« на головну 27.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Офіційно

Засідання уряду: профспілкові акценти

Засідання уряду: профспілкові акценти

 Привітавши присутніх із Но­вим, 2013, роком, Прем’єр-міністр Микола Азаров на­голосив на тому, що, спи­раючись на досягнення минулого року, потрібно вже у січ­ні надати динамічний старт еконо­мічним процесам, соціальним пе­ретворенням та законопроектній діяльності, аби підтримати із са­мого початку року належний темп роботи, повідомляє Інформаційно-аналітичний центр ФПУ. Микола Азаров звернув увагу на те, що з початку цього року набувають чинності такі фундаментальні, надзвичайно важливі для розви­тку країни нормативні документи, як закони про зайнятість населен­ня; про екстрену медичну допомо­гу; про громадські об’єднання; про Державний земельний кадастр; про стимулювання інвестиційної діяльності у пріоритетних галузях економіки та ін.

З 1 січня 2013 року починають діяти окремі положення Бюджет­ного і Податкового кодексів, а та­кож законів про регулювання міс­тобудівної діяльності, про безо­платну правову допомогу та адмі­ністративні послуги. Так, з почат­ку року припинено надання низки платних адміністративних послуг. Зокрема, відомості до реєстрів та інших інформаційних баз адміні­стративних органів вносяться без­оплатно, запроваджено автомати­зований доступ адміністраторів до необхідної для надання адміні­стративних послуг інформації. В усіх великих обласних центрах і містах створено 103 центри надан­ня адміністративних послуг, що дає можливість отримувати їх за принципом «єдиного вікна». «Тре­ба прискорити роботу зі створення цієї мережі в усіх регіонах», – за­значив Микола Азаров.

Також він нагадав, що з 1 січня ставка податку на прибуток зниже­на з 21 до 19%, а для галузі ІТ діє стимулююча ставка всього 5% та нульова ставка оподаткування по­датком на додану вартість. На його переконання, нововведення мають значно спростити умови діяльності бізнес-структур, стимулювати мо­дернізацію вітчизняної промисло­вості, розширити виробництво й сприяти створенню додаткових ро­бочих місць.

«Завдяки впрова­дженню комплексу за­ходів держава підтри­мує розвиток сільсько­господарського маши­нобудування, авіацій­ної промисловості, суд­нобудування тощо, – за­явив глава Уряду. – Нам треба відновити роботу нафтопереробної, хіміч­ної галузей, електроме­талургії. Для цього на­самперед слід домогти­ся реалізації уже при­йнятих рішень, спрямо­ваних на зменшення ви­робничих витрат ві­тчизняних виробників у цих галузях».

Серед завдань, які озвучив очільник Уряду, такі:

– активізувати у 2013 році еконо­мічний розвиток держави, щоб за­безпечити як мінімум близько 3,5% зростання ВВП;

– залучити інвестиційні ресур­си, покращити інвестиційний клі­мат, активніше проводити дерегу­ляцію;

– створити власне потужне сіль­ськогосподарське машинобуду­вання, щоб будувати власні тепло­вози, вагони й швидкісні потяги, впроваджувати українські ІТ-новації насамперед на вітчизняно­му ринку;

– ефективно управляти програ­мою імпортозаміщення, домогти­ся скорочення негативного сальдо зовнішньоторгового балансу.

«На 1 січня боргів, як ми й обі­цяли, немає, – наголосив Микола Азаров. – На погашен­ня заборгованості із за­робітної плати праців­никам бюджетних установ, які фінансу­ються з місцевих бю­джетів усіх рівнів, із державного бюджету додатково виділено 3,3 мільярда гривень. Ви­магаю від керівників міністерств і відомств, регіональних адміні­страцій із перших днів нового року взяти цю ситуацію під особли­вий контроль. Зарпла­ти, відпускні, лікарня­ні, соціальні допомоги тощо мають виплачу­ватися повністю і вчас­но. Слід так організувати роботу, щоб раз і назавжди поставити крапку на цьому питанні.

Вимагаю від Міністерства соці­альної політики запровадити що­тижневий моніторинг виплати зарплати та соціальних допомог і регулярно доповідати Уряду про стан справ. На порядку денному більше не має стояти питання бор­гів із зарплати. Поточного року має запрацювати програма інду­стріального будівництва житла, а також триватиме капітальне бу­дівництво соціальної інфраструк­тури. Лікарні, школи, дитячі сад­ки, інфраструктурні об’єкти треба здавати чітко у визначені строки, і ніяк інакше, а також жорстко за графіком – за це я особисто буду суворо питати».

Також у 2013 році Микола Аза­ров ставить завдання прискорити розвиток транспортної галузі, вживати заходів для підвищення якості та ефективності пасажир­ських і вантажних перевезень.

«Ми будуватимемо автостради й швидкісні залізниці, оновлюва­тимемо парк технікою вітчизняно­го виробництва», – пообіцяв Прем’єр-міністр.

Він вважає, що Україна має всі можливості використати позитив­ний фундамент, закладений про­веденням Євро–2012, для розвитку туристичної галузі й активної екс­плуатації сучасної спортивної інф­раструктури.

Прем’єр-міністр назвав перетво­рення, що чекають на нас у 2013-му, принциповими, важливими й масштабними для подальшої мо­дернізації вітчизняної економіки.

 Закон про зайнятість

 Головне завдання нового закону про зайнятість, за словами Мико­ли Азарова, – підтримати найуразливіші верстви населення та ство­рити нові робочі місця. Так, передбачено, що роботодавець, який працевлаштовує молодь на перше робоче місце, а також осіб віком від 50 років строком не менше ніж на два роки, отримуватиме ком­пенсацію витрат, пов’язаних зі сплатою єдиного соціального внеску впродовж першого року. Законом передбачається стимулювання місцевої влади до створення нових робочих місць шляхом внесен­ня змін до Бюджетного кодексу в частині збільшення нормативу відрахувань від податку на доходи фізичних осіб, який зараховуєть­ся в доходи місцевих бюджетів, із 25 до 100%. Документ регламен­тує надання стартових виплат молодим працівникам, які погодили­ся працювати у сільській місцевості, запроваджує професійне навчання безробітних на замовлення роботодавця під конкретне робоче місце, покладає оплату пошуку роботи кадровими агент­ствами виключно на роботодавців.

10.01.2013



Коментарі

#1 28.01.2013 07:06 добавил: Кирилл | додати коментар

Полный бред

 
ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання