« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Офіційно

Звернення Президії Федерації профспілок України до членів профспілок з нагоди Дня міжнародної солідарності трудящих – 1 травня

Звернення Президії Федерації профспілок України до членів профспілок з нагоди Дня міжнародної солідарності трудящих – 1 травня Шановні спілчани, дорогі друзі!

Щиро вітаємо вас із Пер­шотравнем – святом миру і вільної праці! Це день трудівника, день солідарності та взаєм­ної підтримки трудящих усього сві­ту в прагненні жити в мирному, де­мократичному суспільстві.

Україна сьогодні переживає один з найдраматичніших моментів своєї історії, коли визначається не лише її подальший вектор суспільного роз­витку, а й сама доля незалежної дер­жави. Особливістю цьогорічного від­значення є те, що воно відбувається в складних умовах окупації частини території країни та війни і зовніш­ньої агресії на сході України.

Суспільні перетворення в Украї­ні пов’язані з низкою непопулярних дій влади, які супроводжуються па­дінням реальних доходів населен­ня, зростанням безробіття і заборго­ваності із заробітної плати, бідності серед працюючих людей, посилен­ням наступу на трудові права, згор­танням державних соціальних га­рантій. Замість пошуку економіч­них джерел наповнення бюджету, боротьби з корупцією, тіньовою еко­номікою Уряд вдався до політики жорсткої економії за рахунок про­стих людей, у тому числі пенсіоне­рів та молоді. Бажання української влади отримати західні кредити за будь-яку ціну призвело до зниження життєвого рівня громадян.

Політика «затягування пасків» викликає законний спротив у тру­дових колективах, адже, вирішую­чи економічні і соціальні проблеми, Уряд намагається перекласти весь тягар непопулярних реформ на пле­чі трударів, у той час як олігархи під час кризи і війни збагачують свої статки та вивозять їх за кордон.

Сьогодні суспільство очікує доле­носних реформ, а їх відсутність по­глиблює депресивні явища в держа­ві. Зростає соціальна напруга і невдо­волення в трудових колективах. Усе це вимагає від профспілок згуртова­ності та мобілізації сил на захист за­конних прав та інтересів працівни­ків, посилення соціального діалогу.

Федерація профспілок України закликає членські організації ФПУ широко відзначити 1 Травня під ло­зунгами:

• Так – економічному зростанню та проведенню реформ в Україні!

• Ні – політиці жорсткої еконо­мії, згортання соціальних гарантій!

• Так – підвищенню заробітних плат і пенсій!

• Ні – зростанню безробіття і зу­пинці підприємств!

• Так – боротьбі з корупцією, ті­ньовою економікою!

• Ні – бідності серед працюючих!

• Так – погашенню заборгова­ності з виплати зарплати працівни­кам та індексації грошових доходів населенню!

• Ні – обмеженню прав трудівни­ків на санаторно-курортне лікуван­ня та оздоровлення дітей!

• Так – дотриманню трудових прав працівників і профспілок!

Закликаємо вас, шановні спілча­ни, кому не байдужа власна доля і майбутнє своєї родини, хто вбо­ліває за цілісність і незалежність України, взяти активну участь у профспілкових заходах, присвя­чених Першотравню, під гаслом «Профспілки – за єдину Україну, мир і злагоду, право народу на гід­не життя!».

Президія ФПУ висловлює впев­неність, що Першотравневі заходи відбудуться організовано, сприя­тимуть вирішенню нагальних соці­альних проблем і зміцненню проф­спілкового руху в Україні.

Здоров’я, щастя вам і вашим ро­динам! Нехай у ваших оселях пану­ють мир, злагода та добробут!

28.04.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання