« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Офіційно

Голова ФПУ Юрій КУЛИК надіслав листи до органів влади щодо повернення боргів із зарплати

Голова ФПУ Юрій КУЛИК надіслав листи до органів влади щодо повернення боргів із зарплати

На виконання постанови Президії ФПУ щодо забезпечення права гро­мадян на своєчасне одержання ви­нагороди за працю Голова ФПУ Юрій Кулик надіслав листи до Кабінету Мі­ністрів, Верховного суду, Державної виконавчої служби та Фонду держ­майна, в яких порушив питання за­боргованості із зарплати.

У листах, зокрема, зазна­чається наступне. З огляду на те, що забор­гованість із заробітної плати є прямим пору­шенням конституційних прав пра­цівників, ФПУ звертається до Кабі­нету Міністрів з проханням:

– внести законодавчі пропозиції до Верховної Ради щодо посилення економічного захисту працівників у разі несвоєчасної виплати їм заро­бітної плати (нарахування адекват­ної компенсації за кожен день за­тримки зарплати), а також забезпе­чення захисту грошових вимог пра­цівників при неплатоспроможності роботодавця за допомогою гаран­тійних установ;

– забезпечити виконання своїх зобов’язань щодо забезпечення держзамовленнями казенних під­приємств, своєчасної сплати їм за роботи, виконані на замовлення дер­жави; рівномірного протягом року перерахування з держбюджету суб­венцій підприємствам, що надають послуги пільговим категоріям насе­лення; своєчасного і повного повер­нення підприємствам сум ПДВ.

– передбачити обов’язковість включення в контракти з керівника­ми підприємств пункту щодо персо­нальної відповідальності за пору­шення строків виплати зарплати;

– звернути особливу увагу на до­держання законодавства про опла­ту праці на підприємствах оборонно-промислового комплексу та сприя­ти невідкладному погашенню за­боргованості із зарплати;

– збільшити обсяги фінансування видатків на оплату праці працівни­кам галузей бюджетної сфери з ме­тою недопущення повторення мину­лорічної ситуації з ускладненнями в забезпеченні своєчасної виплати заробітної плати в цій сфері;

– взяти під контроль відшкоду­вання підприємствам комунальної форми власності втрат, яких вони зазнають внаслідок невідповідності тарифів на житлово-комунальні послуги, що встановлені нижче їх собівартості.

(Докладніше про це читайте на офіцій­ному веб-порталі ФПУ: www.fpsu.org.ua).

 

ГОЛОВА ФПУ ЮРІЙ КУЛИК ЗВЕРНУВСЯ ДО ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ МИКОЛИ АЗАРОВА ЩОДО СИТУАЦІЇІ З СТРАХОВИМИ ВИПЛАТАМИ

На адресу ФПУ продовжують надходити звернення з місць стосовно заборгованості щодо виплат допомоги з тимчасової непрацездатності та безробіття, сума якої сягає понад 1 млрд грн.

3 жовтня ситуація з виплатами коштів ФССТВП обговорювалася на засіданні Президії ФПУ. За її дорученням Голова ФПУ та Спільного представницького ор­гану об’єднань профспілок Юрій Кулик звернувся до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова з проханням вжити всіх можливих заходів для ліквідації за­боргованості перед застрахованими особами шляхом забезпечення належ­ного казначейського обслуговування фі­нансової системи загальнообов’язкового державного соціального страхування.

(Докладніше про це читайте на офіційно­му веб-порталі ФПУ: http://fpsu.org.ua).

 

ПРОФСПІЛКИ ВИМАГАЮТЬ ВІД МВФ ОБ’ЄКТИВНОЇ ОЦІНКИ ЕКОНОМІЧНОЇ СИТУАЦІЇ

Як повідомляє Інформаційно-аналітичний центр ФПУ, 28 жовтня в ки­ївському офісі Міжнародно­го валютного фонду відбу­лася консультативна зустріч голови місії МВФ Ніколая Георгієва та керівника Представництва МВФ в Україні Жерома Ваше з представниками всеукраїн­ських профспілок.

ФПУ представляли заступ­ник Голови ФПУ Сергій Українець, заступник голо­ви Профспілки працівників освіти і науки України Сер­гій Романюк, керівник де­партаменту бюджетної по­літики та соціального захис­ту апарату ФПУ Людмила Остапенко. Представники профспілок висловили за­перечення проти оголоше­них висновків нинішньої мі­сії про те, що нібито в Украї­ні відсутні джерела для за­безпечення зростання зарплат бюджетникам і мож­ливості для підвищення пенсій, а також занадто низькі ціни на газ для насе­лення, що потребує введен­ня жорстких нормативів споживання енергоносіїв домогосподарствами. Вони навели переконливі еконо­мічні розрахунки, які дово­дять, що газовидобувні під­приємства і газотранспортні компанії, які постачають на­селенню видобутий на те­риторії нашої держави де­шевий український газ, отримують високі прибутки. Підвищити ціну на газ для населення означає приму­сити наших людей купувати газ, видобутий з вітчизня­них надр, за спекулятивни­ми цінами. Представники профспілок висловились за недопущення перекладан­ня економічного тягаря обов’язків бізнесу й держа­ви на плечі простих грома­дян, а також звернули увагу місії МВФ на те, що тіньові ресурси української еконо­міки не враховані й при оцінці можливостей соці­ального забезпечення та зростання зарплат праців­ників бюджетної сфери. Ле­галізація зайнятості й опла­ти праці має забезпечити значні додаткові ресурси, які можна використати для стабільного підвищення зарплат бюджетників і зростання пенсійних ви­плат. Тож, на думку проф­спілок, представникам місії варто провести повний про­фесійний аналіз економіч­ної ситуації в Україні.

Напрацьовані профспілками пропозиції було передано керівнику Представництва МВФ в Україні Жерому Ваше, а також запропоновано ство­рити спільну експертну групу з метою об’єктивного ви­вчення можливості підви­щення цін на газ та електро­енергію для населення, оцін­ки можливих темпів зростан­ня зарплати та соціальних виплат. До її складу мають увійти представники уряду, МВФ і профспілок.

03.11.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання