« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Офіційно

Підписано національну тристоронню угоду про зайнятість та робочі місця

Підписано національну тристоронню угоду про зайнятість та робочі місця

 1 червня у Будинку Уряду України відбулося підпи­сання сторонами со­ціального діалогу Націо­нальної тристоронньої угоди про зайнятість і робочі місця. Угоду підпи­сали: від Кабінету Міністрів України – віце-прем’єр-міністр – міністр соціальної полі­тики Сергій Тігіпко, від Спільного представниць­кого органу всеукраїнсь­ких профспілок і проф-спілкових об’єднань – Го­лова Федерації профспі­лок України Юрій Кулик, від Спільного представни­цького органу сторони ро­ботодавців на національ­ному рівні – голова Феде­рації роботодавців Украї­ни Дмитро Фірташ.

 У документі йдеться про спільні дії уря­ду, профспілок і роботодавців щодо вирішення акту­альних проблем, пов’язаних зі стимулюван­ням зростання економіки, підвищенням рівня зайня­тості й реалізації права громадян на гідну працю, збереженням трудового по­тенціалу України.

Виступаючи під час підписання угоди, Голова СПО всеукраїнських проф­спілок і профспілкових об’єднань Голова ФПУ Юрій Кулик, зокрема, ска­зав: «Профспілкам приєм­но сьогодні відчувати, що в державі дуже плідно та ефективно розвивається соціальний діалог між ор­ганами державної влади, роботодавцями та проф­спілками. Угода, яку ми підписуємо сьогодні, ви­мога часу, можливість за­конодавчо унормувати низку нагальних питань національного ринку праці, дати поштовх для його легалізації та форму­вання на принципах гідної праці.

Серед проблем форму­вання національного ринку праці найбільшу стурбова­ність викликає сьогодні тенденція постійного ско­рочення кількості найма­них працівників у легаль­ному секторі економіки».

Водночас, як наголосив голова ФПУ, щорічно зрос­тає частка зайнятих у не­формальному секторі та на робочих місцях, що не по­требують кваліфікації. «Драматизм ситуації у тому, що через низьку оплату праці та дефіцит гідних умов праці було втрачено престижність ро­бітничих професій, – наго­лосив Юрій Кулик. – Як на­слідок, занепадає система професійно-технічної осві­ти, а обсяги навчання без­посередньо на робочих міс­цях – мізерні. Профспілки вважають необхідним кон­солідацію зусиль сторін соціального діалогу у ви­рішенні перелічених про­блем, і насамперед – у за­безпеченні підвищення рівня конкурентоспромож­ності вітчизняного вироб­ництва, його інвестиційної привабливості та іннова­ційної складової.

Позицію роботодавців України оприлюднив голо­ва СПО сторони роботодав­ців на національному рівні – голова Федерації робото­давців України Дмитро Фір­таш. Зокрема, він сказав: «Дуже добре, що ми будемо разом вирішувати таку ак­туальну проблему, як забез­печення людей роботою. Зрозуміло, що економіка не зможе ефективно розвива­тися, якщо ця проблема за­лишатиметься невиріше­ною. Дуже важливо зайняти не тільки робітників вели­ких підприємств, а й малого і середнього бізнесу – тобто зробити те, чого не було у нас за радянських часів. З цієї метою ми – уряд, робо­тодавці, профспілки – разом повинні не тільки створю­вати нові підприємства й нові робочі місця, а й забез­печувати робітникам соці­альний захист – від безро­біття, низьких зарплат. Це сприятиме зростанню еко­номіки, скороченню рівня безробіття».

МЕДІА-ЦЕНТР ФПУ

 Ми вирішили об’єднати свої зусилля для того, щоб покра­щити життя людей. Це можна зробити насамперед за­вдяки забезпеченню якісного робочого місця з належними умовами праці. Ми вважаємо, що це найкращий шлях до соціального захисту людей. Ми добре розуміємо, що для цього потрібно зробити привабливі інвестиційні умови для наших підприємств – великих, малих, середніх. Надзвичайно важливо, щоб такі робочі місця були технологічними. Ми хочемо отрима­ти до 2016 року відповідні результати нашої спів­праці з вирішення питання зайнятості та ство­рення нових робочих місць. Думаю, якщо ми за це візьмемося разом, то зможемо вирішити цю важливу проблему.

Сергій ТІГІПКО, віце-прем’єр-міністр – міністр соціальної політики України

12.06.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання