« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Офіційно

ЗВЕРНЕННЯ ГОЛОВИ ФПУ ГРИГОРІЯ ОСОВОГО ДО КЕРІВНИКІВ ЧЛЕНСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ФПУ

ЗВЕРНЕННЯ ГОЛОВИ ФПУ ГРИГОРІЯ ОСОВОГО ДО КЕРІВНИКІВ ЧЛЕНСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ФПУ Шановні колеги!

У членських організаціях ФПУ триває звітно-виборна кампанія, під час якої під­биваються підсумки, визна­чаються завдання на май­бутнє, обираються проф­спілкові лідери та форму­ються колегіальні органи, які здатні професійно орга­нізувати роботу із захисту законних прав та інтересів трудящих. У більшості членських організаціях вже обрано делегатів на VII з’їзд ФПУ, відбувається також висування кандида­тів на посаду Голови Феде­рації.

Я щиро вдячний профактиву Полтавщини і Житомирщини, а також Профспілці працівни­ків рибного господарства України, які на своїх звіт­но-виборних конференці­ях і з’їзді висунули мою кандидатуру на цю ви­соку посаду, й готовий надалі, за умови ви­словлення мені довіри делегатами з’їзду, очо­лювати ФПУ, доклада­ючи знання та досвід для оновлення і побудо­ви сучасних профспілок – послідовних захисників прав простої людини.

За моєю участю розробле­но і Радою схвалено Стратегію модернізації ФПУ, особлива ува­га приділяється посиленню соці­ального захисту в умовах проведен­ня реформ у країні. Відновлюється Будинок профспілок. Реалізується Стратегія використання майна профспілок в інтересах працюючої людини.

Завдяки колегіальному стилю роботи вдалося започаткувати і прийняти Радою і Президією ФПУ важливі для профспілок рішення. Ми знаємо, що потрібно ще зроби­ти, аби посилити власний потенці­ал профспілок для дієвого захисту працівників.

Так склалося, що Рада ФПУ дові­рила мені 26 червня 2014 року очо­лити найчисельніше профспілкове об’єднання країни у період соціаль­но-економічної кризи, нинішнього загострення протиріч між працею і капіталом, катастрофічного падін­ня життєвого рівня трудящих, коли традиційні інструменти соціально­го діалогу вже не спрацьовують, і ми маємо діяти більш активно, на­віть агресивно. Ми висунули Уряду Трудовий ультиматум і вступили у колективний Трудовий спір з ним та роботодавцями, організували масові протестні акції під Кабмі­ном і Верховною Радою. Вперше в практиці ФПУ започаткувала діа­лог із депутатськими фракціями в парламенті з метою прийняття па­кету «соціальних» законопроектів. Про ці та інші дії йдеться в проекті Звіту Ради ФПУ про роботу за звіт­ний період, надісланому членам Ради, аби, так би мовити, «докапіта­лізувати» його.

З метою посилення впливу ФПУ на забезпечення трудових прав і со­ціальних гарантій працівників в умовах реформ і курсу на євроінте­грацію на розгляд VII з’їзду буде ви­несено низку проектів документів щодо розвитку та модернізації профспілкового руху, зміни статут­них норм. Визначатиметься Страте­гія діяльності Федерації профспі­лок України на 2016–2021 роки «Єв­ропейський вибір», яка має зазирну­ти за горизонт і зробити певні прив’язки до тих темпів і масштабів економічних та суспільних перетво­рень, що відбуватимуться в нашій країні.

Розраховую на вашу безпосеред­ню участь у підготовці з’їзду, адже звітуватимемо разом як члени Ради і Президії ФПУ.

Ми з вами визначили Порядок висунення кандидатур на посаду Голови ФПУ та розгляд документів кандидатів, що має допомогти членським організаціям краще підготуватися до проведення виборів, а кандидатам за­вчасно заявити про своє ба­чення подальшої діяль­ності ФПУ, в тому числі на шпальтах профспіл­кової газети. Вибори мають бути відкрити­ми, прозорими, легі­тимними, аби всі мали рівні можливості взя­ти в них участь. Наго­лошую на цьому.

Знаю, що вже висуне­ні інші кандидати на по­саду Голови ФПУ. Ціную їх професіоналізм та досвід, і сподіваюсь, що боротьба відбу­ватиметься за стратегічне бачен­ня подальшого розвитку Федерації профспілок України, а не на рівні особистісних оцінок, чорного піару, як часто це відбувається під час проведення політичних передви­борчих кампаній.

З повагою,

Григорій ОСОВИЙ,

Голова Федерації профспілок України

 

ПОРЯДОК ВИСУНЕННЯ КАНДИДАТУР НА ПОСАДУ ГОЛОВИ ФПУ ТА РОЗГЛЯД ДОКУМЕНТІВ КАНДИДАТІВ

Президія ФПУ 29 січня 2016 року затверди­ла Порядок висунення кандидатур на поса­ду Голови ФПУ та розгляд документів кан­дидатів, а також форму Анкети кандидата на посаду Голови ФПУ.

Документи щодо кандидатів на посаду Голови ФПУ подаються до 7 березня 2016 року Статут­ній комісії ФПУ відповідно до Порядку, за­твердженого постановою Президії ФПУ.

1. Кандидатури на посаду Голови ФПУ відповідно до пункту 2 статті 19 Статуту ФПУ висуваються член­ськими організаціями ФПУ. Президія ФПУ, Рада ФПУ, а також делегати з’їзду ФПУ можуть пропону­вати кандидатуру на посаду Голови ФПУ. На посаду Голови ФПУ можуть пропонувати себе кандидати шляхом самовисунення.

2. Відповідно до статті 40 Статуту ФПУ на посаду Голо­ви ФПУ може бути обраний громадянин України з ви­щою освітою, член профспілки, що входить до складу ФПУ та має стаж профспілкової роботи на штатних посадах у членських організаціях ФПУ не менше 5 ро­ків. Водночас згідно із статтею 43 Статуту ФПУ Голова ФПУ не може бути членом виборних органів будь-якої партії, входити до складу виконавчого органу юри­дичної особи, що має на меті одержання прибутку, за­йматися підприємницькою діяльністю.

3. До Статутної комісії ФПУ подаються такі докумен­ти щодо кандидатів на посаду Голови ФПУ:

l Анкета кандидата на посаду Голови ФПУ;

l документ, що підтверджує громадянство України;

l витяг із трудової книжки про стаж профспілкової роботи на штатних посадах у членських організаціях ФПУ;

l документ про вищу освіту;

l рішення виборного профспілкового органу про ви­сунення кандидатури на посаду Голови ФПУ (при прийнятті такого рішення);

l квиток члена профспілки;

l документ про сплату членських внесків за остан­ній календарний рік;

l письмову гарантію про вихід із членів виборних ор­ганів будь-якої партії, виконавчого органу юридичної особи, що має на меті одержання прибутку, припинен­ня підприємницької діяльності в разі обрання;

l інші документи на вимогу Статутної комісії ФПУ.

4. Статутна комісія ФПУ перевіряє документи канди­датів на посаду Голови ФПУ на їх відповідність вимо­гам Статуту ФПУ, інформує про це з’їзд ФПУ та вно­сить йому відповідні пропозиції.

5. Якщо висунення (самовисунення) кандидатури на посаду Голови ФПУ відбувається безпосередньо на засіданні з’їзду ФПУ, кандидат зобов’язаний подати документи, визначені пунктом 3 цього Порядку, Ста­тутній комісії ФПУ, яка вивчає подані матеріали та доповідає про свої висновки з’їзду.

Відповідно до статті 40 Статуту ФПУ на посаду Голови ФПУ може бути обраний громадянин України з вищою освітою, член профспілки, що входить до складу ФПУ та має стаж профспіл­кової роботи на штатних посадах у членських організаціях ФПУ не менше 5 років. Водночас згідно із статтею 43 Статуту ФПУ Голова ФПУ не може бути членом виборних органів будь- якої партії, входити до складу виконавчого ор­гану юридичної особи, що має на меті одержан­ня прибутку, займатися підприємницькою діяльністю.

27.02.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання