« на головну 16.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Особистість

40-РІЧНИЙ ЮВІЛЕЙ УКРНАФТОГАЗПРОФСПІЛКА ВІДЗНАЧАЄ У ПЕРВИНЦІ

40-РІЧНИЙ ЮВІЛЕЙ УКРНАФТОГАЗПРОФСПІЛКА ВІДЗНАЧАЄ У ПЕРВИНЦІ

Урочисте святкування дня народження Професійної спілки пра­цівників нафтової і газової промисловості України, однієї з най­чисельніших виробничих галузевих профспілок України, про­йшло у первинній профспілковій організації газопромислового управління «Шебелинкагазвидобування» Харківської області. Святкова програма тривала три дні – з 23 по 25 травня 2017 року.

Участь у святкуванні взяли Голова Федерації профспілок Украї­ни Григорій Осовий, голова Укрнафтогазпрофспілки Володимир Дмитришин, голова Об’єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко, лідери первинних, об’єднаних, міжрегіональ­них, територіальних організацій Укрнафтогазпрофспілки.

СПОРТИВНІ ЕСТАФЕТИ НАФТОГАЗОВИДОБУВНИКІВ

У рамках програми проведено 1-й Все­український турнір із волейболу та фут­залу серед трудових колективів підпри­ємств нафтогазового комплексу України.

Учасниками турніру стали понад 120 представників трудових колективів у складі трьох команд (публічного акціонер­ного товариства «Укрнафта», ПАТ «Укргазвидобування» та ПАТ «Укртрансгаз»).

Урочисте відкриття розпочалося пара­дом спортсменів, колону яких очолив де­сятиразовий чемпіон світу та дванадця­тиразовий чемпіон Європи у змаганнях на байдарках і човнах типу «Дракон», олімпійський чемпіон серед ветеранів, майстер спорту міжнародного класу Олександр Іващенко.

З вітальним словом до спортсменів звернувся голова Укрнафтогазпрофспіл­ки Володимир Дмитришин. «Дуже добре, що ви знаходите можливість покращити своє життя. Адже спорт є органічним продовженням трудової діяльності, пра­ці на кожному робочому місці, однією з можливостей самореалізації та допома­гає знайти добрих друзів», – зазначив профспілковий лідер.

З початком змагань спортсменів яскравим виступом привітали молоді вихованці профспілкового Палацу куль­тури, які порадували гостей музично-те­атральним дійством.

А далі – нелегкі, азартні спортивні пе­регони, які тривали два дні. Зразу було видно, що всі спортсмени підготовлені та дійсно гідні конкуренти.

«Своїм результатом ми, в цілому, за­доволені. Та головне для всіх нас – це не те, яке місце ми посіли, а те, що завдяки такому спортивному святу ми знайшли нових друзів, а дехто зустрів і тих, кого дуже давно не бачив», – розповів капітан збірної команди від ПАТ «Укргазвидобу­вання» Олександр Буданцев.

По закінченню змагань нагороджено кращих спортсменів. Перемогу в змаган­нях із футзалу виборола команда ПАТ «Укрнафта», а з волейболу – команда ПАТ «Укртрансгаз».

НАГОРОДИ – КРАЩИМ

Перед урочистим зібранням проф­спілкового активу пройшла робоча зу­стріч Голови Федерації профспілок України Григорія Осового, голови Укрнафтогазпрофспілки Володимира Дми­тришина з головами первинних, об’єднаних, територіальних і міжрегіональ­них профспілкових організацій Укрнафтогазпрофспілки. Під час зустрічі учасники мали змогу обмінятися думка­ми з приводу соціально-трудових відно­син в країні, впливу ФПУ, всеукраїн­ських профспілок на захист трудових прав, удосконалення соціального стра­хування, пенсійного забезпечення укра­їнців, розширення соціального діалогу.

Святковий концерт розпо­чався привітальними сло­вами голови Укрнафто­газпрофспілки Воло­димира Дмитриши­на, Голови ФПУ Григорія Осового та голови ОПХО Сергія Тесленка.

Кращі члени профспілки галу­зі нагороджені по­дяками, грамота­ми і почесними від­знаками Федерації профспілок України та Професійної спілки пра­цівників нафтової і газової промисловості України.

Зокрема, почесну відзнаку «Заслуже­ний працівник профспілок України» Григорій Осовий вручив Михайлу Драб­чуку, який понад 25 років очолює пер­винну профорганізацію нафтогазовидо­бувного управління «Бориславнафто­газ», виправдовує довіру спілчан і успішно захищає їхні трудові та соціаль­но-економічні права.

Нагрудного знака ФПУ «Профспілко­ва відзнака» за активну роботу удостоєні лідери профорганізацій Тамара Рудако­ва, Сергій Домненко та Павло Терентьєв, а також відзначені іншими нагородами ФПУ та Укрнафтогазпрофспілки кілька десятків профспілкових активістів.

А далі відбулася неповторна двого­динна феєрія з унікальною програмою – святковий концерт з нагоди ювілею Укрнафтогазпрофспілки, який для всіх глядачів підготували працівники Пала­цу культури, учасники художньої само­діяльності та дитячих творчих колекти­вів. У концертній програмі взяли участь аматорські колективи художньої само­діяльної творчості профспілкового Па­лацу культури, а саме: народний колек­тив танцю «Червона калина», підготовча дитяча студія «Калинонька», вокальна студія «Маестро», народний хор пісні «Сяйво», студія естрадного танцю «Нон- Стоп», вокальна студія «Гармо­нія», зразкова спортивно- хореографічна студія «Грація» та солісти Наталія Домненко – економіст фінансо­вого відділу, Ната­лія Полякова, Інна Полупан – художні керівни­ки профспілково­го Палацу культу­ри та Володимир Горлов – оператор з добування газу.

Вдячні гості свята щиро і тепло вітали вико­навців.

КОНСТРУКТИВНА РОБОТА ДАЄ РЕЗУЛЬТАТ

У зв’язку з 40-річчям від дня заснування Укрнафтогазпрофспілки про роботу об’єднаної профспілкової організації ПАТ «Укргазвидобування» ми вирішили дізна­тися у її керівника Тамари Рудакової.

Сьогодні ПАТ «Укргазвидобування» – основне підприємство з видобування природного газу i газового конденсату в Україні. У 2016 році підприємствами То­вариства видобуто 14,6 млрд куб. м газу, що складає 75% всього видобутку в Україні, а також видобуто понад 20% на­фти та конденсату. З квітня 2016 року компанія почала випускати бензини, що відповідають нормам не нижче Євро 5. Наразі ПАТ «Укргазвидобування» пла­нує реалізувати стратегію «20/20», яка передбачає збільшення видобутку при­родного газу до 20 млрд куб. м у 2020 році, підвищення економічної віддачі активів компанії, реформування ефек­тивного внутрішнього управління, бо­ротьбу з корупцією та дерегуляцію.

Об’єднану профспілкову організацію й об’єднаний профком ПАТ «Укргазвидо­бування» створено 20 травня 1993 року. Уже з перших днів діяльності профспіл­кові активісти спрямували свою роботу в основному на соціально-економічний захист працівників, розвиток і вдоскона­лення колективно-договірних відносин у філіях компанії, посилення громад­ського контролю за виконанням законо­давства про працю та охорону праці, умов Галузевої угоди та колективного договору.

На сьогодні об’єднана профспілкова організація ПАТ «Укргазвидобування» налічує понад 28 тис. спілчан, активісти профспілки працюють у 21 первинній ор­ганізації.

Основним документом, що регулює трудове і соціальне життя трудового ко­лективу Товариства, є колективний до­говір, який неухильно виконується.

Керівництво та профком ПАТ «Укргазвидобування» усвідомлюють свою відповідальність за збереження робочих місць, створення умов для гідної та без­печної праці, належний рівень оплати праці, соціальний розвиток трудового колективу і загалом – нарощування ви­добутку вітчизняного газу, гарантуван­ня енергетичної незалежності та безпеки України.

Обидві сторони добре розу­міють, що успішне виконання виробничих програм можливе лише за умови створення гід­них, безпечних умов праці та забезпечення працівників гід­ною заробітною платою.

«Завдяки конструктивному співробітництву адміністрації й профспілкової організації ПАТ «Укргазвидобування» трудовий колектив успішно виконує виробничі завдання, розповідає голова об’єднаної профорганізації ПАТ «Укргаз­видобування» Тамара Рудако­ва, вчасно виплачуються та зростають зарплата та премії працюючим, заохочувальні ви­плати працівникам і непрацю­ючим пенсіонерам, вирішу­ються соціально-побутові пи­тання, проводиться активна культурно-масова й спортив­но-оздоровча робота».

У Товаристві багато уваги приділяєть­ся покращенню побутового обслугову­вання працівників. Важливими вектора­ми роботи в цьому напрямі є турбота та контроль за належним станом існуючих їдалень, кімнат відпочинку, душових та створенням нових соціальних об’єктів для покрашення побутових умов працю­ючих. Якісні спецодяг і спецвзуття та­кож є запорукою ефективної та безпеч­ної роботи працівників, спрямованої на виконання плану виробництва газу.

У філіях Товариства створені колекти­ви художньої самодіяльності. Як при­клад, за ініціативою нинішнього голови первинної профспілкової організації га­зопромислового управління «Полтава­газвидобування» Володимира Мазура створені вокально-інструментальні гур­ти «Факел» на Гадяцькому промислі та «Голуба магістраль» на Яблунівському промислі ГПУ «Полтавагазвидобуван­ня», які є справжньою окрасою всіх свят та урочистостей підприємства.

Понад 40 років при профспілко­вому комітеті ГПУ «Полтавагаз­видобування» функціонує клуб любителів водного туризму «Сві­точ». Мета його створення – залу­чення до туризму працівників підприємства та їхніх сімей, ак­тивний відпочинок, походи вихід­ного дня, відвідування пам’яток української історії та культури.

Традиційними для життя профспілки стали щорічні куль­турно- й спортивно-масові заходи. Як приклад – 7-ма спартакіада працівників ПАТ «Укргазвидобу­вання», яка нещодавно пройшла в селищі Донець Харківської об­ласті. За ініціативою профкомів і при безпосередньому порозумін­ні й підтримці адміністрацій фі­лій Товариства організовуються екскурсії для працівників, непра­цюючих пенсіонерів і членів їх­ніх сімей історичними місцями України, колективні виїзди на відпочи­нок вихідного дня та святкові заходи до галузевих та державних свят. З актив­них працівників Товариства формують­ся команди та колективи для участі в спортивних змаганнях, фестивалях і се­мінарах, які проводяться Центральною радою профспілки.

«Лише за минулий рік за фінансової підтримки Товариства ми оздоровили понад 3 тис. спілчан і 2,9 тис. їхніх ді­тей», – зазначає Тамара Рудакова.

ПЕРВИНКА – ЕПІЦЕНТР СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ В КОЛЕКТИВАХ ГАЛУЗІ

Сьогодні колектив ГПУ «Шебелинка­газвидобування» ПАТ «Укргазвидобу­вання» забезпечує видобування понад 8,2 млрд куб. м газу, що становить понад 56% видобутку Товариства. У колективі працюють понад 3400 членів профспілки, руками і розумом яких забезпечується виконання всіх виробничих завдань.

«Профспілкова організація газопро­мислового управління «Шебелинкагазви­добування» створена у 1957 році, з почат­ком освоєння родовища газу, – розповідає голова первинної профспілкової органі­зації підприємства Сергій Домненко. – З моменту створення підприємства у сели­щі Донець з’явилися дитячі садочки, бі­бліотеки, санаторій-профілакторій, су­часний спортивний комплекс».

Профспілковий комітет тісно співпра­цює у вирішенні соціальних питань з ке­рівництвом підприємства, надає постій­ну допомогу Палацу культури, гордістю якого є його вихованці – народний танцю­вальний колектив народного танцю «Чер­вона калина», зразковий дитячий колек­тив «Грація», народний хор «Сяйво».

«Розуміючи, що відновлення здоров’я, відпочинок і організоване дозвілля – не­одмінні супутники продуктивної праці, особливу увагу в своїй роботі у рамках виконання колективного договору при­діляємо оздоровленню працівників та членів їхніх сімей, – зазначає Сергій До­мненко. – Минулого року ми оздоровили 904 дитини, 729 працівників оздоровили­ся за рахунок підприємства, в тому числі за кошти профкому.

Наші аматорські команди беруть участь у районних та обласних спортив­них змаганнях. Так, цього року дитяча футбольна команда стане учасником першості Харківської області з футболу серед дитячих та юнацьких спортивних шкіл, готується до участі в обласних змаганнях з боксу команда боксерів. Цьогоріч ми вже провели 11-ту Зимову спартакіаду першості профспілки з 14 видів спорту, змагання з підлідного риб­ного лову «Мормишка 2017», спортивно- розважальну програму «Мама, тато, я – спортивна сім’я».

Газопромислове управління «Шебе­линкагазвидобування» продовжує роз­виватися, нарощує видобуток так необ­хідного Україні вітчизняного природно­го газу, водночас розширюються можли­вості для високопродуктивної праці, гід­ної її оплати, охорони праці, відновлен­ня професійної працездатності членів профспілки за рахунок організованого дозвілля, широкої культурно-масової і фізкультурно-оздоровчої роботи.

Таким чином, продуктивний соціаль­ний діалог адміністрації та профспілко­вого комітету сприяє успішному вико­нанню виробничих програм, дає кон­кретні позитивні результати для праців­ників та їхніх родин.

ІЗ ПЕРШИХ ВУСТ

Тамара РУДАКОВА, голова об’єднаної профорганізації ПАТ «Укргазвидобування»:

«Завдяки конструктивному спів­робітництву адміністрації й профспілкової організації ПАТ «Укргазвидобування» трудовий колектив успішно виконує виробничі завдан­ня, вчасно виплачуються і зростають зарплата та премії працюючим, заохочувальні виплати працівникам і непрацюючим пенсіонерам, ви­рішуються соціально - побутові питання, про­водиться активна культурно - масова й спор­тивно - оздоровча робота».

Сергій ДОМНЕНКО, голова первинної профорганізації ГПУ «Шебелинка­газвидобування» ПАТ «Укргаз­видобування»:

«Профспілкова організація ГПУ «Шебелинкагазвидобування» створена у 1957 році, з почат­ком освоєння родовища газу. Сьогодні колектив підприємства забезпечує видобування понад 8,2 млрд куб. м газу, що становить понад 56% видобутку Товариства. Тут працюють понад 3400 членів Укрнафто­газпрофспілки, руками і розумом яких забез­печується виконання всіх виробничих завдань».

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання