« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Офіційно

Заява Президії Федерації професійних спілок України

Заява  Президії Федерації професійних спілок України

10 грудня 2013 року Федера­ція професій­них спілок України отри­мала вимогу Державної виконавчої служби Шев­ченківського районного управління юстиції у м. Києві, винесену на ви­конання Ухвали Печер­ського районного суду м. Києва, про заборону перебувати в приміщен­нях Будинку спілок на майдані Незалежності, 2 будь-яким особам, крім працівників Підприєм­ства «Господарське управління ФПУ» та охо­ронної фірми. Таким чи­ном, Федерація профспі­лок України та понад 40 всеукраїнських профспі­лок – її членських орга­нізацій позбавлені мож­ливості здійснювати свою основну функцію – захист прав та інтересів членів профспілок.

Президія Федерації професійних спілок України висловлює про­тест із цього приводу і заявляє, що заборона пе­ребування у Будинку спілок керівників та працівників апаратів ФПУ, Київської обласної ради профспілок, всеукраїнських профспілок перешкоджає їх закон­ній діяльності, взаємо­дії колегіальних органів ФПУ на всіх рівнях і фак­тично паралізує проф­спілкову роботу.

Водночас це створює передумо­ви для неконтрольованого вико­ристання Будинку спілок, ставить його збереження в цілому під загрозу.

Більше того, обмежуються пра­ва членів профспілок на участь у діяльності профспілок, вільний доступ до профспілкових органів, що суперечить Конституції Укра­їни, законам України, нормам Конвенцій МОП № 87 «Про свобо­ду асоціації та захист права на ор­ганізацію» та № 98 «Про застосу­вання принципів права на органі­зацію і ведення колективних пере­говорів».

Президія ФПУ інформує Прези­дента України, Міністерство юсти­ції України, Міністерство внутріш­ніх справ України, Генеральну прокуратуру України, Уповнова­женого Верховної Ради України з прав людини про реальну загрозу профспілковим правам та веден­ню профспілкової роботи в цей складний для України час і зверта­ється з вимогою невідкладно вжи­ти заходів щодо відновлення повноцінної діяльності ФПУ, яка об’єднує майже 8 млн членів проф­спілок.

 

ПРО УМОВИ ЗДІЙСНЕННЯ ПРОФСПІЛКОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Окремими ЗМІ поширюється недостовірна інформація щодо причин, через які Спільним представниць­ким органом (СПО) об’єднань проф­спілок на певний час втрачається можливість отримувати й опрацьо­вувати проекти актів законодав­ства, що надходять від централь­них органів виконавчої влади.

Для об’єктивного висвітлення позиції СПО об’єднань профспі­лок посилаємось на листа, яким Голова СПО об’єднань профспі­лок, Голова ФПУ Юрій Кулик 12 грудня ц. р. поінформував Прем’єр-міністра України Миколу Азарова про наслідки, пов’язані з вимогою відділу державної вико­навчої служби Шевченківського районного управління юстиції у м. Києві № 2268/10 від 04.12.2013 про заборону будь-яким особам, крім працівників Підприємства «Господарське управління Феде­рації профспілок України» та ТОВ «СТІВЕРС», перебувати в примі­щенні за адресою: м. Київ, майдан Незалежності, 2, в якому розміще­ні ФПУ, всеукраїнські галузеві профспілки, а також Секретаріат СПО об’єднань профспілок.

Також інформуємо, що Федера­ція профспілок України на вико­нання рішення Президії ФПУ 13 грудня ц. р. оприлюднила від­повідну заяву (читайте вище), в якій чітко висловила позицію щодо перешкоджання профспіл­ковій діяльності.

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ

 

ДЕ Ж НАСПРАВДІ ШТАБ?

У повідомленнях окремих друкованих ЗМІ та телеканалів поширюється інформація про те, що в Будинку спілок розташований Штаб на­ціонального спротиву. Це не відповідає дій­сності.

Як повідомлялося раніше, Федерація профспілок України за рішенням Президії ФПУ надає примі­щення у Будинку спілок лише для медичної і право­вої допомоги, обігріву членів профспілок, які пере­бувають на майдані Незалежності.

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ

 

ПОВІДОМЛЕННЯ

У зв’язку з тим, що в окремих ЗМІ подається викрив­лена інформація щодо легітимності Голови Федера­ції профспілок України Юрія Кулика, Інформаційно-аналітичний центр доводить до відома рішення Президії ФПУ від 13.12.2013 № П-23-2 п. 4: «На період від­сутності Голови ФПУ Ю. М. Кулика у зв’язку з відпусткою до 28.12.2013 його повноваження тимчасово покласти на в. о. першого заступника Голови ФПУ Г. В. Осового».

Юрій Миколайович Кулик, як і раніше, обіймає посаду Голови ФПУ.

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ

22.12.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання