« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Офіційно

У МКП СТУРБОВАНІ АРЕШТОМ ПРОФСПІЛКОВОГО МАЙНА

У МКП СТУРБОВАНІ АРЕШТОМ ПРОФСПІЛКОВОГО МАЙНА

У Міжнародній кон­федерації профспі­лок (МКП) глибоко стурбовані нещо­давнім арештом за рішенням суду майна Федера­ції профспілок України та її членських організацій, вклю­чаючи Будинок профспілок у м. Києві, побудований за ра­хунок членських внесків у 1980 році та відновлений профспілками після пожежі під час Революції гідності за фінансової підтримки проф­спілок світу .

Про це йдеться в листі гене­рального секретаря МКП Шаран Барроу до Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Дени­са Шмигаля та спікера Верхо­вної Ради України Дмитра Ра­зумкова.

МКП, яка представляє понад 200 млн працівників із 163 країн та територій у складі 332 націо­нальних профцентрів, у тому числі України, наголошує, що дії щодо відчуження профспілково­го майна суперечать рішенню Європейського суду з прав люди­ни, в якому чітко підтверджено принцип недоторканності проф­спілкової власності, а також за­значено, що вилучення проф­спілкової власності в інтересах держави суперечить статті 1 Єв­ропейської конвенції з прав лю­дини.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ


Шаран Барроу,

генеральний секретар Міжнародної конфедерації профспілок:

«Україна є важливим членом міжнародного співтовариства і повинна вжити всіх можли­вих кроків задля дотримання своїх міжнародних зобов’язань, включаючи міжнародні трудові стандар­ти, права людини та громадянські свободи».

 


КНПБ ПЛІЧ-О-ПЛІЧ З БРАТАМИ І СЕСТРАМИ З УКРАЇНИ

К о нфедерація незалежних профспілок Болгарії (КНПБ) також висловила глибоке за­непокоєння жорсткою антипрофспілковою та антитрудовою по­літикою української влади, яка порушує конституційні й між­народні норми щодо трудових, соціальних та економічних прав працівників і проф­спілок.

«Маніпуляції з Тру­довим кодексом є ще од­ним свідченням того, що влада намагається запровадити дискримі­наційні трудові та анти­профспілкові норми. У цивілізованому світі такі дії неприйнятні.

КНПБ рішуче висту­пає на боці своїх братів та сестер – спілчан, на боці усіх українських трудящих, на знак про­тесту проти репресій української влади про­ти профспілок. Ми стої­мо пліч-о-пліч з вами у ці важкі часи!», – зазна­чається в листі голови КНПБ Пламена Дими­трова.

 


МІЖНАРОДНА ПІДТРИМКА ФПУ

Національна конфедерація профспілок Молдови від іме­ні 350 тис. спілчан країни звернулась до Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з приводу ситуації, що склала­ся у Федерації профспілок України.

У листі зазначається: «Із засобів масової інформації ста­ло відомо про рішення Печерського районного суду м. Києва про арешт будівлі Будинку профспілок та іншої не­рухомості. Ми здивовані цим рішенням і вважаємо його неправильним».

 

ЄКП ОСВІТИ ІНФОРМУЄ ПРО УКРАЇНСЬКІ ПРОТЕСТИ

«В Україні три­ває масштаб­на атака на права праців­н и к і в т а профспілок» – під таким за­головком вийшла стаття на офіційному сайті Європей­ського комітету профспілок освіти, в якій поінформова­но про акції протесту проф­спілок 2–3 грудня 2020 року.

У статті йдеться про те, що утиски прав трудящих змуси­ли українські профспілки мо­білізуватися та вийти на ву­лицю і пікетувати Верховну Раду України.

Профспілки вимагають вилучити з парламенту зако­нопроєкти, що підривають соціальні та профспілкові права, а також передбачити додаткове фінансування осві­ти, науки, охорони здоров’я, оборони й авіабудування, ін­ших галузей у Державному бюджеті на 2021 рік.

Європейський комітет профспілок освіти наголошує, що Профспілка працівників освіти і науки України висуну­ла власні вимоги до парламен­ту та Уряду щодо вирішення проблем освіти і науки. Серед основних вимог – належне фі­нансове забезпечення освіт­ньої галузі, підвищення заро­бітних плат педагогам, обов’язкове державне страху­вання освітян на випадок за­хворювання на COVID-19 тощо. ЄКПО уважно стежить за розвитком подій і солідар­ний з освітянами України.

ПРЕС-СЛУЖБА ПРОФСПІЛКИ

ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

 

 

20.12.2020



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання