« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Культура

Музичний діалог України та Японії

Музичний діалог України та Японії

Трьома мовами – укра­їнською, англійською та японською вітали глядачів концерту Jazz House, який вже традиційно відбувся на сцені Міжнародного центру культури і мистецтв проф­спілок України 10 червня.

Ц ього разу популярний музичний проект, запо­чаткований керівни­цтвом МЦКМ («Жов­тневий палац») та відо­мим джазменом Петром Полтарє­вим, був присвячений східному джазу. Неймовірну атмосферу ду­шевності, щирих емоцій та енергій­ної музики створили співачки з Японії Єва Хадаші й Акі Оно. Вони виконали власні авторські пісні, що надало вечору незрівнянного колориту та незабутнього настрою.

Разом з артистами на запрошен­ня в. о. директора МЦКМ Юрія Бо­бира до м. Києва приїхали члени Японсько-української асоціації культурного обміну, діячі мис­тецтв, представники ділових кіл та громадських організацій Країни Вранішнього Сонця. Метою своєї ді­яльності вони вбачають побудову дружніх відносин між нашими кра­їнами, чому зокрема сприяє любов до джазу, – музики, яка об’єднує мешканців різних континентів.

Українських виконавців цього разу представляли заслужена ар­тистка України, переможниця пре­стижного джазового конкурсу в То­кіо Ольга Войченко, відомий джа­зовий баяніст, композитор та аран­жувальник, заслужений артист України Костянтин Стрельченко, справжній віртуоз-балалаєчник Денис Кінчев, талановиті викона­виці київської Школи джазового та естрадного мистецтв, а також ши­роковідома «Музична лаборато­рія» – творчий колектив МЦКМ, джаз-бенд під керівництвом Вади­ма Корсака.

Тригодинне музичне свято від­булось. А вже на початку осені че­каємо на його продовження: перед шанувальниками джазу знову свої двері гостинно відчинить Жовтне­вий палац – мистецький центр профспілок, який має добрі тради­ції та зміцнює культурні зв’язки між народами.

ОЛЕКСІЙ КОРЕЦЬКИЙ,

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

ФОТО АВТОРА

 

Профспілки Харківщини мають таланти!

Турбота про забезпечен­ня духовних, соціально-культурних прав та інтер­есів трудящих і членів їх сімей є одним із завдань профспілок Харківської області. Їхня діяльність спрямована на розви­ток аматорської твор­чості, відродження й примноження надбань на­ціональної культури, ху­дожньої спадщини укра­їнського народу.

З цією метою Об’єднанням профспілок Харківської об­ласті було створено проект – фестиваль майстрів народної творчості «Профспілки Хар­ківщини мають таланти!». 30 травня він проходив утретє для працюючих членів профспілок та їхніх дітей.

Понад 300 учасників фестивалю де­монстрували свою майстерність у різно­манітних жанрах і номінаціях: народне та сучасне музичне мистецтво, хорео­графічне, театральне, образотворче та декоративно-прикладне мистецтво.

Напередодні Дня захисту дітей осо­блива увага була прикута до дітей чле­нів профспілок – творчих колективів, виконавців, юних художників і руко­дільниць. Для цього в програмі фести­валю окремим блоком передбачений виступ юних талантів. Також у рамках фестивалю відбувся конкурс майстрів образотворчого та декоративно-при­кладного мистецтва.

Після закінчення дійства голова ОПХО Сергій Тесленко подякував усім за чудове свято, побажав творчих успі­хів, великого натхнення та здійснення найзаповітніших мрій.

Фестиваль триває. Наступного року на сцені змагатимуться найкращі творчі колективи та виконавці від профспілкової студентської молоді.

СВІТЛАНА МАТВІЙЧУК,

ГОЛОВНИЙ ФАХІВЕЦЬ

ВІДДІЛУ ОРГАНІЗАЦІЙНО- МАСОВОЇ РОБОТИ ОПХО

17.06.2018



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання