« на головну 26.10.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1260)
03
Жовтень
 
Інтерв’ю
 
ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ

ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ


РУБРИКИ


Передплата





Статті Офіційно

ПРОФСПІЛКИ ВІННИЧЧИНИ ПРОТИ УРЯДОВИХ ПРОПОЗИЦІЙ

ПРОФСПІЛКИ ВІННИЧЧИНИ ПРОТИ УРЯДОВИХ ПРОПОЗИЦІЙ

Федерація профспілок об­ласті звернулася до народ­них депутатів України від Вінниччини з вимогою від­хилити урядові пропозиції до Бюджетної декларації на 2025-2027 роки щодо запровадження мораторію на підвищення основних державних соціальних стандартів і гарантій, які уряд пропонує встановити в порушення чинного зако­нодавства та Конституції України.

СПО об’єднань профспілок, який є стороною соціального діа­логу, відповідно до законодав­ства своєчасно направив до уря­ду аргументовані Профспілкові пропозиції до проєкту Бюджет­ної декларації на 2025-2027 роки щодо підтримання життєвого рівня людей в умовах воєнного стану та інфляційних зростань цін, тарифів та вартості послуг. Однак, пропозиції профспілок повністю проігноровані урядом.

Тим самим, влада вкотре не виконує свої прямі зобов’язання щодо встановлення економічно обгрунтованих розмірів осно­вних державних соціальних стан­дартів – прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати, ігнорую­чи чинне законодавство та кон­ституційні норми і міжнародні зобов’язання України.

Вважаємо такі дії неприпусти­мими, особливо сьогодні, коли Україна вступила у переговор­ний процес щодо набрання член­ства в ЄС, де переважає верховен­ство права.

Від прийняття таких рішень постраждають усі – працівники, пенсіонери, безробітні, інші соці­ально вразливі категорії грома­дян. І сама держава постраждає через недоотримання надхо­джень у вигляді податків і зборів, які вкрай необхідні для забезпе­чення обороноздатності країни.

Переконані, що намагання уряду вирішити проблеми держа­ви за рахунок фактичного гра­бунку людей, які самовідданою працею, ризикуючи життям, за­безпечують обороноздатність країни і функціонування еконо­міки, є величезною помилкою.

Ми вимагаємо, щоб народні де­путати України від Вінниччини не голосували за урядові пропо­зиції до Бюджетної декларації на 2025-2027 роки щодо запроваджен­ня мораторію на підвищення основних державних соціальних стандартів, а домагалися вста­новлення основних державних со­ціальних стандартів – прожитко­вого мінімуму і мінімальної зарп­лати – відповідно до рівня, визна­ченого чинним законодавством України і Конвенціями Міжна­родної організації праці та ЄС.

ПРИЙНЯТО НА ЗАСІДАННІ ПРЕЗИДІЇ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

ВІДПОВІДЬ ФПУ ВІД ДЕПУТАТСЬКОЇ ГРУПИ «ДОВІРА»

Голова Депутатської групи «Довіра» у ВРУ Олег Кулініч поінформував Голову ФПУ Григорія Осового про розгляд Заяви ФПУ з приводу намі­рів КМУ ввести мораторій на на­ступні три роки на підвищення основних державних соціальних стандартів і гарантій.

У листі повідомляється, що напрацювання профспі­лок доведено до відома народних депутатів – членів депутатської групи «Довіра» і будуть враховані в рам­ках законотворчої діяльності під час опрацювання про­єкту Державного бюджету на 2025 рік.

Нагадуємо, що ФПУ ухвалила Заяву у зв’язку із намі­рами Кабінету Міністрів України «заморозити» на 3 роки розміри мінімальної заробітної плати, прожиткового мі­німуму та посадових окладів у бюджетній сфері, що пе­редбачено у схваленій урядом Бюджетній декларації на 2025-2027 роки (постанова КМУ від 28.06.2024 № 751).

На переконання профспілок, у разі прийняття тако­го рішення постраждають всі верстви населення і дер­жава через недоотримання надходжень у вигляді по­датків і зборів до бюджетів всіх рівнів та Пенсійного фонду. Це негативно позначиться й на обороноздат­ності держави.

 

НАУКОВЦІ ОБГОВОРЯТЬ РЕФОРМУ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Академія праці, соціаль­них відносин і туризму Федерації профспілок України за підтримки Про­єкту USAID «Підвищення ефективності роботи і під­звітності органів місцевого само­врядування» («ГОВЕРЛА») за­прошує до участі у роботі ІX Всеу­країнської нау­ково-практичної конференції «Муніципальна реформа в кон­тексті євроінте­грації України: позиція влади, науковців, профспі­лок та громадськості».

Захід відбудеться 6 вересня 2024 року у змішаному форматі – офлайн/онлайн.

Мета конференції – форму­вання єдиного бачення напрямів муніципальної реформи в Укра­їні відповідно до європейських принципів і стандартів на основі співставлення позицій з цього питання влади, науковців та ін­ститутів громадянського сус­пільства, зокрема, профспілок, об’єднань органів місцевого са­моврядування, громадських ор­ганізацій тощо.

До участі в науковому заході запрошуються викладачі та ас­піранти закладів вищої освіти, науковці, представники органів державної влади та органів міс­цевого самоврядування, громад­ські та профспілкові діячі, всі хто опікується питаннями успішного проведення муніци­пальної реформи в Україні від­повідно до європейських прин­ципів і стандартів.

За підсумками Конференції будуть прийняті відповідні Ре­комендації. Виступи учасників Конференції будуть узагальнені у збірці матеріалів, яка плану­ється до опублікування до кінця вересня 2024 року.

Деталі – на веб-сторінці АПСВТ https ://www .socosvita .kiev .ua /

АКАДЕМІЯ ПРАЦІ, СОЦІАЛЬНИХ ВІДНОСИН І ТУРИЗМУ ФПУ

 

 

10.10.2024



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

25.10.2024 21:44

11.10.2024 22:50

10.10.2024 22:03

08.09.2024 21:09

23.08.2024 22:29

23.08.2024 22:00

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання