією просимо звертатися за електронною адресою: wddw@ituc-csi.org.

Вітаю з Днем дій за гідну працю,

щиро ваша,

ШАРАН БАРРОУ, ГЕНЕРАЛЬНИЙ СЕКРЕТАР МКП

 

 

08.10.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання