« на головну 25.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спецвипуск

Соціальні гарантії для ветеранів

Соціальні гарантії для ветеранів

 Про заходи Організації ветеранів України з підготовки до 70-річчя Перемо­ги у Великій Вітчизняній війні 1941–1945 років та 70-річниці визволення України від фашистських загарбників, політичну ситуацію, що склалася в нашій країні напередодні парламентських виборів, і прийом Організації ветеранів державної прикордонної служби України до складу Організації ветеранів України йшлося під час ІІ пленуму Ради Організації ветеранів України, який відбувся 19 вересня у столичному Будинку спілок.

 У ході зібрання від­значалося, що на виконання рі­шень ІV з’їзду Організації вете­ранів України ветеранські організації усіх рівнів роз­горнули активну роботу для розроблення перспек­тивних планів підготовки та проведення святкувань ювілеїв доленосних для нашої Батьківщини істо­ричних подій. Так, прак­тично в усіх областях на­шої країни вже зроблено конкретні організаційні кроки в цьому напрямі. Приміром, у Кіровоград­ській області за участю ветеранського активу об­ласна рада розробила й прийняла постанову про затвердження обласної програми збереження іс­торичної пам’яті про Пе­ремогу у Великій Вітчиз­няній війні на наступне десятиріччя.

Зусилля організацій ветеранів у центрі та на місцях у ході святкування попередніх 65-річних юві­леїв Перемоги і визволен­ня України, спрямовані на підвищення рівня соці­ального захисту ветеранів ВВВ, дали певні позитив­ні наслідки. Зокрема, за останні кілька років Вер­ховна Рада, Адміністра­ція Президента України та Кабмін вжили конкрет­них заходів для зменшен­ня соціальної напруги, спричиненої нестерпни­ми умовами життя пере­важної більшості ветера­нів війни. Розширилася допомога ветеранам на ре­гіональному і місцевому рівнях. Однак, попри це, в цілому життєвий рівень, умови соцзабезпечення, охорони здоров’я поколін­ня, яке своїми подвигами на фронтах ВВВ, самовід­даною працею у воєнному тилу здобуло Велику Пе­ремогу й забезпечило май­бутнім поколінням вільне життя, лишаються недо­стойними цивілізованої країни.

Недостатньо врахову­ються заслуги перед сус­пільством такої категорії ветеранів, як учасники ві­йни (трудівники тилу), не виконуються закони, спрямовані на захист прав дітей війни.

У ході пленуму виріше­но, що робота з плануван­ня, підготовки та проведен­ня святкувань 70-річчя Ве­ликої Перемоги і 70-х річ­ниць визволення України, окремих її регіонів, міст, районів, населених пунк­тів стане пріоритетним на­прямом діяльності вете­ранських організацій усіх рівнів на 2012–2015 роки.

Найвідповідальнішим завданням ветеранських організацій на цей період слід вважати всебічне по­силення та персоналіза­цію діяльності, спрямова­ної на соціальний захист ветеранів Великої Вітчиз­няної війни – учасників бойових дій, інвалідів, трудівників воєнного тилу, а також дітей війни, забезпечення докорінного поліпшення їхніх життє­вих умов.

Також пленум постано­вив: для посилення уваги до соціально-економічних проблем вищезгаданих категорій громадян оголо­сити 2014–2015 роки Рока­ми ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Під час заходу йшлося й про те, щоб використо­вувати проведення захо­дів, присвячених 70-м річ­ницям Перемоги і визво­лення України від фа­шистської окупації, для поширення правдивої ін­формації про ці історичні події, роз’яснення ролі та значення братерської дружби і взаємодії наро­дів Радянського Союзу, без чого була б неможли­ва Велика Перемога, швидке післявоєнне від­родження усіх радянських республік, у тому числі України. А також викри­вати перекручення і фаль­сифікації історії Великої Вітчизняної війни, давати відсіч спробам сіяти між­національну ворожнечу й розбрат серед громадян України.

Йшлося й про необхід­ність ініціювати у Верхо­вній Раді України нового скликання розгляд питан­ня про заборону поширен­ня неофашистських і на­цистських поглядів, що були засуджені міжнарод­ним трибуналом у Нюрн­бергзі, як це зроблено у більшості країн Європи.

Усі заплановані заходи мають на меті забезпечи­ти святкування зазначе­них дат на рівні, що відпо­відає їх всесвітньо-історичному значенню, підне­сти велич подвигу нашого народу, його збройних сил, без яких не існувало б сьогоднішньої України – вільної, незалежної, суве­ренної держави.

Окрім ювілейних свят­кових заходів, віддання заслуженої шани полеглим героям особливе зна­чення надається заходам, що мають на меті поліп­шення життєвих умов жи­вих учасників Великої Вітчизняної війни.

 

 

 Теплі зустрічіу клубі«Свічадо»

 Обком профспілки праців­ників освіти і науки не по­риває зв’язків із ветеранами педагогічної праці. Культма­сові комісії організацій профспілки намагаються якнайцікавіше організувати роботу з ветеранами праці. Так, за сприяння Петрів­ського райкому профспілки понад 10 років діє клуб ветеранів-педагогів «Сві­чадо», який об’єднує ко­лишніх учителів, вихова­телів дитсадків, директо­рів шкіл. Засідання клубу завжди перетворюються на вечори спогадів, об­міну інформацією та думками про прочитані лі­тературні твори. Ветерани педуніверситету беруть ак­тивну участь у роботі акаде­мії «Аве, салюс», яка вже чи­мало років згуртовує вете­ранську гвардію. Обласний Будинок учителя щороку до Дня людей похилого віку го­тує для ветеранів-освітян тематичні зустрічі.

 

 

 Найголовніше літніх людей – увага

 Імідж ПАТ «Сумське НВО ім. М. В. Фрунзе» як соці­ально орієнтованого під­приємства постійно під­тримується конкретними справами. Не є винятком і Міжнародний день людей похилого віку, який відзна­чають 1 жовтня.

За багаторічною традицією цього дня одиноких людей похилого віку вдома відвідують представники адмі­ністрації та профспілкового активу товариства. Пенсіо­нери завжди отримують подарунки, як-от продукто­ві набори, до складу яких входять цукор, борошно, олія, макарони тощо. Цього року їх буде вручено близько 500 ветеранам під­приємства.

 

 Профспілкова шана пенсіонерам

 Один із важливих напрямів роботи Закарпатської облпрофради – постійна допо­мога і соціальна підтримка ветеранів праці та профспіл­кового руху. Впродовж бага­тьох років вона тісно співпрацює із цих питань з об­ласними радою вете­ранів і товариством інвалідів Закарпаття, нагороджує за їх по­данням кращих акти­вістів ветеранських організацій. Тради­ційними у роботі облпрофради та га­лузевих профспілок стали зустрічі з ветеранами праці та їх вшанування за ба­гаторічну сумлінну працю. Так, ветеранів культури й спорту, які багато років від­дали улюбленій справі, від­значають нагородами й цін­ними подарунками.


 

 

08.10.2012


Анна РЄПІЧ, «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання