« на головну 27.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Особистість

«МИРГОРОДКУРОРТ» – 100 РОКІВ ЗДОРОВ’Я!

«МИРГОРОДКУРОРТ» – 100 РОКІВ ЗДОРОВ’Я!

Профспілковий комплекс лікувально-оздоровчих закладів «Мир­городкурорт» на Полтавщині відсвяткував свій сторічний ювілей. Але за кулісами цього моменту – моменту визнання, овацій, пошани та вдячності кожного, від Президента до пацієнтів – за святковими кулісами курортного Палацу культури залишився довгий і склад­ний шлях постійної кропіткої роботи задля здоров’я та відчуття гар­монії кожного відвідувача.

В ікова історія визнаного кращого світо­вого курорту нараховує мільйони вдячних гостей з 35 країн. Урочисте святкування Дня народження перли­ни українського санаторного лікування про­йшло за участю тисяч гостей з усіх куточків країни, вдячних пацієнтів і місцевих меш­канців, для яких курорт «Миргород» – фунда­мент усього міста.

«Курорт «Миргород» – сонячна квітка!»

Святкова програма тривала три дні й роз­почалася з молебня за мир в Україні та покла­дання квітів до пам’ятника засновнику «Мир­городкурорту» Івану Зубковському, який на початку ХХ століття вперше доручив вивчити властивості миргородської води та побуду­вав на цьому місці лікувальне відділення на п’ять ванн. «Кожного дня біля меморіалу сто­ять квіти від людей, яким курорт подарував здоров’я. Завдяки цьому він отримав всесвітнє визнання», – говорить генеральний директор курорту, заслужений лікар України, кандидат медичних наук Олександр Гавловський.

Виступ міського муніципального орке­стру, народних артистів України, «Миргород­ські вечорниці», учнівський танцювальний флешмоб «Курорту – 100», світломузичне шоу, виставка-ярмарок народних умільців, майстер-класи гончарів, змагання та імпро­візації вільних музикантів розважали вдяч­них гостей свята. Гранд-концерт «Курорт «Миргород» – сонячна квітка!» у Палаці куль­тури тривав 3 години – для залу виступали Національний президентський оркестр, На­ціональний заслужений український народ­ний хор України ім. Григорія Верьовки, опер­ні співаки і заслужені солісти країни.

Санаторій привітали з ювілеєм Голова Фе­дерації профспілок України Григорій Осо­вий, заступник Голови ФПУ Володимир Саєн­ко, голова Профспілки працівників охорони здоров’я України Вікторія Коваль, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ірина Сисоєнко, представники місцевої влади та ін. На адресу курорту звучали подяки від Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та Голови Україн­ського парламенту Андрія Парубія.

«Миргородкурорт» – зразковий приклад не лише для всіх профспілкових санаторіїв, у нього є чому повчитись і найзнаменитішим оздоровницям світу. Бажаю чудовому колек­тиву цього закладу зустріти наступні ювілей­ні дати із сьогоднішнім керівником, справ­жнім господарем Олександром Гавловським. Та продовжувати щороку доводити, що сана­торно-курортна база ФПУ – одна з кращих у світі», – зазначив заступник Голови Федера­ції профспілок Володимир Саєнко.

Вдала стратегія санаторно-курортного комплексу та цільові інвестиції коштів у роз­виток підприємства дозволили активно роз­вивати лікувально-оздоровчу базу. У «Мирго­родкурорті» суттєво розширилися напрями реабілітації, було осучаснено обладнання, впроваджено новітні методики й ефективно застосовується більше 300 лікувальних і діа­гностичних процедур.

За словами генерального директора курор­ту, заслуженого лікаря України, кандидата ме­дичних наук Олександра Гавловського, все це стало можливим завдяки ро­боті зла­годженого колективу, натхненного не лише на допомогу людям, а й постійний професійний саморозвиток: «Наші лікарі добре відомі у на­уковому світі своїми дослідницькими робота­ми, активно співпрацюють з науково-дослідни­ми центрами не лише в Україні, а й за кордо­ном. Спираючись на столітній досвід та сучас­ні дослідження, тут розробили цілу низку оздо­ровчих програм, які дозволили крім профіль­них гастроентерологічних створити більше десяти реабілітаційних відділень, що надають можливість ефективно проводити комплексне оздоровлення всього організму».

Кохання з першого ковтка мінеральної води

«Миргородкурорт» дуже різний – самих санаторіїв тут чотири, кожен має свій колек­тив професіоналів, спеціалізацію, унікальне медичне обладнання найкращих виробників, перевірені методики лікування та індивіду­альний підхід, базис якого вироблено за роки досліджень і наукових відкриттів.

Десятки гектарів території сприймаються по-різному й кожним відвідувачем, різні вра­ження складає курорт у своїх сезонних і на­віть ранкових-вечірніх проявах. Єдиним для кожного пацієнта залишається підтвердже­на ефективність лікування, європейський рі­вень комфорту проживання та безумовна якість медичних послуг і процедур.

І майже кожен їде з Миргороду з думкою, що «обов’язково потрібно встигнути наступ­ного разу…». Адже курорт «Миргород» – це кохання якщо не з першого погляду, то з пер­шого ковтка мінеральної води й до останньо­го дня курсу лікування, який пацієнти зустрі­чають вже здоровішими.

Тут, у Миргороді, обов’язково потрібно пройти всі 43 гектари парку – це також частина санаторно-курортного ліку­вання: теренкур, тобто лікувальна ходьба. «Тропи здоров’я» на ку­рорті вимощені брущаткою й пронизують вітіюватими по­воротами всю територію. Слід відвідати старовинний собор Успіння Пресвятої Бо­городиці, чиї дзвони ще 100 років тому сповістили про початок будівництва оздо­ровниці. Пройти по тонень­ких містках у такт помірно­му руху чорних лебедів – гос­подарів місцевого ставка.

І з прискіпливістю дослідити кожен мальовничий закуточок ве­личезного курорту, пройтись березови­ми гаями та сосновими борами, уздовж «Млину здоров’я», квіткових садів, дизайнер­ських скульптур і світломузичного фонтана. Осідлати місцеву гордість – буланого коня, як заповідав Павло Чубинський. Проїхатись по «Миргороду» в справжній кареті взимку й на велорикші (повозці, що кріпиться до велоси­педа) влітку. Потерти варе­ник на статуї козака Пацюка – на щастя. Випити кави, зу­стрічаючи ранок на піщано­му березі річки Хорол.

Провести час наодинці з цілющою природою на пові­трі, насиченому фітонцида­ми, відпочити в комфорта­бельних номерах європей­ської якості чи одночасно з лікуванням отримати по­вноцінну культурну програ­му – від концертів і «танцю­вальної терапії» до турис­тичних маршрутів Полтав­щини.

Кращі методики лікування та доведена ефективність

Але, насамперед, коли йде мова про «Мир­город» – вона про лікування. На модернізацію устаткування тут щороку витрачають близь­ко 15 млн гривень. «Миргородкурорт» за всіма показниками є лідером санаторно-курортної сфери нашої держави. Всі його оздоровниці мають вищий рівень акредитації.

Миргородська вода, яка використовується для оздоровлення в ПрАТ «Миргородкурорт», добувається з родовища юрського періоду на глибині 700 метрів і визнана найзахищені­шою від зовнішніх впливів в Україні. Мікро­елементи лишаються у воді лише кілька го­дин, тож тільки в профспілковому санаторії можливо оздоровитись справжньою мирго­родською водою безпосередньо з джерела.

Олександр Гавловський зазначає, що в усіх санаторіях комплексу успішно лікують захво­рювання шлунка, печінки, підшлункової зало­зи, жовчного міхура та кишечнику. Точна діа­гностика, індивідуальні програми оздоровлен­ня з урахуванням всіх виявлених захворювань, комплексний підхід, що об’єднує цілющу силу природних лікувальних чинників, збалансова­не дієтичне харчування екологічно чистими продуктами, всі переваги широкого спектра фізіотерапевтичного лікування, великий вибір можливостей активного відпочинку дають не­перевершені результати оздоровлення шлун­ково-кишкового тракту, відновлюють нормаль­ний обмін речовин та захисні сили організму.

Крім того, «Миргородкурорт» вважається одним з кращих у світі за ефективністю ліку­вання цукрового діабету. Саме на базі мирго­родської оздоровниці створено Всеукраїн­ський центр санаторно-курортної реабіліта­ції дітей та підлітків, хворих на цю недугу.

Тут успішно лікують і неспецифічні за­хворювання бронхо-легеневої системи, щито­подібної залози, захворювання серцево-су­динної, нервової та сечостатевої систем, ор­ганів опори і руху, про­водять реабілітацію піс­ля онкологічних захво­рювань. На «Миргород­курорті» першими в Україні створили відді­лення для реабілітації постраждалих від Чор­нобильської катастро­фи, напрацьовані найе­фективніші методики. Високі результати ліку­вання на курорті після інфарктів міокарда і не­стабільної стенокардії, оперативних втручань на серці та судинах.

Представники комплексу наголошують, що саме після лікування на курорті «Мирго­род» у сім’ях, які по кілька років страждали на безпліддя, народились десятки дітей.

З 28 квітня 1917 року, коли «Миргород» почав перший у своїй історії курортний сезон, минули ювілейні 100 років.

Сьогодні ж віковий годинник почав відбивати сто перше продовження бага­тої на визнання, збережені здоров’я, ви­лікувані хвороби, медичні звершення та щасливі серця гостей історії «Миргород­курорту» – кращої світової оздоровниці.

З днем народження, профспілкова гор­досте України!

20.05.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання