« на головну 18.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Офіційно

Профспілки не погодили зміни до законопроекту про соціальний діалог

Профспілки не погодили зміни до законопроекту про соціальний діалог

СПО об’єднань профспілок розглянув законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про соціальний діалог в Україні» щодо участі громадськості у соціальному діалозі» (реєстр. № 10191) та не погодив його через намагання послабити позицію профспілок у соціальному діалозі.

У листі Голови СПО об’єднань профспілок Гри­горія Осового до Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайня­тості та пенсійного забезпечення зазначаєть­ся, що відповідно до закону, соціальний діа­лог – це процес визначення та зближення позицій, досяг­нення спільних домовленостей та прийняття узгоджених рішень сторонами соціального діалогу, які представля­ють інтереси працівників, роботодавців та органів вико­навчої влади й місцевого самоврядування.

Профспілки пропонують доопрацювати зазначений за­конопроект та врахувати те, що сторонами соціального діа­логу протягом останнього часу напрацьовано низку пропо­зицій, у тому числі законодавчих, щодо залучення громад­ськості до участі в соціальному діалозі на всіх рівнях.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

ФПУ захищає права спілчан на належне їм майно

Федерація профспілок України рішуче виступає за припинення подань і звернень до гос­подарських судів щодо позбавлення профспілок права власності на належне їм майно.

Н а жаль, очікуван­ня того, що ре­зультатом про­веденої робочої зустрічі керівни­цтва ФПУ і Генеральної про­куратури, за підсумками якої були надані рекоменда­ції прокурорам нижчого рів­ня, стане зупинення судових проваджень або ініціювання (за зверненням Фонду держ­майна) нових позовів органів прокуратури до господар­ських судів про позбавлення профспілок права власності на належне їм майно, не справдилися.

Практика звернень до гос­подарських судів продовжу­ється. Підтвердженням цьо­го є звернення 15 травня 2019 року до Господарського суду Полтавської області заступ­ника прокурора Кремен­чуцької місцевої прокурату­ри з відповідним позовом щодо позбавлення права власності профспілок на бу­дівлю туристичного готелю «Кремінь» у м. Кременчук.

У зв’язку з цим Голова ФПУ Григорій Осовий у своє­му зверненні до заступника Генерального прокурора України Анжели Стрижев­ської закликав Генпрокура­туру України зупинити такі неправомірні дії в подальшо­му і вимагав відкликати за­значену вище позовну заяву.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

Профспілкова сторона вимагає термінового повернення боргів застрахованим особам

30 травня представниками держави було зірвано засідання правління Фонду соціального страхування України, на яко­му планувалось віднайти шляхи вирішення проблеми за­боргованості Фонду перед застрахованими особами.

У зв’язку із цим профспілкова сторона у складі правління Фонду соціального страху­вання України поширила Заяву, в якій висловила обу­рення діями представників держави та вимагає терміново розпочати виправ­лення фінансової ситуації Фонду і своє­часного забезпечення матеріальних прав застрахованих осіб.

У Заяві йдеться, що фінансове станови­ще Фонду доведено до небезпечної межі, а реальна перспектива його фінансової дес­табілізації загрожує дискредитацією та втратою довіри громадян до всієї системи соціального страхування і держави, як гаранта її діяльності. Тому покинувши засідання правління 30 травня, державна сторона вкотре засвідчила своє небажан­ня вирішувати проблему фінансової ста­білізації Фонду соціального страхування.

УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ

І ПЕНСІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

10.06.2019



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання