« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Офіційно

Відкритий лист уповноваженому Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях І.В. Геращенко

Відкритий лист уповноваженому Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях І.В. Геращенко

 Шановна Ірино Володимирівно!

14 жовтня 2014 року Ви в ефірі 5-го загальнонаціонального телека­налу заявили про нові провокації, заплановані на 15 жовтня із залу­ченням профспілок, зокрема: «Тре­ба розуміти, що триває виборча кампанія, і, за моєю інформацією, готуються подібні провокації із за­лученням профспілок. Очевидно, що за цим стоять певні політичні сили – хтось говорить, що це одна з демократичних партій, хтось гово­рить, що це «Опозиційний блок». Але мета одна – напередодні над­звичайно важливої події в Мілані… хтось зацікавлений, щоб у цих брудних ігрищах передвиборчих, роздмухувати ситуацію не тільки глави держави, а взагалі України, показуючи, що там проблеми не лише на Сході, а й у Києві».

Це викликало справедливе обу­рення членів профспілок і акти­вістів, сотнями надходять дзвінки до Федерації профспілок України, в яких прості люди висловлюють крайнє невдоволення таким ін­формаційним повідомленням.

ФПУ – найчисленніше проф­спілкове об’єднання, мета діяль­ності якого є вираження, пред­ставлення інтересів і захист прав членських організацій, координа­ція їх колективних дій, представ­ництво й захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілок. В основі реалізації поставлених перед профспілками завдань закладено мирний ненасильницький харак­тер дій, зокрема, політика соці­ального діалогу із соціальними партнерами – представниками Уряду і роботодавцями.

Уже п’ятий рік поспіль ФПУ ор­ганізовано, публічно проводить різні акції та заходи 7 жовтня у Всесвітній день дій за гідну пра­цю та 17 жовтня у Міжнародний день боротьби з бідністю. Про при­чину пікетування Уряду на під­тримку своїх вимог із питань за­хисту соціально-трудових і проф­спілкових прав працівників, за­тверджених на Всеукраїнському форумі профспілок 7 жовтня ц. р., було заздалегідь повідомлено Ка­бінет Міністрів України та широ­ко проанонсовано у ЗМІ.

Тому викликає подив Ваша пу­блічна заява щодо залучення проф­спілок до провокацій 15 жовтня в Києві. Більш того, не зрозуміло, на яких підставах робиться висновок про заангажований політичний ха­рактер попереджувальної всеукра­їнської акції протесту профспілок, які вийшли згідно з демократич­ною процедурою відстоювати ви­ключно свої соціально-економічні права. Викликає також обурення і спроба в ефірі загальнонаціональ­ного телеканалу сформувати нега­тивну громадську думку щодо чле­нів профспілок, які в законний спо­сіб вийшли під Кабмін і вимагали від Уряду забезпечити свої соціаль­ні, економічні і трудові права, га­рантовані Конституцією України. Припущення про те, що профспіл­ки вийшли в інтересах якоїсь полі­тичної сили і це є елементом деста­білізації в суспільстві та веде до по­слаблення позиції України напере­додні переговорів глави держави в Мілані, взагалі безпідставні.

Акція успішно відбулася за участі практично всіх профспіл­кових об’єднань, які представля­ють усі регіони і галузі економіки країни та охоплюють 10 млн. чле­нів профспілок. Вона пройшла ор­ганізовано, конструктивно та від­повідально, понад 5 тис. учасни­ків мітингу передали свої вимоги до Кабінету Міністрів, Верховної Ради і Адміністрації Президента України.

Проте це була попереджуваль­на акція. Якщо позитивної реакції влади не буде, профспілки мають наміри вжити більш рішучих дій на захист спілчан.

Федерація профспілок України, враховуючи, що поширена Вами інформація не відповідає дійснос­ті і негативно вплинула на імідж профспілок у суспільстві, закли­кає спростувати її у такий самий спосіб, яким вона була поширена – публічно, на 5-му загальнонаці­ональному телеканалі.

Григорій ОСОВИЙ,

Голова ФПУ

27.10.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання