« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Офіційно

Вітання Федерації профспілок України з нагоди Міжнародного Дня людей похилого віку, Дня ветерана

Вітання Федерації профспілок України з нагоди Міжнародного Дня людей похилого віку, Дня ветерана

 В усьому світі щорічно 1 жов­тня відзначається Міжна­родний день людей похи­лого віку, а в нашій держа­ві – ще й День ветерана, що засвідчує глибоку повагу і цивілі­зоване ставлення українського суспільства до найстарших пред­ставників громади, які закладали матеріальну базу незалежної дер­жави.

Щороку цього дня підбивають­ся підсумки та здійснюються захо­ди для вшанування і соціальної підтримки пенсіонерів, інвалідів, одиноких літніх людей. Федерація профспілок України та її членські організації активно долучаються до заходів з нагоди цієї події, оскільки ми переконані, що турбо­та про людей похилого віку – спра­ва всього суспільства, адже тепло людських сердець, моральна й ма­теріальна підтримка особливо від­чуваються у поважному віці.

З метою посилення уваги до по­треб людей похилого віку, їх уша­нування та соціальної підтримки ФПУ просить членські організації ФПУ, територіальні та первинні профспілкові організації всеукра­їнських профспілок взяти актив­ну участь в організації та прове­денні заходів у рамках Міжнарод­ного дня людей похилого віку та Дня ветерана.

ФПУ закликає громадськість і владу не залишатись байдужими до проблем літніх людей. Особли­во сьогодні, коли тяжка соціально-економічна ситуація в нашій кра­їні значно впливає на їх матері­альний стан. Переконані, що вете­рани, пенсіонери, які зробили так багато для розбудови нашої неза­лежної держави, заслуговують на гідне до них ставлення!

Розмір пенсій має бути достат­нім для того, щоб пенсіонеру ви­стачало на харчування, оплату мі­німального рівня комунальних платежів, придбання таких іноді життєво необхідних ліків…

Шановні ветерани, ваша праця, подвиг, ставлення до людей та ду­ховних цінностей – це приклад для наслідування сучасній молоді. Не­хай героїчні вчинки минулого на­дихають всіх нас на нові звершен­ня на шляху розбудови демокра­тичної, соціальної держави і ство­рення умов для гідного життя.

Вшановуючи цей День, бажає­мо вам міцного здоров’я, добра і віри в краще життя, добробуту ва­шим сім’ям, успіхів та активного довголіття!

 

 7 ЖОВТНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДІЙ ЗА ГІДНУ ПРАЦЮ

 У 2008 році Установчий конгрес Міжнародної конфедерації профспілок прийняв рішення про необхід­ність проведення Всесвітнього дня дій за гідну працю, організованого міжнародним профспілковим ру­хом. Таким Днем було обрано 7 жовтня.

7 жовтня відбувається мобілізація всього світу на боротьбу за гідну працю. Цього дня профспілки в чер­говий раз нагадують урядам і роботодавцям своїх країн про необхідність економічного зростання та створення нової глобальної економіки, що підносить людей на перше місце. Цього дня всі дії мають рів­ні права, незалежно від їх масштабу або кількості учасників.

На шляху до соціальної справедливості навіть маленький крок має значення.

 Під гаслом «2014: справедливість для трудящих – справедливе рішення проблеми зміни кліма­ту» проходитиме цьогоріч Всесвітній день дій за гідну працю, йдеться в повідомленні Всеєвро­пейської регіональної ради Міжнародної конфе­дерації профспілок.

 Світ обрав нежиттєздатний шлях. Величезна кіль­кість трудящих стикають­ся з нестійким станови­щем на робочому місці і найвищим рівнем нерівності за останні десятиліття. В останні два роки половина сімей трудящих зі­ткнулася з безробіттям або скоро­ченням робочого дня, водночас 1,2 млрд людей все ще живуть у крайній злиденності.

Основні права на профспілкове представництво і колективні пе­реговори опинилися під загрозою в одних країнах і піддаються пря­мим атакам в інших. Роботодавці навіть намагаються підірвати право на страйк, поставивши під сумнів десятиліття правового ви­знання цього фундаментального права у МОП.

Забагато урядів сьогодні не здатні впоратися з функцією за­хисту трудящих, вибудовуванням сталого майбутнього, здатного служити наступним поколінням. Катастрофічні погодні явища, ви­кликані зміною клімату, вже руй­нують життя і життєдіяльність, а політичні лідери все ще не мо­жуть наважитися і дійти глобаль­ної угоди щодо клімату. На мерт­вій планеті робочих місць немає, але якщо уряди зроблять кроки із скорочення вуглецевого забруд­нення і забезпечать галузі про­мисловості всім необхідним для вирішення кліматичних проблем, буде створено набагато більше ро­бочих місць.

Домінуюча глобальна еконо­мічна модель руйнує робочі місця на планеті. Це послаблює демо­кратію і підриває справедливість. Профспілки світу – найбільш по­тужна сила для захисту демокра­тії і боротьби за справедливе та стале майбутнє. 7 жовтня у День дій за гідну працю профспілки всієї планети будуть проводити ходи, акції на робочих місцях, пу­блічні заходи тощо на підтримку справедливості для трудящих і справедливого вирішення пробле­ми зміни клімату.

Разом ми можемо примножити міць трудящих, організувати та мобілізувати сили і закликати уряд та бізнес до відповідальнос­ті, а також трансформувати сьо­годнішню непрацездатну еконо­мічну систему в таку, що принесе процвітання для всіх на планеті.

МІЖНАРОДНА КОНФЕДЕРАЦІЯ ПРОФСПІЛОК

06.10.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання