« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спецвипуск

Звернення з нагоди міжнародного Дня людей похилого віку та Дня ветерана

Звернення з нагоди міжнародного Дня людей похилого віку та Дня ветерана

 У всьому світі 1 жовтня, згідно з Резо­люцією Генеральної асамблеї ООН, проголошено Міжнародним днем лю­дей похилого віку, а в Україні відзнача­ється ще й День ветерана.

Зміни, що відбули­ся останніми рока­ми в усіх сферах життя, найбіль­шою мірою тор­кнулися людей літнього віку. Належне пенсійне забезпечення, поліпшен­ня житлових умов та охо­рони здоров’я, надання санаторно-курортного лі­кування, пільг на оплату ліків і житлово-комунальних послуг – у вирішенні всіх цих складних про­блем профспілки плідно співпрацюють з ветеран­ськими організаціями.

Активну участь у задо­воленні повсякденних по­треб людей похилого віку беруть профспілкові орга­нізації всіх рівнів – через Генеральну, галузеві та ре­гіональні угоди, колектив­ні договори, якими перед­бачено конкретні положен­ня щодо їх соціального за­хисту. Зокрема, це стосу­ється надання матеріаль­ної допомоги; доплати до пенсій; лікування й оздо­ровлення; допомоги вдома, наприклад у ремонті жит­ла та вирішенні інших по­бутових проблем; закупів­лі сезонної сільськогоспо­дарської продукції; тран­спортних послуг тощо. Крім того, напередодні Міжнародного дня людей похилого віку поширено практику відвідання ко­лишніх працівників під­приємств (установ, органі­зацій) вдома, а також у будинках-інтернатах, ста­ціонарних відділеннях те­риторіальних центрів об­слуговування з метою на­дання можливої шефської допомоги цим закладам.

Федерація профспілок України протягом багатьох років співпрацює з Радою Організації ветеранів України, відповідні взає­мовідносини налагоджено й на регіональному рівні. Залишається усталеною практика організації спіль­них заходів з нагоди свят, інших урочистостей.

Враховуючи зазначене та з метою посилення ува­ги до потреб людей похило­го віку, їх ушанування та соціальної підтримки Фе­дерація профспілок Украї­ни просить членські орга­нізації ФПУ, територіальні та первинні організації все­українських профспілок взяти активну участь у про­веденні заходів до Міжна­родного дня людей похило­го віку та Дня ветерана.

ФПУ закликає громад­ськість долучитися до пу­блічних заходів з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку для привер­нення уваги до існуючих проблем.

 

 

 Під вітрилами добра

 Напередодні Міжнарод­ного дня людей похилого віку органи влади всіх рів­нів та профспілки області проводять різноманітні заходи з ушану­вання ветеранів, мета яких при­вернути увагу суспільства до проблем старшо­го покоління. Це і доброчинні акції зі збору коштів та гумані­тарної допомоги, і святко­ві масові заходи, на які за­прошуються представни­ки влади та підприємці, і благодійні концерти, і зу­стрічі людей похилого віку з дітьми та молоддю. Особливо цікаво заходи проходять в пансіонатах для ветеранів війни та праці, в стаціонарних від­діленнях територіальних центрів соціального об­слуговування, де прожи­вають самотні люди.

Не забувають в установах соцзахисту і про своїх ве­теранів, які значну части­ну життя віддали служін­ню людям. Організатора­ми святкових заходів для ветеранів праці завжди є первинки. Як правило, проводяться зустрічі тру­дових колективів з вете­ранами, вручення пода­рунків, продуктових набо­рів, але головне для ко­лишніх працівників систе­ми – це увага до них.

 

 «Золотий фонд» освітян

 Активну участь у задово­ленні повсякденних по­треб людей похилого віку беруть профорганізації регіону, зокрема надають матеріальну допомогу ве­теранам війни та праці, кошти на лікування, заку­повують паливо для меш­канців села на зимовий період, допомагають вирі­шити інші побу­тові проблеми.

Нещодавно на президії облас­ної освітянської профорганізації, за пропозицією її голови про вшанування ветеранів освітянського профруху та з нагоди Дня ветерана було запроваджено номі­націю «Золотий фонд Рів­ненської обласної органі­зації Профспілки праців­ників освіти і науки Украї­ни». На думку ініціаторів, відзначення ветеранів-освітян у цій номінації сприятиме популяризації членства в первинних профорганізаціях, дотри­манню статутних норм у питаннях внутрішньоспіл­кової роботи, а також без­доганному виконанню громадських доручень і рішень профорганів

 

 

 1 ЖОВТНЯ – ДЕНЬ ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ

Шановні спілчани!

Шановні ветерани профспілкового руху!

 1 жовтня в нашій державі від­значається День людей похи­лого віку та День ветерана.

Цей день є виявом глибокої поваги суспільства до людей старшого покоління, які є но­сіями кращих трудових тради­цій та духовних скарбів. Це до­бра нагода уважніше погляну­ти на проблеми літніх людей, задуматися над шляхами їх ви­рішення. Це привід ще раз по­дякувати ветеранам війни та праці, нашим батькам і мате­рям, старшим друзям і коле­гам, які передають нам свій практичний життєвий досвід і є взірцем для наслідування молодим поколінням.

Шановні ветерани! Ми захоплюємося вашою силою духу, почуттям обов’язку, любов’ю до життя, оптимізмом і неви­черпною енергією! Федера­ція профспілок України й на­далі робитиме все можливе для покращення соціального захисту і створення для вас гідних умов життя! Бажаю вам міцного здоров’я, щас­ливої долі, радості, добра і благополуччя. Хай здійсню­ються ваші бажання, хай вас люблять, цінують і піклують­ся про вас!

З глибокою повагою

Юрій КУЛИК,

голова Федерації професійних спілок України

 

 

 Вшановують старше покоління

 Для активної участі проф­спілок області у відзначенні Міжнародного дня людей похилого віку та Дня вете­ранів президія Полтавської облпрофради розробляє і затверджує заходи із вша­нування та соціальної під­тримки пенсіонерів, ветера­нів, інвалідів, літніх людей.

Щорічно 1 жовтня в Будин­ку облпрофради прово­дяться зустрічі з ветерана­ми профруху, пенсіонера­ми, які відкриває голова обласної ради профспілок Леонід Вернигора.

Особливо активно ведеться така робота профорганіза­ціями працівників хімічної та нафтохімічної галузей, нафтової і газової промис­ловості, машинобудування та металообробки, житлово-комунального господар­ства, побутового обслугову­вання населення, культури, енергетики й електротех­нічної промисловості, «Укрпошти», освіти і науки.

Облрада профспілки пра­цівників хімічної та нафтохі­мічної промис­ловості тісно співпрацює з ве­теранськими ор­ганізаціями м. Кременчука мікрорайону № 11 та міським шпиталем вете­ранів і інвалідів війни та праці, бере активну участь у що­річних міських святкових заходах. При профорганіза­ції діє клуб ветеранів праці, яким безкоштовно надають­ся приміщення, юридичні консультації, телефонні та факс-послуги.

На початку вересня прове­дено вшанування пенсіоне­рів і ветеранів праці до профспілкового свята – Дня працівників нафтової, газо­вої та нафтопереробної промисловості України, на­дана матеріальна допомога.

У ПАТ «Укртатнафта» вете­рани праці щорічно оздо­ровлюються в санаторії-профілакторії «Івушка».

Завдяки такому ставленню з боку профорганізацій ве­лика кількість працівників після виходу на пенсію за­лишаються членами своєї профспілки і беруть актив­ну участь у її роботі.

Відділ організаційної роботи та загальних питань Полтавської облпрофради

08.10.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання